Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Borovnice, slastne ste!

22.07.2023

Borovnice so tisto sadje, ki bi ga jedli in jedli, saj nima koščic, ni ga treba lupit, pa še v obliki majhnih kroglic je, ki jih ne štejemo, ko jih uživamo. Če jih pojemo veliko, imamo pa še moder jezik in zobe, kar je nekaterim prav zabavno.

Scena V Mariboru bo letos Olimpijski festival evropske mladine

14.07.2023

Mladi od 14. do 18. leta starosti iz kar 48 držav, se bodo med 23. in 29. julijem v Mariboru preizkusili v enajstih disciplinah. Za celotno Slovenijo in Maribor je to izjemno velik mednarodni športni dogodek. Sodelovalo bo tudi 800 prostovoljcev.

Rastline Rman, zdravilen si!

18.07.2023

Rman je zeliščna rastlina, ki uspeva na zelenjavnih vrtovih in travnikih. Prepoznamo jo po cvetu, ki spominja na dežnik. Iz stebla se zvezdasto razširja bel cvet, ki je sestavljen iz manjših cvetov. Rman je najbolj znan po tem, da iz njega kuhamo čaj.

Živali Morski jež, nočem stopiti nate!

16.07.2023

Morski ježek ni najbolj prijazna morska žival, saj če pomotoma stopimo nanj, se njegove tanke bodice zasidrajo v našo kožo in le stežka jih odstranimo. Velikokrat se nam to mesto vboda tudi zagnoji, kar nas precej boli.

Moje telo Te lahko "nosi luna"?

15.07.2023

To, da nekoga "luna nosi", pomeni, da hodi ali počne kar koli drugega zelo neobičajnega med spanjem. To naj bi se zgodilo zato, ker vsi deli možganov ne zaspijo, predvsem je buden tisti del možganov, ki skrbi za gibanje.

Rastline Gladijola, zelo si lepa!

14.07.2023

Gladiole spadajo med prave lepotice in lahko bi rekli, da so kar kraljice rož. Prepoznavne so po tem, da imajo več cvetov, ki so nanizani v ravni liniji. So vseh mogočih barv, en cvet pa je lahko tudi dvobarven.

Scena Mladi o Pivu in cvetju: "Laško se za tri dni prelevi v nepozabno pozitivo!"

17.07.2023

"Mladi potrebujemo takšne festivale, da za tri dni odklopimo stres in vse skrbi in se prepustimo pozitivnemu vzdušju, dobrim večernim koncertom in spoznamo nove prijatelje s svežo energijo. Sklenjen krog pa doživiš, če še tu kampiraš," pravi študent Miha.

Moja generacija Smo v obdobju, ko je transformacijsko učenje nujno – sploh za starejše odrasle

30.08.2023

Današnji hiter in digitalni način življenja pušča za seboj več posledic, ki jih čutijo tudi starejši, ki se morda nikoli niso srečali s tem, da morajo celostno prilagoditi svoje dosedanje razmišljanje. Temu je namenjen evropski projekt Transform me.

Moje telo Spahovanje

16.08.2023

Se vam je že kdaj zgodilo, da se vam je po določeni hrani ali pijači zelo spahovalo? Kot bi vam vsebina te hrane ali pijače želela iz želodca spet pripotovati v usta. Ne, ne govorimo o bruhanju, temveč le o močnem spahovanju.

Zakaj? Zato! Zakaj delfini tako radi skačejo?

13.07.2023

Če ste imeli srečo, ko ste obiskali obalo, ste lahko videli delfine, ki so skakali visoko v zrak. Že od nekdaj pravimo, da to prinaša srečo. Delfini spadajo namreč med ljubke morske sesalce, ki so človeku nenevarni. Skakanje pa naravnost obožujejo.

Živali Vidra, hitro plavaš!

13.08.2023

Vidra je tista hitra plavalka v rekah, potokih in jezerih. Včasih zaide tudi v slano morje, a to je zelo redko. Na kopnem pa je precej počasna in se premika s posebnim poskakovanjem. Pod vodo zdrži približno štiri minute.

Živali Zlata minica, zelo se svetiš!

09.08.2023

Hrošč, ki ga na zelenjavnem vrtu ali na rožnem cvetu nikakor ne moremo spregledati, saj se njegova živo zelena barva sveti kot žarnica, se imenuje zlata minica.

Stran 43 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov