Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Mačje pasme: Abesinka

29.05.2022

Abesinka je tista prijazna, a tudi nagajiva muca s štrlečimi ušesi. Njhov pogled vas bo očaral, saj zanjo biti zelo prikupne in jih takoj vzljubite. Res pa je, da je ta pasma muc tudi zelo trmasta. Skoraj vse mora biti po njihovo.

Zakaj? Zato! Zakaj nastane jutranja rosa?

28.05.2022

Včasih se zgodi, da sploh v jutranjem času, opazimo, da so na rastlinah in predmetih kapljice, čeprav že dolgo ni deževalo. Tem kapljicam pravimo rosa. Nastanejo zato, ker se je vlaga iz zraka nabrala na hladnih predmetih ali rastlinah.

Zakaj? Zato! Zakaj pada toča?

28.05.2022

Pomlad in poletje sta letna časa, ko se lahko pripeti huda nevihta s točo. Gre za večje ali manjše ledene kepe, ki padajo z neba. Padajo hitro in težke so. Zato lahko močno poškodujejo rastline, avtomobile, naše domove in drugo. Seveda tudi nas.

Zakaj? Zato! Zakaj pada toča?

01.06.2022

V pomladnem in poletnem času se vsi vrtnarji pa tudi ostali zelo bojimo toče. Zakaj? Ker toča so dobesedno trdne ledene kepe, ki uničijo vrtnine, naredijo škodo na avtomobilih, strehah in drugod. Tudi nas lahko te ledene kepe močno poškodujejo.

Berem in pišem Mali princ

27.05.2022

Mali princ je knjiga svetovne razsežnosti. Ima 27 poglavij in je prevedena v okrog 300 jezikov in narečij. Govori o dečku iz drugega planeta, ki nas je prišel naučiti, kako delovati potrpežljivo in sprejmati življenje z ljubeznijo.

Rastline Ivanjščica (velika marjetica)

27.05.2022

Ste na travniku že kdaj opazili marjetico, ki ej precej velika? Imenuje se kar velika marjetica oziroma ivanjščica. Je zelo elegantna rožica in zelo poživi vsak šopek.

Rastline Robide ali maline?

31.05.2022

Na videz precej podobna sadeža, a vendarle sta si v marsičem različna. Poglejmo v čem vse se razlikujeta robida in malina.

Moje telo Zakaj zardevamo?

26.05.2022

Včasih se zgodi, da nas nekaj ali nekdo močno preseneti s kakšno nalogo, ki bi jo naj opravili. Ali pa nam nekaj rečejo, na kar nismo ravno ponosni. Takrat se lahko zgodi, da naš obraz postane rdeč, naše počutje pa zelo neprijetno, najraje bi pobegnili.

Živali Pasje pasme: Ameriška akita

25.05.2022

Ste že slišali za psa ameriška akita? Je zelo poseben družinski psiček, ki vas bo navdušil s svojo prijaznostjo.

Zakaj? Zato! Zakaj stavkamo?

03.04.2023

V zadnjih dveh letih smo bili priča večim protestom, ki so potekali v Sloveniji, pa tudi po Evropi in svetu. Kaj pa to, da ljudje stavkajo oziroma protestirajo, sploh pomeni?

Narava Lunine mene

25.05.2022

Velikokrat slišimo koga, ki pravi: "Joj, danes je polna luna, zato imam tako slab dan." Ali pa: "Prazna luna je, zato mi nič ne gre." Kaj torej pomeni, ko pravimo, da je luna, polna, prazna ali da vidimo le njen krajec?

Moje telo Pomen joka

24.05.2022

Jočemo, ko smo srečni, žalostni, jezni, zaskrbljeni, tudi utrujeni, ganjeni, razočarani, včasih pa tudi od psihične ali fizične bolečine. Kje se skriva razlog za jok?

Stran 89 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov