Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Kamilice

14.04.2022

Kamilice so zagotovo najbolj znane po tem, da si iz njih skuhamo zdravilni čaj in ga popijemo. Lahko pa čaj uporabljamo tudi za čiščenje obraza ali drugega dela telesa.

Narava Opraševanje

20.04.2022

Opraševanje je ključnega pomena, saj se na ta način razmnožujejo rastline. Brez opraševanja pa tudi ni plodov, ki so ključni v naši prehrani (vso sadje in zelenjava). Na kakšen način pa se rastline oprašujejo?

Moje telo Prsni koš

13.04.2022

Prsni koš je tisti del telesa, ki je zavarovan s posebnimi kostmi, ki jih imenujemo rebra. V prsnem košu imamo srce, pljuča in še nekaj drugih notranjih organov.

Narava Po poteh rudnika živega srebra!

13.04.2022

Malokdo ve, da je v Idriji bil drugi največji rudnik živega srebra na svetu. Ja, prav ste prebrali. Vse od leta 1490 do 1994 so tam kopali rudo živega srebra. Danes je del rudnika z imenom Antonijev rov preoblikovan v muzej in si ga lahko ogledate.

Moje telo Vonj: zakaj toliko različnih?

12.04.2022

Ste kdaj razmišljali, kako je sploh mogoče, da zaznamo vonj, ki nam je prijeten, spet drugič zelo neprijeten? Kaj se dogaja v našem telesu, ko zaznavamo vonj vrtnice in kdaj na primer vonj po kanalizaciji, plesnivi hrani in podobno?

Živali Ptiči: Vrabec

11.04.2022

Vrabec je v Sloveniji naš dobri znanec iz neba. Je namreč najbolj razširjen ptič, nastopa pa tudi v zelo zannem slovenskem pregovoru. Ga poznate?

Zakaj? Zato! Zakaj sneži?

10.04.2022

Sneg je najpogostejša oblika padavin v trdnem stanju. Nastaja iz drobnih kapljic vodne pare v oblakih, ko je zrak zasičen z vodno paro, temperatura pa je pod lediščem.

Narava Sončni zahod

09.04.2022

Sonce vsak dan vzide in zaide oziroma vsaj tako vidimo mi na planetu Zemlja. Če pogledamo malce podrobneje, pa ugotovimo, da Sonce seveda "nikamor en potuje". To, da zaide je le posledica vrtenje Zemlje okrog svoje osi.

Rastline Lovor

10.04.2022

Lovor se najpogosteje uporablja kot začimba. Zagotovo ste že videli v kakšni jedi rjav list, kajne? Ja, to je skoraj zagotovo bil lovor.

Poklici Odvetnik

08.04.2022

Če želite postati odvetnik, vas morajo zanimati zakoni, po katerih deluje družba. Zelo morate biti natančni in opremljeni z znanjem, ki je zapisano v "pravnih knjigah".

Moje telo Puberteta z mozolji in sprejemanjem sebe

07.04.2022

Puberteta pravimo obdobju, ko fantki in punčke postajajo fantje in dekleta. To obdobje je zaznamovano z mnogimi telesnimi spremembami, prav tako pa tudi čustvenimi. Potem so tukaj še prijatelji in vrstniki, s katerimi mladi preživijo veliko časa.

Moje telo Zakaj moramo lulati?

09.04.2022

To, da vsak dan večkrat lulamo je nujno potrebno, saj se na takšen način telo čisti. Na ta način se v telesu uravnavajo vse tekočine, pa tudi iz telesa se izločajo vse odpadne snovi.

Stran 96 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov