Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Lemur

05.02.2023

Obstaja veliko različnih vrst lemurjev, ki so različnih velikosti in barv. Vse razen ene vrste imajo tudi dolg rep, ki pa ga uporabljajo izključno za ravnotežje in se ne obešajo nanj, kot to počno ostali primati iz družine nam poznanih opic.

Zakaj? Zato! Zakaj je cirkus nekaj posebnega?

08.12.2022

Cirkuške predstave so vedno nekaj posebnega, saj vsebujejo veliko zanimivih točk, med katerimi so najbolj znani žonglerji in akrobati. Lahko nastopajo tudi klovni, bruhalci ognja in različne živali, ki presenečajo s plesom in drugimi akrobacijami.

Narava Kaj se pozimi dogaja z drevesi?

04.12.2022

Zima je za drevo obdobje mirovanja, splomladi pa iz popkov na vejicah poženejo mladi listi. Na velikem drevesu skoraj hkrati začne ob začetku pomladi rasti več deset tisoč listov. Pred zimo, listi odpadejo, iglice pa na drevesih ostanejo tudi čez zimo.

Živali Lenivec

23.04.2023

Lenivci so svoje ime dobili po tem, ker znajo biti resnično zelo "leni". Ves dan preživijo na drevesu, zanimivo je tudi to, da imajo dolgo dlako, ki se neverjetno ujema s krošnjami dreves. Zato so največkrat povsem neopazni na drevesu.

Rastline Rakitovec

05.04.2023

Rakitovec so sadje v obliki majhnih kroglic, ki so oranžne barve. So izjemno zdrave in polne vitamina C. Uspevajo na soncu, iz njih pridobivamo sok in olje.

Zakaj? Zato! Zakaj ljudje ne moremo dihati pod vodo?

18.11.2022

Zagotovo je eno izmed najbolj zanimivih vprašanj to, zakaj ljudje ne moremo dihati pod vodno gladino, ribe in ostala podvodna bitja, pa lahko?

Zemljepis Kje je Tržič? Tam, kjer je Šuštarska nedelja!

27.10.2022

Tržič je mesto na skrajnem severu Gorenjske. Je središče občine Tržič. Leži na sotočju Tržiške Bistrice in Mošenika ob južnem vznožju Karavank. Mesto je zelo znano po dogodku Šuštarska nedelja, ki je v letu 2022 bila že 55. po vrsti.

Zakaj? Zato! Zakaj praznujemo božič?

25.12.2023

Božič je velik družinski praznik, ki ga praznujemo povsod tam, kjer je razširjena krščanska religija. Je dela prost dan, na večer pred božičem pa velja tradicija, da se družina zbere ob božični večerji.

Rastline Poznate želod?

11.11.2022

Želod, ki ga v jesenskih dneh lahko vidimo na gozdnih tleh, je plod hrasta in njemu sorodnih dreves. Prepoznamo ga po majhni jajčasti obliki, na zgornjem delu pa ima kapico, ki mu sega skoraj do polovice.

projekt Digitalno pametni Bi mladi morali večkrat na digitalni post in vedeti več o varnosti na internetu?

17.10.2022

Posledice vedno dostopnega interneta so v današnji družbi opazne tudi med mladimi. V okviru aplikacije RTV Čist hudo je zato nastal projekt Digitalno pametni, ki ponuja devet osveščevalnih vsebin o različnih temah za večjo varnost na internetu.

Zakaj? Zato! Zakaj so otroci zelo radovedni?

26.03.2023

Otroci so po naravi izredno radovedni. Zanima jih izredno veliko stvari, saj opazujejo svet okrog sebe. Dobro je, kadar so otroci radovedni in jih zanima vsevprek. To pomeni, da se razvijajo, odraščajo in kar naprej učijo. Iščemo odgovore.

Slovenija S plesom proti medvrstniškemu nasilju

03.11.2022

Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija in MMC se že drugo leto pridružujemo mednarodni kampanji #SayHi, ki nastaja pod okriljem EBU in z odgovornostjo javnih televizij ozavešča o medvrstniškem nasilju in prijateljstvu med mladimi.

Stran 70 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov