Foto:
Foto:

Črna satira s podnaslovom Komedija za 21. stoletje pod obličjem smrti je Pierru prinesla tudi Whitbreadovo nagrado za najboljši prvenec leta. Vernon Gospod Little je 15-letni dijak, po krivici obtožen umora 16 sošolcev na srednji šoli. Vernon je nesramen in ciničen, a hkrati ranljiv. Prvoosebno pripoved popestri predvsem pisan teksaški dialekt, poln vulgarizmov in žargonizmov.

Instantna hrana in novice
Delo je satira ameriškega načina življenja, nad katerim je avtor na neki način tudi očaran. Hitra hrana in instantne novice Združenih držav se širijo tudi po ostalem svetu. Pierre secira prav medije, ki Vernona potegnejo v središče dogajanja, ko je obtožen masakra. Da bi se rešil, se poslužuje laži, s tem pa se le še bolj zaplete v dogodke, iz katerih kaže, da se ne bo mogel rešiti. Pogosto je na televiziji, kjer ga njegova družina gleda precej lažje kot v resničnem življenju.

Pisanje za odplačevanje dolgov
Avtor DBC Pierre se je kot Peter Finlay rodil v Avstraliji in se po odraščanju v Mehiki preselil na Irsko, kjer živi in dela še zdaj. Pisati je začel, da bi odplačal svoje dolgove, ki jih je nabral kot kockar in odvisnik. Na njegovo preteklost opozarja tudi njegov vzdevek DBC (Dirty but Clean).