Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Orangutan

16.01.2023

Orangutani so velike opice in v prevodu beseda orangutan pomeni "gozdna oseba". To pa zato, ker živijo v gozdu. Spadajo med bližnje sorodnike ljudi in so zelo inteligentni.

Zakaj? Zato! Zakaj smrčimo?

28.04.2023

Med spanjem se včasih zgodi, da spuščamo "čudne" glasove. Gre za smrčanje, ki pa je lahko le občasno, pri nekaterih pa kar stalno. Smrčimo lahko, ker smo na primer prehlajeni, lahko pa je vzrok povsem drugje.

Moje telo Prepoznavanje alergij

16.02.2023

Naše telo lahko v stiku z določenimi snovmi dobi določene izjemno neprijetne simptome. Ob določeni hrani, na katero smo alergični, če jo pojemo, lahko tudi močno zbolimo. Alergični smo lahko na zelo različne stvari. Poglejmo, katere in kako se to določa.

Živali Velika panda

01.03.2023

Pandi bi lahko rekli, da je veliki črno-beli medved, ki pa živi daleč stran od nas - na Kitajskem. Spada med ogrožene živalske vrste, kar pomeni, da njihovo število močno upada. Razlog je predvsem krčenje bambusovih gozdov na Kitajskem.

Zakaj? Zato! Zakaj nastane serverni sij?

06.03.2023

Polárni sij ali avrora je sijaj vidne svetlobe v zgornjih delih ozračja in ga opazimo ponoči. Ponavadi je zelene ali rdeče barve. tega v Sloveniji ne moremo zaznati, je pa značilen za Skandinavske države (Finska, Švedska, Norveška).

Moje telo Mraz in naše telo

27.01.2023

Pozimi, ko so temperature nižje, je zelo pomembno, da se dovolj dobro oblečemo, saj lahko telo ob hudem mrazu stopi v zelo velik stres. Lahko se celo podhladimo, kar je za telo zelo nevarno.

Moje telo Kako deluje ravnotežje?

15.01.2023

Človeško telo potrebuje sposobnost, da samo vzpostavi ravnotežje in to tudi tam, kjer je pot lahko nekoliko "ukrivljena" oziroma je teren, kjer hodimo nekoliko težji za hojo (ozka deska ali brv, lahko tudi samo trak). Ravnotežje se kaže tudi pri plesu.

Rastline Vrba, veje ti visijo!

14.01.2023

Vrba je tisto posebno drevo, ki ga največkrat vidimo ob kakšni reki, jezeru ali potoku. Veje vrbi visijo navzdol in dajejo občutek, kot da se želijo dotakniti vode.

Moje telo Lahko sami sebe požgečkamo?

19.01.2023

Ste se že poskusili požgečkati, pa ste ugotovili, da to nima enakega učinka, kot če vas žgečka kdo drug?

Zakaj? Zato! Zakaj nastanejo ledene sveče?

13.01.2023

Ledene sveče pravimo tem dolgim suličastim ledenim skulpturam, ki po navadi visijo iz ograj ali streh. Gre za to, da tam voda počasi kaplja in ko zmrzne, nastanejo takšne tanke ali celo zelo debele "sulice". Rade se nepričakovano odlomijo.

Živali Pasje pasme: Hrti

12.01.2023

Hrti so izjemno zanimivi psi. Ne morete jih zgrešiti, saj so neverjetno drobne postave. Po velikosti pa niti niso tako majhni, tako da njihov ozek pas in tanke noge pridejo še bolj do izraza. Poznamo pa sicer več različnih sort hrtov.

Podkast Ava Kolar Dobravec

09.01.2023

V tokratni rubriki Kulturomat bomo spoznali Avo Kolar Dobravec, ki poje, igra kitaro, najraje pa ima ukulele.

Stran 62 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov