Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Fige

28.06.2022

Fige so izjemno okusen sadež, ki raste na drevesu. Imajo rade sonce, zato drevo uspeva predvsem v obmorskih krajih. Najbolj so znane po tem, da se jih množično suši na soncu, saj so fige ene izmed najbolj pogostih suhih sadežev.

Moje telo Zakaj se lahko zgodi, da bruhamo?

27.06.2022

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da vam je bilo zelo slabo in da ste v trebuhu čutili pritisk, ki vas je silil k bruhanju. Gre za aktivacijo, da se telo želi znebiti vsebine v želodcu. To je zelo neprijetno, a žal se včasih zgodi.

Živali Mačje pasme: Ragdolka

26.06.2022

Ragdolka je posebna pasma mačk z barvno dlako in modrimi očmi. Ravno po teh svojih kristalnih očeh je najbolj znana. Ima pa tudi zelo lepo svilnato mehko dlako, ki kar vleče k božanju.

Zakaj? Zato! Zakaj je 25. junij dan državnosti?

25.06.2022

25. junija v Sloveniji praznujemo dan državnosti. Je dela prost dan in hkrati prvi dan šolskih počitnic. A letos praznik pride na soboto, kar pomeni, da smo že tako ali tako doma.

Zakaj? Zato! Zakaj je morje slano?

29.06.2022

Kaj je glavna razlika med morjem, rekami, jezeri in potokom? Najverjetneje to, da je morje slano, kajne? Ja, prav ste ugotovili. In seveda, da so morja in oceani neprimerno večji kot katera koli reka ali jezero.

Rastline Višnja

24.06.2022

Višnje so na prvi pogled zelo podobne češnjam. Če so oboje temno rdeče, pa je zelo težko ugotoviti, katere so češnje in katere višnje. Morda so češnje le nekoliko večje. Ko pa ugriznemo vanje, no, potem pa že čutimo razliko. Višnje so namreč bolj kisle.

Moje telo Beljakovine v prehrani

23.06.2022

Za normalno delovanje našega telesa in za to, da imamo zdrav imunski sistem, mora biti naša prehrana zelo raznolika in uravnotežena. Nobenih ključnih sestavin ne sme primanjkovati. Izmed pomembnih sestavin so tudi beljakovine.

Zemljepis Države v EU

22.06.2022

Evropska unija je skupnost držav, ki so se priključevale postopoma. Morda veste, katerega leta je vanjo vstopila Slovenija? Od takrat naprej namreč lahko rečemo, da je Evropska unija naša razširjena država.

Živali Pasje pasme: Japonski španjel

22.06.2022

Japonski španjel je zelo prijazna pasma, ki je odličen hišni ljubljenček. Je zvest svoji družini in z njim ni posebnih težav. je ubogljiv in zelo inteligenten. Spada med manjše pasme in rad uživa v družbi otrok.

Zakaj? Zato! Zakaj voda lahko zmrzne?

21.06.2022

Ste že kdaj razmišljali, kako je sploh mogoče, da voda, ki je v tekočem stanju, lahko zmrzne, če je izpostavljena temperaturi 0 ali manj?

Šport Rokomet

20.06.2022

Rokomèt je skupinski (ekipni) šport z žogo. Na igrišču sta dve moštvi s po sedmimi igralci, ki igrajo izmenično enkrat v obrambi, nato napadu. V osnovi igra pozna šest igralnih pozicij in vratarja, ki pa ga je v napadu možno menjati za sedmega igralca.

Poklici Učitelj

19.06.2022

Učitelj razrednega pouka ali razredni učitelj skrbi za celostni razvoj učencev. Skrbi za razvoj samostojnosti, vedoželjnosti, komunikacije, ustvarjanja, pozitivne samopodobe in otroke spodbuja h gibalni aktivnosti. Imeti mora tudi čut za razlago snovi.

Stran 74 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov