Samo Pogorelc. Foto: BoBo/Borut Živulović
Samo Pogorelc. Foto: BoBo/Borut Živulović

Samo Pogorelc je v današnji oddaji Studio ob sedemnajstih na Radiu Slovenija, v kateri so govorili o romskih vprašanjih, razkril, da je prejel grožnje s smrtjo. Grožnje je prijavil policijski postaji Ribnica, postopek ob prijavi pa je označil kot korekten. Poudaril je, da se zaradi zaostrovanja razmer s posameznimi Romi marsikdo v občini počuti ogrožen, tudi sam.

V oddaji so gostili tudi notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki je grožnjo županu obsodil in dejal, da zaupa policiji, da jo bo čim prej preiskala. "Tako kot v primeru policistov gre tukaj za grožnjo uradni osebi, funkcionarju, županu, izvoljenemu na demokratičnih volitvah, kar za samo klimo v državi ni dobro," je dejal.

Kaj bodo policija, tožilstvo in sodstvo storili za omilitev kriminalnih dejanj nekaterih Romov?
Sorodna novica Andreja Katič: Vsa zakonodaja velja in mora veljati za vse enako, tudi kazenska zakonodaja

Pozval je k pomiritvi razmer in zagotovil, da policija dela vse, da bo vzpostavila varnost in da se bodo ljudje počutili varne, le čas je potreben, da se pokaže učinkovitost ukrepov.

Pogorelc je namreč v sredo na občini Ribnica gostil predstavnike Romov, s katerimi so se pogovarjali o zagotovitvi vode v romskih naseljih Otavice in Goriča vas. Na sestanku so se dogovorili, da se bodo Romi vključili v proces integracije, občina pa bo opravila svoj del naloge in jim zagotovila vodo.

Tarča nocoj ob 20. uri na TV SLO 1

O tem, kaj je šlo narobe, da so se razmere med romsko manjšino in večinskim prebivalstvom na jugovzhodu države tako zaostrile, bo govor tudi v oddaji Tarča, ki bo na TV SLO 1 na sporedu nocoj ob 20. uri.