Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zemljepis Kje je Tržič? Tam, kjer je Šuštarska nedelja!

27.10.2022

Tržič je mesto na skrajnem severu Gorenjske. Je središče občine Tržič. Leži na sotočju Tržiške Bistrice in Mošenika ob južnem vznožju Karavank. Mesto je zelo znano po dogodku Šuštarska nedelja, ki je v letu 2022 bila že 55. po vrsti.

Zakaj? Zato! Zakaj praznujemo božič?

25.12.2023

Božič je velik družinski praznik, ki ga praznujemo povsod tam, kjer je razširjena krščanska religija. Je dela prost dan, na večer pred božičem pa velja tradicija, da se družina zbere ob božični večerji.

Rastline Poznate želod?

11.11.2022

Želod, ki ga v jesenskih dneh lahko vidimo na gozdnih tleh, je plod hrasta in njemu sorodnih dreves. Prepoznamo ga po majhni jajčasti obliki, na zgornjem delu pa ima kapico, ki mu sega skoraj do polovice.

projekt Digitalno pametni Bi mladi morali večkrat na digitalni post in vedeti več o varnosti na internetu?

17.10.2022

Posledice vedno dostopnega interneta so v današnji družbi opazne tudi med mladimi. V okviru aplikacije RTV Čist hudo je zato nastal projekt Digitalno pametni, ki ponuja devet osveščevalnih vsebin o različnih temah za večjo varnost na internetu.

Zakaj? Zato! Zakaj so otroci zelo radovedni?

26.03.2023

Otroci so po naravi izredno radovedni. Zanima jih izredno veliko stvari, saj opazujejo svet okrog sebe. Dobro je, kadar so otroci radovedni in jih zanima vsevprek. To pomeni, da se razvijajo, odraščajo in kar naprej učijo. Iščemo odgovore.

Slovenija S plesom proti medvrstniškemu nasilju

03.11.2022

Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija in MMC se že drugo leto pridružujemo mednarodni kampanji #SayHi, ki nastaja pod okriljem EBU in z odgovornostjo javnih televizij ozavešča o medvrstniškem nasilju in prijateljstvu med mladimi.

Zakaj? Zato! Zakaj je potrebno govoriti o medvrstniškem nasilju?

14.10.2022

V šoli se med vrstniki lahko zgodijo ali celo dolgoročno dogajajo tudi neprijetne stvari. Tukaj imamo v mislih zafrkavanje, zoperstavljanje, nagajanje in ostale neprijetnosti, ki vplivajo na počutje tebe kot učenca. O tem govori kampanja #SayHi.

Moje telo Zakaj včasih postanemo žejni?

08.11.2022

Človeško telo je skoraj v celoti sestavljeno iz vode. Voda je v naši krvi, v celicah in v vseh notranjih organih. Zato je nujno, da jo skozi ves dan postopoma dovajamo v telo. Najbolje je, če vsake toliko naredimo par požirkov tekočine.

Rastline Užitne gobe: Jurčki

07.11.2022

Jurček je v Sloveniji zelo pogosta in prepoznavna goba. Imenujemo jo tudi jesenski goban. Znana je po svojem debelem steblu bele barve in rjavem klobuku. Spodnja stran klobuka je bele, pri starejših pa svetlo zelenkaste barve.

Zakaj? Zato! Zakaj listje jeseni spremeni barvo?

06.11.2022

Sprehod skozi gozd ali park, kjer so drevesa, je jeseni povsem drugačen kot poleti ali pomladi. Skoraj nemogoče je namreč spregledati barvastega listja, ki odpada iz dreves. Zakaj torej iz zelene barve, listje postaja rumeno, rdeče in rjavo?

Zakaj? Zato! Zakaj pravimo medvedu zimski zaspanec?

10.11.2022

Medved spada med živali, ki jim pravimo zimski zaspanci. To pa zato, ker si ob začetku zime poiščejo svoj brlog, ki mu predstavlja zavetje pred nizkimi temperaturami. V brlogu je vso zimo, kjer samo počiva in dremlje.

Moje telo Alergija na arašide in oreške

04.11.2022

Alergije na določeno hrano, živalsko dlako, prah, pik žuželk in podobno, znajo biti življenjsko ogrožujoče. Danes pa poglejmo, kaj se zgodi z osebo, ki je alergična na arašide in oreške.

Stran 65 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov