Boba Dylana, ki se je 24. maja 1941 rodil kot Robert Allen Zimmerman, številni štejejo za najboljšega kantavtorja vseh časov. Foto: EPA
Boba Dylana, ki se je 24. maja 1941 rodil kot Robert Allen Zimmerman, številni štejejo za najboljšega kantavtorja vseh časov. Foto: EPA

Primer zavrnjen zaradi pristranskosti
Tožbo je umaknila, ko jo je odvetniška ekipa 81-letnega Boba Dylana obtožila, da je uničila dokaze. V pismu, ki ga je glasbenikova odvetniška ekipa v sredo predložila zveznemu sodišču, so tožnici očitali, da je izbrisala pomembna besedilna sporočila, in predlagali, naj sledijo denarne sankcije.

Sorodna novica Bob Dylan zanika spolno zlorabo 12-letne deklice leta 1965

Njeni odvetniki se za komentar niso odzvali, glasbenikov glavni odvetnik Orin Snyder pa je dejal, da je primer zaključen. "Nezaslišano je, da se je sploh začel," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencija AFP in izrazil zadovoljstvo, da je bil primer zavrnjen zaradi pristranskosti.

Na drugi celini v času domnevnih zlorab
J. C. je v tožbi trdila, da so se zlorabe zgodile v šestih tednih aprila in maja 1965. A je bil glasbenik ravno v tem času na svoji najslavnejši turneji po Angliji, ki je trajala od 30. aprila do 10. maja 1965. Po trditvah tožnice je takrat 24-letni Dylan "izkoristil svoj status glasbenika", da ji je priskrbel "alkohol in mamila ter jo večkrat spolno zlorabil", kar bi se naj dogajalo v znanem hotelu Chelsea na Manhattnu.

Obtožila ga je tudi, da ji je fizično grozil. Ženska, ki danes živi v mestu Greenwich v zvezni državi Connecticut, je trdila, da ji je Dylan povzročil hudo travmo, zaradi katere ima depresijo in anksiozne motnje, zato si je prizadevala za odškodnino.

Tožbo je vložila lani poleti, dan preden se je iztekel rok za vložitev zahtevkov v skladu z zakonom o otroških žrtvah v zvezni državi New York. Ta je žrtvam zlorabe omogočal, da tožijo svoje domnevne napadalce, ne glede na starost zahtevkov in ne glede na to, ali je njihov rok že zastaral.