Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi nesreče dolg zastoj na primorski avtocesti

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Poznate rambutan, tropsko sadje?

06.07.2023

Rambutan je tropsko sadje, ki raste v Aziji. Pri nas ga lahko redko vidimo, morda v kakšni bolj založeni trgovini s sadjem. Prepoznate ga po rdečkasti lupini, ki ima tanke izrastke. Pod to lupino se skriva bel sadež, ki je na prvi pogled podoben jajcu.

Rastline Sorte paradižnika: pelati

28.06.2023

Poznamo veliko različnih sort paradižnikov. Med njimi so med zelo priljubljenimi zagotovo pelati. Gre za paradižnike, ki so po obliki in velikosti podobni jajcu. Zaradi tega so zelo primerni za prigrizek, saj jih številni jedo tako kot sadje.

Zakaj? Zato! Zakaj noj glavo pomoli v pesek ali zemljo?

05.07.2023

Če ste imeli že kdaj v kakšnem dokumentarnem filmu o nojih ali pa morda v živalskem vrtu, možnost opazovati noje, ste lahko morda naleteli, da so svoj tanek vrat in glavo pomolili globoko v pesek oziroma zemljo. Zakaj noji to počnejo? Poglejmo!

Rastline Afriška vijolica

23.05.2023

Afriška vijolica je zelo pogosta sobna rastlina, ki jo vidimo v lončkih na okenskih policah mnogih stanovanj in hiš. Cvetovi so v različnih barvah in zelo polepšajo vsak dom.

Zakaj? Zato! Zakaj imajo nekatere živali rep?

11.06.2023

Nekatere živali rep imajo, spet druge ga nimajo. Nekaterim pomaga pri plezanju, splošnem ravnotežju, spet druge z njimi odganjajo žuželke. Potem pa so tukaj tudi živali, ki z repom osvajajo nasprotni spol ali se vanj ovijejo, ko jih zebe.

Moje telo Kako delujejo naše oči?

17.06.2023

Ste vedeli, da mora biti naše oko vedno navlaženo, da lahko sploh deluje? To je tudi razlog, zakaj mežikamo. Tako namreč ustvarimo primerno vlažnost očesa. To poteka povsem samodejno in nezavedno.

Moje telo Koliko vode je treba popiti na dan?

03.07.2023

Človeško telo je sestavljeno večinoma iz vode, zato je telesu ne sme primanjkovati. Sploh v vročih poletnih dneh, ko se bolj potimo, je treba paziti, da ne dehidriramo in da pijemo vodo postopoma ves dan.

Moje telo Se zobje obnavljajo?

25.06.2023

Naši zobje so neverjetni. So najtrši del človeškega telesa. Tako so močni kot zobje morskega psa. Imajo pa tudi neverjetno sposobnost, da se v določenem obdobju lahko celo obnovijo. Seveda ne v celoti in pa ne, če so hudo poškodovani in bolni.

Moje telo Kako sta povezana glasba in srce?

01.06.2023

Kako se počutite, ko poslušate kakšno res veselo glasbo? Ste veseli in kar zaplešete, kajne? Kaj pa, ko slišite kakšno žalostno balado, ki govori o izgubi, odhodu in žalosti? Takrat ste pa žalostni in bi kar zajokali, ne?

Moje telo Vrste človeških kosti

21.06.2023

Naše telo sestavljajo različne kosti. Nekatere so večje, druge zelo majhne, razlikujejo pa se tudi po obliki. Morda veste, kje imamo cevaste in dolge kosti? in kje ovalne?

Zakaj? Zato! Zakaj delfini izvajajo eholokacijo?

05.06.2023

Morda veste, kaj je to eholokacija, ki jo uporabljajo delfini? Če ne, vas vabimo, da preberete to novico!

Moje telo Moč kisline v želodcu

24.05.2023

Ste že kdaj razmišljali, kako je možno, da vsa hrana, ki jo zaužijemo sploh lahko pride v tekočo obliko in v kri? Edino na takšen način lahko namreč naše telo dobi energijo. Skrivnost se skriva v želodcu, kjer kislina hrano ustrezno razgradi.

Stran 48 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov