Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Zabavna naloga: številke in gleženj

11.07.2023

Danes imamo za vas prav posebno nagajivo nalogo. Ste pripravljeni?

Rastline Mehiška kumara

12.06.2023

Kaj dobimo, če po okusu združimo kumarico in lubenico? Takšno majhno osvežilno kumarico, ki ima okus lubenice. Pravimo ji mehiška kumara in uspeva tudi pri nas, čeprav jo srečamo poredko.

Zakaj? Zato! Zakaj Nina Pušlar najraje zapoje pesem Ni ona?

07.06.2023

Nina Pušlar je že četrto leto zapored najbolj predvajana domača izvajalka. V rubriki Otroški poročevalec sta Melita in Lana priljubljeni pevki zastavili nekaj vprašanj.

Živali Nestrupena kača: Belouška

08.07.2023

Kače so velikokrat strah in trepet, saj takoj pomislimo, da so strupene in da nas bodo hudo ugriznile. No, belouška zagotovo ni takšna, saj nima značilnih kačjih strupnikov (zob, s katerimi nas ugrizne in skozi njih izpusti v našo kožo strup).

Zakaj? Zato! Zakaj na festival breakdanca?

01.06.2023

Kongresni trg in park Zvezda bosta od 3. do 5. junija v znamenju breakdancea in urbane plesne kulture. Vrhunec dogodka pa bo svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev, starih do 18 let. Prisluhnite podkastu, zakaj mladi obožujejo ta ples.

Moje telo Uporaba zobne nitke

07.07.2023

Higiena je zraven zdrave prehrane osnovno vodilo naših zdravih zob. Zobna ščetka pa za higieno zob ni dovolj, saj se kakšni majhni koščki hrane zateknejo v majhne prostore med zobmi. Odstranimo jih z zobno nitko ali medzobnimi krtačkami.

Rastline Na travniku: črna detelja

08.06.2023

Če se sprehajamo po kakšni zelenici ali travniku, skoraj zagotovo opazimo vijoličaste cvetove, ki jih ima detelja. Čeprav so vijoličaste ali rožnate barve, se detelja uradno imenuje črna detelja.

Moje telo Tega o človeških kosteh niste vedeli!

05.07.2023

Kaj menite, koliko imamo ljudje kosti? In kje imamo najmanjše in kje največje? Po čem pa menite, da je najbolj znana lobanja?

Rastline Meta, zelo si osvežilna!

02.07.2023

Meta je zelišče, ki je izjemno osvežilno in ima okus po mentolu. Izvrstno se poda k osvežilnim napitkom v vročih poletnih dneh, iz nje pa lahko skuhamo tudi topel čaj, ki nam bo ogrel grlo in pomagal pri kašlju.

Živali Rakovica, ti si tudi na plaži?

30.06.2023

Na plaži velikokrat opazimo raka, ki ima ploščato in tanko oprsje, iz katerega raste kar deset nog. To je seveda rakovica. Živi v vodi in na kopnem. Je precej bojevita, zato je bolje, da se je ne dotikate.

Čist novo Največji trampolinski park na prostem v Sloveniji

02.07.2023

Ljubitelji trampolinov, za vas imamo čudovito novico. V Novem mestu se je pred kratkim odprl popolnoma nov trampolinski park, ki je največji tak park na prostem v Sloveniji. Razprostira se na 680 kvadratnih metrih in ponuja različne tipe trampolinov.

Živali Krokodil

04.07.2023

Krokodili so strah in trepet, saj so znani po tem, da žrtev napadejo zelo nepričakovano. Živijo ob mlakah in sunkovito skočijo iz vode. Napadejo lahko tudi človeka. So zelo zgodovinska vrsta živali in so obstajali že takrat, ko dinozavri.

Stran 47 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov