Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj ne vidimo v temi?

02.02.2023

Ste se že kdaj spraševali, zakaj v temi nič ne vidimo? Če smo na primer v kakšnem prostoru, kjer ni luči, vidimo samo črno temo. Prav tako zunaj. Vir svetlobe je torej nujno potreben za naše oko, da lahko vidimo.

Zakaj? Zato! Zakaj decembra v Mozirski gaj?

16.12.2022

Po čem je Mozirski gaj najbolj znan? Po nasadih najrazličnejšega cvetja, seveda. V času zime, ko so temperature izjemno nizke, pa rožice ne cveto. Zato je v Moziskem gaju že sedmo leto na ogled Božična bajka Slovenije, kjer lahko občudujete "deželo lučk".

Rastline Rumeni dren

03.02.2023

Rumeni dren je drevo, ki zraste od šest do osem metrov visoko in ima rjavo rumenkasto skorjo na deblu ter rdeče rjavo skorjo na vejah. Ime je dobil po rumenih cvetovih.

Rastline Tulipanovec, ti nisi tulipanov brat?

25.04.2023

Tulipanovec ni roža, tako kot tulipan, čeprav ima takšno ime. Gre v bistvu za veliko listnato drevo, ki ima cvetove, ki spominjajo na tulipana.

Moje telo Pitje čajev, ko smo bolni. Zakaj?

22.12.2022

Čaji so izjemno zdravilni in blagodejno vpivajo na naše telo. Prijetno nas pogrejejo, osvežijo, če pijemo hladne, hkrati pa nam zagotovijo, da prejmemo v telo dovolj tekočine. Ne pozabimo tudi, da vsebujejo mnoge vitamine, pa če so zeliščni ali sadni.

Rastline Avokado, kje rasteš?

21.12.2022

Zagotovo ste že jedli avokado, kajne? To veliko "zeleno jajce" na prvi pogled. Gre za izjemno zdrav orešek, ki pa v Sloveniji ne uspeva, saj gre za rastlino, ki potrebuje izredno veliko sonca.

Risbica tedna Brkati žabon

17.04.2023

Prelepa risbica, ki je nastala po poslušanju pravljice Brkati žabon.

Moje telo Bolezni kože: Luskavica

08.03.2023

Luskavica je zelo neprijetna bolezen kože, ki se lahko pojavi kadar koli v življenju. Lahko že takoj po rojstvu, lahko pa kdaj kasneje. Zanjo je značilna zelo srbeča koža, na kateri nastajajo tudi izpuščaji oziroma prave "kraste".

Moje telo Maščobe v prehrani

18.12.2022

Maščobe v naši prehrani nujno potrebujemo, saj jih za normalno delovanje potrebujejo naše celice. A pozor: potrebujemo jih zelo malo, pa še to je najbolje, da so rastlinske (v obliki oreškov, avokada, oliv ali kot rastlinsko olje).

Moje telo Pomen sprostitve

12.02.2023

Za dobro počutje in zdravje celotnega telesa, je tudi zelo pomembno, da se znamo sprostiti in umiriti. Hiter način življenja in pa obveznosti v vrtcu in šoli, znajo namreč prinesti tudi stres.

Rastline Ciprese

17.12.2022

Ciprese so tista "večna zelena ograja, ki raste vedno višje, če je ne obrezujemo." Obrezujemo jo lahko celo tako, da ustvarimo zelo različno podobo.

Zakaj? Zato! Zakaj lahko na hrani nastane plesen?

28.12.2022

Ste že kdaj opazili na hrani posebno rumeno-zeleno kosmato prevleko? Že ob pogledu vam je postalo jasno, da gre za "pokvarjeno" hrano. Ni pa plesen enaka gnitju. Gre za nekaj povsem drugega.

Stran 60 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov