Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Scena Od naše samopodobe je odvisno, kako bomo razmišljali, gledali na svet in čustvovali

21.08.2023

"Negativna oziroma nizka samopodoba pomeni, da se posameznik ne počuti dobro v svojem telesu. Da ga je sram, da občuti krivdo, žalost, obup, da se ne počuti vrednega ljubezni. vrednega uspeha, da se ne spoštuje in ne zaupa v svoje sposobnosti".

Živali Strigalica, te tvoje klešče!

06.09.2023

Strigalica je izjemno posebna v tem, ker ima klešče na koncu zadka. Ja, prav ste prbrali. Na koncu zadka in ne spredaj, pri tipalkah. So precej hitre, saj s svojimi šestimi nogami plezajo urno po vseh mogočih lokacijah.

Moje telo Naloga obrvi

05.09.2023

Nad očesi imamo obrvi. Ste kdaj razmišljali, čemu sploh služijo? So le za "okras" na našem obrazu ali imajo morda kakšno posebno nalogo?

Rastline Ameriški slamnik

04.09.2023

Ameriški samnik je zdravilna rastlina z zelo značilnim roza cvetom. Iz nje pridelujejo zelo znano mazilo, ki pomaga pri okužbah in vnetjih kože.

Zakaj? Zato! Zakaj muhe brenčijo?

03.09.2023

Muhe, ki zaidejo v naše bivalne prostore ali jih srečamo le na terasi zunaj, velikokrat zelo glasno brenčijo. Sploh, če je muha večja, zna zelo glasno brenčati. Ste razmišljali, zakaj je temu tako?

Živali Človeška ribica, res nič ne vidiš?

02.09.2023

Človeška ribica je najbolj znana po tem, da je prilagojena za življenje v jamah. Pri nas je takšna najbolj znana jama Postojnska jama. Tam seveda ni svetlobe (razen luči, ki so prižgane zato, da turisti vidimo jamo). Sicer je pa konstantna tema.

Moje telo Vnete dlesni

01.09.2023

Vnete dlesni so huda nadloga, zaradi katere vas lahko ustna votlina precej boli (ali tudi srbi). Kaže se tudi tako, da vam dlesni krvavijo med ščetkanjem zob, lahko pa tudi kar tako (npr. med jedjo ali po jedi).

Rastline Rastlina po imenu lakota

31.08.2023

Rastlina z zelo zanimivim imenom, je prava zlata kraljica na področju zdravilnosti. Posušene cvetove in liste uporabljamo za čaj, ki krepi naš imunski sistem in pomaga pri različnih obolenjih, bolečem grlu in slabem počutju.

Zakaj? Zato! Zakaj iz oliv pridelujejo olje?

30.08.2023

Olive velikokrat jemo kar tako, sploh zraven narezka ali v kakšni omaki. Če jih jemo samostojno, morajo biti resnično zelo zrele, saj so sicer precej grenke. Najbolj pa so znane po tem, da z njihovim stiskanjem, pridobivamo olivno olje.

Živali Čriček ali murn

29.08.2023

Črički ali murni so najbolj znani po svojem zvoku, ki je tipičen za obmorske kraje, kjer ej veliko zelenja (npr. kampi) in pa travnike. Žal je ta zanimiva žuželka zaradi redne košnje in krčenja zelenih površin zelo ogrožena.

Moje telo Dlačice v nosu

28.08.2023

Dlačice v nosu morda komu malce kukajo na plano, zato nekaterim morda pride na misel, da bi jih odstranil s pinceto ali vsaj postrigel. Ampak ali ste vedeli, da prav te majhne dlačice igrajo izjemno pomembno vlogo pri zaščiti nosu?

Rastline Akalifa, okrasna rastlina

27.08.2023

Akalifi pravijo tudi lisičji rep. Gre za zelo posebno okrasno rastlino, ki ima podolgovate ovalne rdeče cvetove. Velikokrat te okrasne rastline krasijo terase in še posebej balkone.

Stran 44 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov