Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Bela buča

02.10.2023

Ko slišimo beseda buča, gotovo najprej pomislimo na oranžno bučo, iz katere pridobivamo bučna semena in iz njih bučno olje. Poznamo pa tudi druge sorte buč. Ena izmed izjemno zanimivih na pogled je buča, ki ima belo lupino.

Živali Njorka, morska ptica

30.09.2023

Njorke so pravi morski ptiči, okretni v zraku in vodi, a okorni na tleh, saj jim noge izraščajo zelo zadaj. Prepoznavne so po velikem kljunu, ki je podoben kljunu papig. Ob glavi je črne ali sive barve, na konici pa oranžen in rdeč.

Moje telo Jedi, po katerih je treba hitro znitkati zobe

29.09.2023

Gotovo ste že slišali, da so določene jedi na zelo slabem glasu, ko govorimo o zdravju zob. Po tem, ko jih zaužijemo, je priporočljivo, da si čim prej znitkamo in temeljito ščetkamo naše zobe, da ostanki te hrane ne ostanejo ujeti v prostoru med zobmi.

Scena "Tamara je fasada modernega/digitalnega (navidez) popolnega sveta. Tamara sem jaz, si ti, je ona!"

23.10.2023

Karmen Zinrajh, nepozabna vokalistka skupine Hudobni volk, ki že nekaj časa nastopa pod imenom Karmen in September, predstavlja svoj nov singel in videospot Tamara. Umetnica, avtorica glasbe in besedil je sicer v zadnjem času posnela kar nekaj spotov.

Rastline Tropsko sadje: Jackfruit ali kruhovec

28.09.2023

Kruhovec raste na visokih drevesih v eksotičnih, toplih krajih. Eno samo drevo lahko obrodi 2 do 3 tone sadja na leto. Podobno kot banane ali kokosi se plodovi kruhovca nabirajo naravnost z drevesa. En sam sadež lahko tehta tudi do 15kg.

Zakaj? Zato! Zakaj kokoši ne lulajo?

27.09.2023

Ste imeli kdaj priložnost opazovati kokoši, petelina in piščance dalj časa, na primer ves dan ali celo več dni (na primer na obisku pri kom, ki ima te živali na domačem dvorišču)? Ste opazili, da ne lulajo tako kot na primer mačke in psi?

Zakaj? Zato! Zakaj se ljudje bojijo kač?

01.10.2023

Strah pred kačami je eden od najbolj razširjenih strahov, ki je prisoten povsod in pri vseh generacijah. Gre pa sicer za nepotreben strah, saj kača sama po sebi, razen če res ni neskončno lačna, ne bo človeku naredila nič hudega. Strah nas pa je ugriza.

Moje telo Ko se maje mlečni zob ...

25.09.2023

Mlečnih zob, ki začnejo rasti v prvem letu (obdobje dojenčka), imamo 20. Okrog petega ali šestega leta pa nam začnejo postopoma odpadati in nadomestijo jih stalni zobje, ki jih imamo 32. Mlečni se začnejo majati in moramo jih pravočasno izpuliti.

Živali Strupena kača: gad

26.09.2023

Gad spada med strupene kače. Najdemo ga tudi v Sloveniji. Prepoznamo ga po cikcakastem vzorcu na njegovi koži.

Berem in pišem Prebrane celice: Schönwerthove pravljice

14.09.2023

Tokrat je z Nikom brala in se pogovarjala Maša. Debatirala sta o Schönwerthovih pravljicah, ki se dogajajo v Nemčiji.

Scena Kinotrip v Kinodvoru: filmi mladih ustvarjalcev za mlade

13.09.2023

V Kinodvoru bo od 19. do 21. oktobra potekal 8. mednarodni filmski festival Kinotrip. Ogledali si bomo lahko šest aktualnih celovečercev s filmsko klasiko, program kratkih filmov ter pogovore z zanimivimi domačimi in tujimi gosti.

Rastline Flamingovec

24.09.2023

Flamingovec je eksotična rastlina, ki v naravi raste na Karibih in drugih predelih, bogatih s soncem. A občudujemo ga lahko tudi pri nas, saj obstaja njegova različica kot sobna rastlina, ki uspeva tudi v naših domovih. Gotovo ste jo že videli.

Stran 42 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov