Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Kje rastejo gorčična semena?

03.11.2022

Gorčico zagotovo poznate kajne? je skoraj obvezna omaka, ko si privoščimo hrenovke, sendvič s hrenovko v makovki (hot dog) ali hamburger. Mnogi jo jedo tudi zraven ocvrtega krompirčka. Ampak, ste kdaj razmišljali, kje pa "gorčica" sploh zraste?

Zakaj? Zato! Zakaj na trojni referendum? O čem je govora?

23.11.2022

V nedeljo, 27. novembra 2022 bo potekal trojni referendum. Gre za to, da bodo polnoletni državljani lahko oddali glas za ali proti uvedbi treh različnih zakonov.

Rastline Pozor, strupena: Glicinija

15.03.2023

Glicinija je listnata vzpenjavka, ki cveti spomladi. Veliki dišeči cvetovi imajo obliko grozda in so praviloma modre, bele ali rdeče barve. Rastlina je zelo lepa, a žal tudi zelo strupena, zato se je nikakor ni priporočljivo dotikati.

Rastline Krizantema

30.10.2022

Krizantema je zelo posebna okrasna roža, ki je najbolj znana po svojem zelo obilnem in velikem cvetu. Poznamo sicer veliko različnih vrst , a prav vsem je skupno to, da imajo zelo velik cvet, pa tudi vonj je zelo prepoznaven in takšen, da si ga zapomnimo.

Rastline Hibiskus

26.10.2022

Hibiskus je zelo znan po svojih barvnih cvetovih, iz katerih si lahko skuhamo zelo okusen in zdravilen čaj. Saj ste že slišali zanj, kajne?

Moje telo Ko naše telo žaluje ...

01.11.2022

Žalovanje je poseben proces v naših čustvih, ki ga vsak doživlja na svoj način. Nekateri so močno žalostni in izgubijo zanimanje za mnogo stvari, spet drugi samo zamahnejo z roko, hudo jim je, a tega ne kažejo navzven. Odvisno je pa tudi, zakaj se žaluje.

Rastline Ločite lipo od lipovca?

15.02.2023

Lipa in tudi lipovec sta značilni drevesi za Slovenijo. Včasih je veljalo, da so se ljudje zbirali na glavnih trgih, kjer je bila velika lipa. Ali pa je bila sredi dvorišča na manjših družinskih kmetijah.

Moje telo Koliko sline nastane v enem letu?

12.03.2023

Ste kdaj pomislili, da slina v naših ustih nastaja neprestano? Ravno zaradi tega je nastane ogromno. Presenečeni boste, koliko bi je bilo, če bi jo zbirali v kakšni posodi, namesto, da jo pogoltnemo.

Zakaj? Zato! Zakaj je film Kapa tako poseben?

05.10.2022

Mladinski slovenski film Kapa, v katerem igrata glavno vlogo mlada osnovnošolca, dogajanje pa je v času božiča. Snemanje je potekalo v božično okrašeni Ljubljani in Zagrebu med časom epidemije. Novembra 2022 prihaja Kapa v slovenske kinematografe.

Zakaj? Zato! Zakaj volimo predsednika države?

21.10.2022

V Sloveniji imamo vsakih pet let volitve za novega predsednika oziroma predsednico. Na volitve lahko gredo vsi državljani Republike Slovenije, ki so starejši od 18 let. Volijo lahko tudi Slovenci, ki živijo v tujini in pošljejo glasovnico po pošti.

Živali Kosmati pajek tarantela

24.10.2022

Pajki znajo biti pri večih strah in trepet. Eden izmed takšnih je zagotovo precej kosmati in tudi precej veliki pajek, znan pod imenom tarantela. Gre za precej strupenega pajka, ki pa napade le, ko je močo ogrožen.

Rastline Užitne gobe: Orjaški dežnik

22.10.2022

Gobe so zelo priljubljene v naši prehrani. Pri njih je seveda zelo pomembno, da so užitne, saj se z njimi lahko tudi močno zastrupimo. Med zelo priljubljene sodijo marele oziroma orjaški dežnik.

Stran 66 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov