Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Narava Rdeča pesa, zelo si zdravilna!

12.07.2022

Rdeča pesa je izjemno zdrava zelenjava, ki jo lahko uživamo kuhano ali surovo. Največkrat jo še vedno jemo kuhano in vloženo v kisu, a iz nje lahko pripravimo tudi odlične namaze, palačinke, celo kruh, tudi sok i izvrsten smuti.

Moje telo Trebušna gripa

13.07.2022

Se vam je že kdaj zgodilo, da vas je bolel trebuh, bili ste utrujeni, bruhali, imeli drisko, povišane temperature pa morda niti ne? V tem primeru je zelo možno, da ste zboleli za trebušno gripo. Traja lahko nekaj dni, nato mine sama od sebe.

Poklici Koreograf

11.07.2022

Ko opazujemo ples, katerega koli žanra, morda ne pomislimo, da je še pred samim plesom, morala nastati ideja, kako bo ta ples kot celota izgledal. In ravno to je delo koreografa. Gre za plesnega učitelja, trenerja in tudi plesalca, ki si "zamisli" ples.

Šport Nogomet

10.07.2022

Nogomet zagotovo spada med najbolj priljubljene in množične športe na svetu. Obožujejo ga predvsem moški, čeprav je zanimanje zanj tudi pri dekletih. Igrata dve ekipi po enajst igralcev. Potrebna je precejšnja spretnost in kondicija.

Živali Žirafa

12.07.2022

Žirafa je najvišja žival, ki lahko zlahka pokuka v tretje ali četrto nadstropje stolpnice. Samci so višji od samic, dosežejo pa lahko od 4,8 metra do 5,5 metra. To pa je višina, kajne?

Zakaj? Zato! Zakaj morje valovi?

11.07.2022

Lahko bi rekli, da je valovanje morja, posebno gibanje morja. Podobno kot mi hodimo, morje valovi. Valove pa sproža že samo gibanje našega planeta (vrtenje okrog zemeljske osi v enem dnevu) in pa seveda veter.

Slovenija Debeli rtič gosti prvo skupino od skupno 500 otrok iz socialno ranljivih družin

06.07.2022

Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh je v skupno dvajsetih letih na Debeli rtič popeljal že skoraj 10.000 otrok iz vse Slovenije. Tudi letos se bo počitnic veselilo 500 otrok, ki bodo letovali v petih izmenah.

Narava Tornado

08.07.2022

Tornado je izjemno močan veter, ki je strah in trepet vseh. Gre za to, da se iz oblaka, ki je na nebu oblikuje močan vrtljiv "tulec", ki iz neba sega do tal. Pritisk v tem vrtinčastem oblaku je izjemno močan in lahko zruši še tako mogočne stavbe.

Poklici Lončar

06.07.2022

Biti lončar bi lahko rekli, da je posebne vrste "praktični umetnik", ki iz kupčka gline ustvari določen izdelek. To je lahko skleda, krožnik, nakit, vaza ali kateri koli drug izdelek. Izdelek se nato speče v peči in poljubno poslika.

Berem in pišem Vihar v meni

09.07.2022

Ta roman, ki šteje 358 strani boste prebrali na dušek. Zgodba je namreč izredno zanima, saj govori o Tjaši, ki si želi postati nevidna.

Živali Ste že slišali za foso?

05.11.2023

Fosa je sesalec, ki je na prvi pogled podoben kakšni pumi ali večji mački. Živi v oddaljenem Madagaskarju, kjer je največji sesalec. Je izredno spreten plezalec, pri čemer mu pomagajo veliki kremplji in dolg rep.

Zemljepis Prekmurje in Pomurje

03.07.2022

Še vedno veliko ljudi ne pozna geografske razlike med Prekmurjem in Pomurjem. "Tam ob Muri, " je najpogostejši odgovor. Ja, že, že. A kje natančno ob Muri je Prekmurje in kje Pomurje?

Stran 71 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov