Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Puščavska lisica

17.03.2023

Puščavska lisica je najbolj prepoznavna po svojih velikih ušesih. Ne potrebuje veliko vode, je izjemno hitra in bistra. Nekateri jo imajo celo za hišnega ljubljenčka - podobno kot muco ali psa.

Rastline Jerihonska roža

27.02.2023

Jerihonska roža je simbol stvarjenja vesolja, sreče, ljubezni in večnosti. Zato ji pravijo tudi sveta roža. Ta zelo posebna roža ima sposobnost preživljanja dolgih vremenskih obdobij brez vode, med katerimi popolnoma osuši in se zapre.

Moje telo Izredna gibčnost

11.01.2023

Ste že kdaj razmišljali, kako je mogoče, da so nekateri športniki, plesalci, akrobati, gimnastičarji, umetnostni drsalci in drugi, tako izjemno gibčni, da s svojim telesom izvajajo neverjetne gibe?

Moje telo Smeh je zelo zdrav

03.01.2023

Premalokrat se spomnimo, kako je smeh pravzaprav zdravilen za naše zdravje. Izboljšuje splošno počutje in dobro vpliva tudi na ljudi, ki so v bližini tistega, ki se smeje.

Zakaj? Zato! Zakaj se uporablja daljnogled?

02.03.2023

Ste že kdaj gledali skozi daljnogled? Velikokrat so postavljeni na razglednih stolpih ali pa jih imajo mornarji na ladjah, jadrnicah in čolnih. Zakaj jih torej uporabljamo? Ja, zato, da vidimo predmete, ljudi in pokrajino nekoliko bližje.

Rastline Poznate drevo denarja?

02.01.2023

Sobna okrasna roža z zelo zanimivim imenom - drevo denarja, je najbolj poznana po tem, da ne potrebuje veliko vode. Celo cele tri mesece zdrži brez vode, zato je primerna tudi za tiste, ki so veliko odsotni ali pozabijo zaliti svoje rožice.

Živali Pingvini, vas nič ne zebe?

31.12.2022

Pingvíni so vodne, neleteče ptice, ki živijo izključno na južni polobli Zemlje, kjer je ogromno ledu in zelo nizke temperature. Poznamo 17 različnih vrst pingvinov. Hodijo tako, da celotno težo prenašajo iz enega podplata na drugega, zato se zibljejo.

Moje telo Ta nadležna gripa

30.12.2022

Gripa je nalezljiva bolezen, za katero lahko zboli vsak. Najpogosteje se to zgodi v zimskem času. Spremlja jo lahko visoka temperatura, splošno slabo počutje in bolečine v mišicah.

Rastline Ta poseben bonsaj!

29.12.2022

Bonsaj je posebna okrasna rastlina oziroma drevo. Poznamo več vrst - tiste bonsaje, ki so v lončkih, podobno kot sobne rastline in pa tiste večje, ki so lahko na vrtovih in v parkih.

Moje telo Skrivnosti o ušesih

26.04.2023

Ste vedeli, da niti dva človeka nimata enakega ušesa? Gre za popolnoma edinstven organ, podobno kot prstni ostis, ki je tudi pri vsakem človeku drugačen.

Zakaj? Zato! Zakaj praznujemo dan samostojnosti in enotnosti?

26.12.2023

Dan po božiču praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Je dela prost dan, zato nam ni treba v šolo in službo, razen če tako veleva posebno delovno mesto. Gre za državni praznik, ki je nastal leta 1990. Spada v sklop božično-novoletnih počitnic.

Živali Domač petelin

27.12.2022

Domač petelin spada v skupino domačih kokoši. Gre seveda za moški spol kokoši. Kar je najbolj zanimivo pri petelinu je, da glasno kikirika in za razliko od kokoši ne nese jajc. Na kmetijah so po navadi imeli le enga petelina in več kokoši.

Stran 64 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov