Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gledamo - Arhiv

Pelji me na luno

Filmska recenzija Pelji me na luno

18.7.2024

V času vseprisotnih, iz dneva v dan bolj bizarnih teorij zarote se je skoraj nostalgično včasih spomniti zimzelenih klasik, na primer ideje, da Neil Armstrong in Buzz Aldrin leta 1969 v resnici nista stopila na površje Lune.

Otroci drugih

Filmska recenzija Otroci drugih

14.7.2024

Otroci drugih je peti celovečerec francoske scenaristke in režiserke poljsko-maroških korenin Rebecce Zlatowski. Film je bil premierno prikazan pred dvema letoma na festivalu v Benetkah.

V hiši strahov: kaj nas o okoljski krizi sploh še lahko nauči umetnost?

Razstava V hiši strahov: kaj nas o okoljski krizi sploh še lahko nauči umetnost?

13.7.2024

Vprašanje, ki se poraja ob trienalu umetnost in okolje EKO 9 v Mariboru, ni to, ali smo svet zares pripeljali do točke, ki se zdi podobno grozljivki, marveč: kako je mogoče, da srhljivega stanja ne opazimo oz. še huje, smo do tega brezbrižni.

Vrnitev serije The Bear: travma vrhunske kulinarike se stopnjuje

Gledamo Vrnitev serije The Bear: travma vrhunske kulinarike se stopnjuje

12.7.2024

The Bear, serija o nevzdržnem stresu življenja v profesionalni kuhinji, je v dveh letih postala popkulturni fenomen: poved "Ja, chef" je zaživela samostojno življenje, Jeremy Allen White ima status sekssimbola, Chicago opaža porast kulinaričnega turizma.

Starodavna mišologija in Vrvež v moji glavi 2

Filmska recenzija Starodavna mišologija in Vrvež v moji glavi 2

10.7.2024

Starodavna mišologija francoskega režiserja in animatorja Davida Alauxa je precej klasičen pustolovski film, v katerem še najbolj izstopa milje, v katerega je zgodba postavljena.

Goldmanov proces

Gledamo Goldmanov proces

9.7.2024

V kinu lahko v prihodnjih tednih ujamemo tudi Goldmanov proces, ki je filmska rekonstrukcija dejanskega sodnega procesa iz sedemdesetih.

Obzorje: Ameriška saga – 1. poglavje

Filmska recenzija Obzorje: Ameriška saga – 1. poglavje

8.7.2024

Od Ameriške sage v štirih delih nihče ne pričakuje, da bo že v prvem delu razkrila vse svoje adute in skrivnosti. A Obzorje, Costnerjev magnum opus, je tako brezupno fragmentiran in brezciljen film, da si je težko predstavljati, kdo bo nanje še čakal.

Caravaggieva senca

Filmska recenzija Caravaggieva senca

7.7.2024

Mladi in vihravi slikar Michelangelo Merisi, znan kot Caravaggio, je bil v začetku 17. stoletja osrednja osebnost italijanske umetniške scene – predvsem zaradi svojih izstopajočih mojstrovin, pa tudi vse prej kot konvencionalnega življenjskega sloga.

Vrnitev erotične srhljivke: kako pripeljati nekdaj seksistični žanr v 21. stoletje?

Ob seriji Domnevno nedolžen Vrnitev erotične srhljivke: kako pripeljati nekdaj seksistični žanr v 21. stoletje?

4.7.2024

Lani Smrtonosna dvojčka (Dead Ringers) in Usodna privlačnost (Fatal Attraction), zdaj še Domnevno nedolžen (Presumed Innocent) ... Zakaj je toliko serij v zadnjem času priredb klasičnih erotičnih srhljivk s konca osemdesetih?

Tiho mesto: Prvi dan

Filmska recenzija Tiho mesto: Prvi dan

2.7.2024

Morda je to kvarnik, a vseeno: lahko se sprostite, Frodo, mačji pribočnik v Tihem mestu 3, jo bo dobro odnesel. Frodo je v odporu proti morilskim vesoljcem vsaj tako kompetenten, kot je bil oranžni maček Jones na krovu ladje Nostromo v Osmem potniku.

Zver

Filmska recenzija Zver

30.6.2024

Francoski cineast Bertrand Bonello je zaslovel z neobičajnimi filmi, ki se osrednjih tematik zgodbe ne lotevajo neposredno.

Joan Baez: Jaz sem hrušč

Gledamo Joan Baez: Jaz sem hrušč

23.6.2024

Film Joan Baez: Jaz sem hrušč v svojem pristopu do portretiranja popkulturne ikone zavzema precej posebno mesto med glasbenimi dokumentarnimi filmi.

Kdo so bili

Smrkavci Kdo so bili "The Brat Pack"? Žurerska smetana mladega Hollywooda, ki se je te oznake otepala.

22.6.2024

Novinar, ki je skoval besedno zvezo "The Brat Pack", najbrž ni predvidel njene kulturne relevantnosti: postala je sinonim za skupino mladih igralcev, ki so bili zasidrani v samem epicentru eksplozije najstniških filmov v osemdesetih.

Motoristi

Filmska recenzija Motoristi

21.6.2024

Jeff Nichols se v Motoristih očitno spogleduje s scorsesejevsko gangstersko dramo; pri zgodbi o vzponu in padcu (izmišljenega) motorističnega kluba ga zanima predvsem arhetip nasilnega ameriškega mačizma.

Štirje mali odrasli

Filmska recenzija Štirje mali odrasli

15.6.2024

Prvi del deluje kot nekakšna reklama za postmoderno razumevanje svobode. Protestantski duhovnik se zaplete z žensko samohranilko ...

Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: vampirji, zombiji in morilska folklora

Gledamo Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: vampirji, zombiji in morilska folklora

13.6.2024

Na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se za glavno nagrado, "hudega mačka", poteguje pet evropskih grozljivk. Njihov spekter groze seže od rahlo srhjive romantike do skrajnega podžanra torture porna. Pa so tudi vredne ogleda?

V nasilni naravi: brutalna

Na Grossmannovem festivalu V nasilni naravi: brutalna "razpoloženjska grozljivka", posneta s perspektive serijskega morilca

11.6.2024

Na Grossmannovem festivalu, ki se v Ljutomeru začenja danes, bo – zunaj tekmovalnega programa – gostovala krvava konceptualna grozljivka V nasilni naravi, ki so jo po premieri na Sundanceu okronali za "revolucionarno reinterpretacijo slasherja".

Opazovalci

Gledamo Opazovalci

10.6.2024

Opazovalci so filmski prvenec Ishane Night Shyamalan, ki se je odpravila po stopinjah slovitega očeta, in ta je glede na prikazano očitno tudi njen največji vzornik.

20.000 vrst čebel

Filmska recenzija 20.000 vrst čebel

9.6.2024

Aitor je melanholičen osemletni otrok v primežu vprašanj o lastni identiteti; vzdevek Cocó mu oziroma ji je bližje, vendar ima težavo tudi s tem.

V polmraku slike zasvetijo drugače ali kako razstavljati in brati dela Zmaga Jeraja?

Obisk razstave V polmraku slike zasvetijo drugače ali kako razstavljati in brati dela Zmaga Jeraja?

8.6.2024

Ko je Zmago Jeraj premišljeval o primernem načinu prezentiranja svojih slik, si jih je zamišljal v "slabše osvetljenih prostorih, kjer jih je treba kar najti". Temu so prisluhnili v MGLC-ju, kjer njegova dela predstavljajo na še neviden način.

Stran 1 od 102
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov