Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Preberite tudi Akos radijske frekvence za prizemni digitalni omrežji R4 in R5 dodelil RTV Slovenija

13.8.2024 16:40

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je Radioteleviziji Slovenija izdala odločbi o dodelitvi radijskih frekvenc za multipleksa R4 in R5, torej omrežji prizemne digitalne radiodifuzije T-DAB+ na celotnem območju Slovenije.

Reorganizacija Žirovska Alpina bo odpustila 60 delavcev

13.8.2024 16:39

V žirovski Alpini bodo po koncu kolektivnega dopusta po 15. avgustu predstavnikom delavcev in sindikatu predstavili načrtovano reorganizacijo in optimizacijo skupine, po kateri bo do konca leta v Žireh brez dela ostalo 60 zaposlenih.

Evropska unija Zagnali proizvodnjo amfibijskih gasilskih letal za evropsko floto rescEU

13.8.2024 16:29

Na podlagi sporazumov držav članic EU-ja s kanadskim podjetjem Canadian Commercial Corporation so začeli proizvodnjo 12 amfibijskih gasilskih letal za stalno floto rescEU, ki jo bo financirala Evropska komisija.

Gorenjska Ministrstvo za infrastrukturo o blejski obvoznici: Zatika se pri pridobivanju zemljišč

13.8.2024 16:28

Gradnjo južne blejske obvoznice zadržujejo tri parcele, katerih lastniki nočejo sprejeti sporazuma, sporoča ministrstvo za infrastrukturo. Investitor je zato sprožil postopek razlastitve.

Knjige Dnevi poezije in vina: V ospredju južnokorejska poezija, častni gostji Pia Tafdrup in Valžina Mort

13.8.2024 16:28

Prihajajoči 28. festival Dnevi poezije in vina bo na Ptuj in partnerske kraje pripeljal 21 pesnikov iz Slovenije in tujine. Častni gostje so Pia Tafdrup in Valžina Mort, Odprto pismo Evropi podpisuje Jacek Dehnel, kot novost pa uvaja literarno rezidenco.

Preberite tudi Javna obravnava predlogov sprememb na gradbenem področju podaljšana do konca avgusta

13.8.2024 16:21

Ministrstvo za naravne vire in prostor je podaljšalo javno obravnavo predlogov novel zakona o urejanju prostora in gradbenega zakona, ki sta vsebinsko zelo povezani. Pripombe lahko zainteresirani podajo do 30. avgusta, so sporočili z ministrstva.

Odbojka ACH priprave začel z osmerico, glavni cilji sezone v Ligi prvakov

13.8.2024 16:11

Odbojkarji ACH Volleyja so v ponedeljek začeli priprave na novo sezono. Na uvodnem sestanku državnih prvakov se je zbralo osem igralcev, štirje, ki so bili člani ekipe že lansko sezono, ter štirje novinci v oranžnem dresu.

Okolje Klimatske naprave so energetsko potratne, tudi v vročih dneh jih je treba uporabljati zmerno

13.8.2024 15:54

Ob visokih temperaturah se praviloma poveča tudi poraba električne energije, čeprav te v podnebnem pasu, kjer leži naša država, še vedno več porabimo pozimi za ogrevanje in smo tedaj tudi bolj uvozno odvisni.

Evropa BiH zaprosil za mednarodno pomoč pri gašenju požara v Sutjeski

13.8.2024 15:50

BiH je zaprosil za mednarodno pomoč pri gašenju obsežnega požara na jugovzhodu države, ki ogroža najstarejši in največji narodni park v državi Sutjeska.

Jadranska liga Krka začela priprave, v Novem mestu iščejo še enega branilca

13.8.2024 15:48

Novi trener Krke Dejan Jakara je v dvorani Leona Štuklja zbral ekipo na prvem treningu priprav za novo sezono. Novomeščani imajo precej spremenjeno podobo, tudi letos bodo igrali v Ligi ABA in Ligi Nova KBM.

Zanimivosti Od aligatorjeve torbice do penine – kaj skriva tajno skladišče predmetov s Titanika?

13.8.2024 15:48

Mala modna torbica iz aligatorjevega usnja, parfum, ki še vedno diši, in steklenica penine – samo nekaj od predmetov, ki so jih potegnili iz razbitin Titanika in so danes varno spravljeni v skrivnem skladišču.

Oder Kako poteka priprava začasnih prostorov Drame? Vaje začnejo konec meseca, prve premiere oktobra.

13.8.2024 15:40

Ministrica za kulturo Asta Vrečko si je ogledala prostore, ki jih na Litostrojski pripravljajo za začasno delovanje ljubljanske Drame. Do konca meseca, ko bo polno preseljena, bodo začeli vaje, prva premiera pa bo na sporedu oktobra.

Preostali športi V Pariz odhaja 14 slovenskih športnikov invalidov

13.8.2024 15:24

Na paralimpijskih igrah, ki bodo v Parizu potekale med 28. avgustom in 8. septembrom, bo v štirih panogah nastopilo 14 slovenskih športnikov. V reprezentanci so odbojkarice sede, dva lokostrelca in po en atlet ter strelec.

Oder "Nismo izgubile poguma poskusiti drugače." Mladi levi letos vstopajo v naravo.

13.8.2024 14:30

Letošnji Mladi levi bodo nekoliko drugačni. V prvih dneh se selijo v naravo – gledališče bodo popeljali med polja in gozdove, v krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Preberite tudi Nova britanska veleposlanica v ospredje postavlja obrambo in Zahodni Balkan

13.8.2024 13:55

Nova britanska veleposlanica v Sloveniji Victoria Harrison je danes predala poverilna pisma predsednici republike Nataši Pirc Musar.

Gospodarstvo Upravno sodišče: Razrešitev Leona Cizlja iz nadzornega sveta SDH-ja je bila nezakonita

13.8.2024 13:39

Razrešitev Leona Cizlja s položaja člana nadzornega sveta je bila po ugotovitvi upravnega sodišča nezakonita. Cizlja je DZ razrešil junija 2022 na predlog vlade, ki je presodila, da ne izpolnjuje zakonskih pogojev za člana nadzornega sveta.

Oder Ukrajinska skupnost proti nastopu Zaharove. Odzvalo se je gibanje Slovenija proti rusofobiji.

13.8.2024 13:14

Društvo Ukrajincev v Sloveniji Razom je izrazilo nasprotovanje nastopu ruske primabalerine Svetlane Zaharove v Ljubljani. Zdaj se je odzvalo tudi gibanje Slovenija proti rusofobiji, kjer želijo, da prestolnica ostane kulturi odprto mesto.

Okolje Velik del Evrope prizadel vročinski val. Rekordna avgustovska temperatura na Arktiki.

13.8.2024 13:12

Velik del Evrope je prizadel vročinski val, ki naj bi te dni dosegel vrhunec. V Italiji za 19 večjih mest od Sicilije do Trsta velja rdeče opozorilo zaradi visokih temperatur. Nov vročinski val je zajel tudi balkanske države.

Kolesarstvo Dopoldne najboljša Kool, popoldne Vollering

13.8.2024 12:43

Na Dirki po Franciji so izpeljali dve etapi, na obeh pa sta bili najboljši Nizozemki. Dopoldne je tako kot na prvi tudi na drugi slavila Charlotte Kool, na popoldanski vožnji na čas pa je bila najboljša Demi Vollering.

Ture avanture Velikost ladij za križarjenje se je v 20 letih podvojila

13.8.2024 12:30

V zadnjih 20 letih se je velikost ladij za križarjenje podvojila, če se bo ta trend nadaljeval, bi lahko v prihodnosti po oceanih plula še bolj orjaška plovila, s tem pa prinesla dodatne težave, opozarja poročilo.

Okolje V Dobličah izmerili 38 stopinj. Zdravniki pred vročino svarijo predvsem starejše in kronično bolne.

13.8.2024 12:21

Izpostavljenost vročini in soncu lahko zelo poslabša zdravstveno stanje kronično bolnih, kar se velikokrat konča tudi z obiskom na urgencah. Najvišjo temperaturo so danes sicer izmerili v Črnomlju, 38 stopinj Celzija. Podobno vroče bo do konca tedna.

Oder Mini teater s predstavo Kdo se boji Virginie Woolf? uspešno gostoval na Splitskem poletju

13.8.2024 12:12

Mini teater se je s predstavo Kdo se boji Virginie Woolf? Edwarda Albeeja v režiji Ivice Buljana predstavil na 70. festivalu Splitsko poletje in požel pozitiven odziv tako občinstva kot kritike.

Prva liga Vučkić se je po 15 letih vrnil v matične Domžale

13.8.2024 12:06

Haris Vučkić se je vrnil v nogometni klub Domžale, kjer je začel v mladinski nogometni šoli, so objavili na spletni strani slovenskega prvoligaša.

Gospodarstvo Števili prostih in zasedenih delovnih mest sta se znižali

13.8.2024 11:40

Števili prostih in zasedenih delovnih mest sta se v drugem četrtletju zmanjšali. Prostih je bilo 2,4 odstotka vseh delovnih mest oz. desetinko odstotne točke manj kot četrtletje prej in 0,4 odstotne točke manj kot v lanskem drugem četrtletju.

Stran 7 od 34
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov