Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj ne moremo gledati v sonce?

02.05.2023

Sonce je vir energije in toplote za ljudi, živali in rastline. Pa tudi neživo naravo. Z njegovo pomočjo se v človeškem telesu tvori tudi D vitamin, kar je še posebnega pomena. Ravno za to se tako poudarja nujnost sprehodov ob sončnem vremenu.

Zakaj? Zato! Zakaj nekateri puloverji pikajo?

18.03.2023

Pravi volneni puloverji, ki nimajo dodanega nobenega drugega materiala, ali pa ga je dodanega le malo, včasih na naši koži precej "pikajo". To je zaradi posebne beljakovine, ki je sestavina volnenih vlaken.

Risbica tedna Tri lisičke

15.05.2023

So vam všeč te narisale tri lisičke?

Zakaj? Zato! Zakaj led plava nad vodo?

10.02.2023

Odgovor je navidezno enostaven: led ima namreč manjšo gostoto od vode. Vendar nas zanima, kaj je vzrok za manjšo gostoto ledu v primerjavi z vodo.

Moje telo Umivanje zob

08.02.2023

Umivanje zob spada pod osnovno higieno in je izrednega pomena. Najbolje bi bilo, da bi zobe umivali po vsakem obroku, sicer pa velja, da je dovolj zjutraj in zvečer.

Rastline Poznate hortenzijo?

07.02.2023

Hortenzije so zelo lepe in barvite rože, ki jih srečamo na mnogih vrtovih, saj jih imajo slovenske gospodinje in ljubitelji cvetja, zelo radi. Cvetovi so v zelo različnih barvah.

Rastline Goji jagode

23.03.2023

Goji jagode na prvi pogled spominjajo na šipek, a gre za posebne izredno zdrave antioksidante. Pojeste jih lahko le eno veliko žlico na dan. Imajo veliko hranljivih snovi, ki zelo pomagajo našemu telesu.

Zakaj? Zato! Zakaj je domišljija pomembna?

30.03.2023

Domišljija je zelo dragocena zadeva, zato skozi predstave si lahko vidimo določene slike v mislih. To lahko vidimo zaradi lutkovnih predstav, filmov, risank ali knjig.

Risbica tedna Škratek pod mizo

03.04.2023

Risbice so vedno plod domišljije. Tokrat je umetnija tedna škratek, ki se je skril pod mizo, nad katero je pisana mavrica.

Risbica tedna Gusarka

01.05.2023

Vam je takšna takšna gusarka?

Zakaj? Zato! Zakaj voda nima barve?

22.03.2023

Ste že kdaj razmišljali, kako to, da je voda ena izmed stvari v naravi, ki dejansko nima barve. Je namreč prozorne barve.

Živali Kuščar z ovratnikom

01.05.2023

Posebne vrste kuščar ima nagubano kožo okrog vratu. Ko se počuti vznemirjenega in v nevarnosti, se ta guba odpre "kot dežnik" in kuščar izgleda kot bi imel velik ovratnik.

Stran 54 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov