Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Je zehanje res nalezljivo?

07.10.2022

Ste že kdaj opazili, da pogosto začnemo zehati takoj po tistem, ko vidimo človeka, ki zeha. Je torej zehanje res nalezljivo?

Zakaj? Zato! Zakaj hrana včasih zgnije?

05.10.2022

Včasih se zgodi, da hrana zgnije. Najpogosteje se to zgodi na sadju ali zelenjavi. Gnitje povzročijo bakterije in takšno hrano je potrebno zavreči, saj se z uživanjem lahko zastrupimo.

Zakaj? Zato! Zakaj praznujemo veliko noč?

10.04.2023

Velika noč je zraven božiča velik krščanski praznik. Kristjani na veliko noč, ki sicer vedno pride na nedeljo, praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Velikonočni ponedeljek je praznik in dela prost dan - praznujemo spomin Jezusovega prikazovanja.

Narava Pehtran in pehtranova potica

09.04.2023

Pehtran je nadvse uporabno zelišče z močnim osvežilnim okusom oziroma vonjem, ki vsebuje številne zdravilne snovi, vitamine in minerale. Med njimi so magnezij, železo, kalcij, mangan, baker, kalij in cink. Najpogosteje rastlino dodamo v potico.

Zakaj? Zato! Zakaj ni dobro izpljuniti grozdnih pečk in lupine?

01.10.2022

Veliko ljudi vedno izpljune grozdne pečke. Sploh v tistem malce bolj debelejšem grozdju. A resnica o teh malce trših grozdnih pečkah in lupini vas bo presenetila - oboje je namreč izjemno zdravilno in koristno za naše telo.

Moje telo Magnezij v prehrani

25.09.2022

Magnezij najdemo v skoraj vsaki prehrani, predvsem v zelenjavi in žitih ter semenih in oreških. Je izrednega pomena za delovanje mišic, srca in kosti.

Rastline Ste že slišali za žižole?

24.09.2022

Žižole so poseben sadež, velik kot malce večja češnja. Pravimo mu tudi kitajski datelj. Sadež raste na bodičastem grmu in ima v sredini suličasto koščico. Vsebuje izredno veliko C vitamina. Uživa se svež ali posušen.

Rastline Graviola

17.04.2023

Graviola je poseben sadež, ki ne raste v Evropi. Znan je po tem, da je izjemno zdravilen, saj uničuje slabe bakterije in viruse. Celo pomaga tistim ljudem, ki so zboleli za rakom.

Zakaj? Zato! Zakaj je kamen trd?

16.04.2023

Ste že kdaj razmišljali, zakaj je kamen trd? To je seveda njegova glavna lastnost. Saj še niste videli mehkega kamna, kajne?

Živali Bramor

15.04.2023

Bramor je žival, ki si ga vrtnarji na zelenjavnih vrtovih najmanj želijo. Prehranjuje se namreč s koreninami vrtnin, gomolji (npr. krompir, rdeča pesa) in mladimi listi. Zelenajvi preprosto odgrizne korenino in le-ta ne more več rasti in se posuši.

Rastline Afriška kumara

13.04.2023

Zelo posebna kumara, ki ima "bodice", skorjo oranžno, v notranjosti pa je zelena s polno semeni, je zelo eksotična in uspeva v daljnji Afriki.

Zakaj? Zato! Zakaj moramo hoditi v šolo?

01.09.2022

Prvi september je v Sloveniji uradno začetek novega šolskega leta za vse, ki gredo v vrtec, osnovno ali srednjo šolo. Tako kot v mnogih drugih državah je osnovna šola v Sloveniji po zakonu obvezna.

Stran 68 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov