Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj praznujemo svetovni dan čebel

20.05.2022

Brez čebel ne bi bilo večine sadja in zelenjava, saj morajo vsak cvet, na katerem zraste plod, oploditi opraševalci. Med njimi so daleč najbolj marljive čebele, tudi čmrlji in druge žuželke. Letos na pobudo Slovenije obeležujemo že 5. svetovni dan čebel.

Šport Košarka

18.05.2022

Košarka je ekipni šport, pri katerem je v vsaki ekipi po pet igralcev. Cilj je osvojiti čim več košev, ki jih je potrebno dati v "svoj koš". Pri tem se je potrebno uspešno izogibati igralcev nasprotne ekipe, ki želi "ukrasti žogo in jo podati v svoj koš.

Rastline Kosmulja

19.05.2022

Ste že kdaj poslusili kosmuljo? Gre za zelo poseben sadež, ki raste na grmu. Pri obiranju tega sadeža je potrebno biti zelo previden, saj so tako kot pri malinah, tudi na vejah tega grma, trni. Obstajajo pa tudi sorte brez trnjev.

Zakaj? Zato! Zakaj moramo živo srebro staliti?

17.05.2022

V Idriji so skoraj 500 let (od 1500 do 1995) kopali rudo živo srebro. Proizvodnja se je skozi leta zelo spreminjala, saj se je spreminjala tudi tehnologija in način kopanja ter nato predelava rude. Poglejmo, kako so rudo iz rudnika talili v talilnici.

Moje telo Pet osnovnih okusov

18.05.2022

Kakšen okus ima limona? Kaj pa torta? Pa grenivka? In močno rumeni sir? Limona je kisla, kajne? Torta sladka, grenivka grenka, sir pa močno slan, a ni tako? Kaj pa goveja ali piščančja juha? Ste pomislili, da je tudi to svojevrsten okus?

Živali Pasje pasme: Ameriški eskimski špic

17.05.2022

Ameriški eskimski špic je živahen, igriv, aktiven in ljubezniv pes, ki velja za eno najinteligentnejših pasem. So pa zelo zaščitniški in radi lajajo na neznance. Zato mu je potrebno nove prijatelje in zannce ustrezno predstaviti.

Narava Retrogradni Merkur

15.05.2022

V teh dneh ste zagotovo zasledili v katerem od medijev, da smo v obdobju "retrogradnega Merkurja". To obdobje bo trajalo do 3. junija. Kaj torej to pomeni?

Poklici Plesni učitelj

14.05.2022

Če želite postati plesni učitelj morate seveda oboževati ples in biti ves čas v dobri psihofizični kondiciji. Zelo pomembno je tudi, da čimprej ugotovite, katera vrsta plesa je tista, ki vas zanima in ki bi ga lahko poučevali.

Zakaj? Zato! Zakaj je sončni zahod pogosto rdeče barve?

24.05.2022

Sončni zahod se zgodi vsak večer. Če ni oblačno in če ni naravnih (gorovje, hribi) ali kakšrnih drugih pregrad (visokoh stavb), lahko lepo vidimo, kako Sonce izgine iz obzorja. Velikokrat je lepe rdeče ali oranžne barve. Zakaj?

Rastline Budova roka

15.05.2022

Budova roka je izjemno posebna vrsta sadja. Spada v skupino agrumov, tako kot pomaranče, limone, mandarine, grenivke, limeta in druge.

Moje telo Zakaj smo včasih jezni?

14.05.2022

Naše počutje se skozi dan in skozi različne situacije spreminja. Včasih smo veseli, polni energije, se pa zgodi, da smo kdaj tudi zelo jezni na nekoga ali na nekaj, kar se nam je zgodilo. Kaj torej jeza sploh je?

Živali Majski hrošč

13.05.2022

Hrošč, ki ga velikokrat v pomladnem in poletnem času vidite na vrtovih, terasah, parkih in drugod ima nenavadno ime - majski hrošč.

Stran 80 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov