Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Azija Množični protesti Indijk zaradi posilstva in umora 31-letnice

15.8.2024 9:10

V več indijskih mestih je na tisoče Indijk s svečami in transparenti protestiralo zaradi grozljivega posilstva in umora 31-letne zdravnice pripravnice v Kalkuti. Na protestih so zahtevale boljše in varnejše delovne pogoje.

Preberite tudi V javni obravnavi prenovljen seznam kopalnih voda

15.8.2024 9:05

Ministrstvo za naravne vire in prostor je te dni v javno obravnavo posredovalo osnutek prenovljene uredbe o upravljanju kakovosti kopalnih voda, ki vzpostavlja posodobljen seznam kopalnih voda.

Film in TV Umrla je Gena Rowlands, zvezda filmov Johna Cassavetesa

15.8.2024 8:56

Umrla je Gena Rowlands, legendarna igralka, ki je v 70-letni karieri prejela dve oskarjevski nominaciji in častnega oskarja, blestela v filmih Johna Cassavetesa in pozneje v romantični drami Beležnica. V zadnjih letih je trpela za Alzheimerjevo boleznijo.

Ljubljana Dva tedna bo v Ljubljani zaprto tudi križišče Linhartove, Vojkove in Železne ceste

15.8.2024 8:27

V Ljubljani bo v sklopu rekonstrukcije Linhartove ceste od ponedeljka do predvidoma 2. septembra vzpostavljena tudi popolna zapora križišča Linhartove, Vojkove in Železne ceste.

Nogomet Oče Yamala zaboden, zdaj okreva v bolnišnici

15.8.2024 8:16

Oče Lamina Yamala je bil v sredo zvečer zaboden na nekem parkirišču blizu Barcelone. Po poročanju več španskih medijev je njegovo stanje resno, a stabilno.

Evropa Popoplavna obnova po katastrofalnih poplavah leta 2021 bi lahko trajala še šest let

15.8.2024 8:11

Tri leta po katastrofalnem neurju v dolini reke Ahr in na širšem območju Porenja na zahodu Nemčije obnova še vedno poteka, po nekaterih ocenah bo trajala še šest let.

S. in J. Amerika Zaradi študentskih protestov odstopila predsednica newyorške univerze Columbia

15.8.2024 8:07

Zaradi kritik in zapletov pri ukrepih v času študentskih protestov proti vojni v Gazi in ameriški podpori Izraelu je v sredo odstopila predsednica newyorške univerze Columbia Minouche Shafik.

Tenis Naomi Osaka: Ne čutim, da bi bila v svojem telesu

15.8.2024 7:56

Najboljši teniški igralci ta teden igrajo v Cincinnatiju, kjer pa je svoje nastope hitro končala Naomi Osaka, ki po rojstvu hčerke nikakor ne najde stare forme.

Vojna v Gazi "V zadnjih desetih mesecih je bilo v Gazi v povprečju vsak dan ubitih približno 130 ljudi."

15.8.2024 7:37

V Dohi se nadaljujejo pogajanja za prekinitev ognja v Gazi, na katerih pa ni predstavnikov palestinskega gibanja Hamas. Izraelska vojaška ofenziva v Gazi je od 7. oktobra zahtevala že najmanj 40.000 življenj, več kot 92.000 ljudi je ranjenih.

Slovenija Zore: Človek brez Boga je nag in ogrožen. Ogrožajo ga stvarstvo in ljudje okoli njega.

15.8.2024 7:30

Ob največjem Marijinem prazniku, prazniku Marijinega vnebovzetja, so v cerkvah potekale slovesne maše. V najbolj obiskanem slovenskem romarskem središču na Brezjah je osrednjo mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Liga NBA Dallas bo 12. novembra gostoval pri Golden Statu, deset dni pozneje pa v Denverju

15.8.2024 7:29

Vodstvo Lige NBA bo danes objavilo koledar tekem v prihajajoči sezoni. V napovedi na ta pomembni dogodek je zvestim navijačem že prej ponudila nekaj datumov, ko bodo lahko pesti stiskali za svoje klube.

Jezik Govorni pomočnik: Na Visoko v Sloveniji, v Visoko v Bosni in Hercegovini

15.8.2024 7:13

V Sloveniji so trije kraji z imenom Visoko, eden uradno Visoko pri Poljanah. Ali gremo v Visoko ali na Visoko? Kje je naglasno mesto? Kaj pa, če imamo v mislih kraj v Bosni in Hercegovini?

Dirka po Španiji Pika na i športnega poletja – Rogličev boj za zgodovino

15.8.2024 7:04

Od Lizbone do Madrida. Začetek in konec z uro resnice, vmes rekordnih 61 tisoč višinskih metrov in uradno le ena ravninska etapa. 79. Dirka po Španiji prinaša klančarski festival, kar je po okusu slovenskega matadorja, katerega forma pa je velika uganka.

Mediabus - Kultura Biografska drama Mati Terezija in jaz – četrtek ob 20.05 na TV SLO 1

15.8.2024 5:30

Dve ženski, vsaka ob svojem času, ki ju poveže življenjska izkušnja; prva je mati Tereza, ki se je brezkompromisno postavila na stran skrajno revnih v indijski Kalkuti, druga je Kavita, mlada posvojenka iz Kalkute, sicer violinistka, ki živi v Angliji.

Film in TV Po hollywoodski premieri filma Osmi potnik: Romul se vrstijo prvi odzivi

14.8.2024 22:02

Premiera nadaljevanja Osmi potnik: Romul je za zdaj prejela mešane odzive. Kritiki hvalijo njegove vizualne učinke, kot pomanjkljivost pa poudarjajo neizvirnost. Film bo v slovenskih kinematografih od 16. avgusta.

Znani Sin norveške princese pod vplivom mamil in alkohola napadel partnerico

14.8.2024 21:29

Sin norveške princese Mette-Marit je po fizičnem napadu na svojo partnerico povedal, da je pred prepirom z njo užival kokain in alkohol.

Glasba Vizualni umetniki pridobivajo v pravni bitki proti umetni inteligenci. Bo z glasbo drugače?

14.8.2024 21:03

Pravno urejanje uporabe vizualnih ali glasbenih del za učenje umetne inteligence postaja vse bolj zapleteno, kar dokazujejo tudi zadnji sodni primeri v ZDA. V prihodnjih mesecih bo jasno, ali gre za pošteno uporabo ali kršitve avtorskih pravic.

Odbojka Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin končali evropsko prvenstvo že po skupinskem delu

14.8.2024 21:03

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta po skupinskem delu končali nastope na evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Potem ko sta v torek izgubili proti češkima tekmicama, sta danes klonili še pred dvema nemškima ekipama.

Nogomet Mbappe sanjsko debitiral na uradnih tekmah v dresu Reala

14.8.2024 21:00

Real iz Madrida je šestič osvojil evropski superpokal, kar ni uspelo še nobeni ekipi. V Varšavi je po odlični predstavi v drugem polčasu premagal Atalanto z 2:0.

Afrika WHO zaradi izbruha opičjih koz v Afriki razglasil javnozdravstveno krizo svetovnih razsežnosti

14.8.2024 20:33

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je zaradi izbruha nove različice opičjih koz v Afriki razglasila javnozdravstveno krizo svetovnih razsežnosti, kar je najvišja stopnja opozorila.

Preberite tudi Nekdanji vohun in nekdanji poslanec svobodnjakov v Avstriji obtožena izdaje tajnih podatkov

14.8.2024 19:51

Avstrijsko državno tožilstvo je sporočilo, da je zoper nekdanjega uslužbenca obveščevalno-varnostne službe Egista Otta in nekdanjega poslanca skrajno desnih svobodnjakov Hansa-Jörga Jeneweina vložilo obtožnico zaradi suma izdaje tajnih podatkov.

Evropa Iman Helif vložila tožbo zaradi spletnega nadlegovanja – tudi zoper Elona Muska in J. K. Rowling

14.8.2024 19:33

Alžirska boksarska šampionka Iman Helif je vložila tožbo zaradi spletnega nadlegovanja in groženj med olimpijskimi igrami v Parizu. V tožbi sta imenovana tudi J. K. Rowling in Elon Musk.

Svetovni pokal v nordijskem smučanju Nika Prevc po prvi seriji najboljša, na koncu zaradi odpete vezi deveta

14.8.2024 18:01

Najboljša smučarska skakalka pretekle sezone Nika Prevc je na drugi tekmi poletne sezone v Courchevelu z odliko opravila nalogo v prvi seriji. V finalni pa je kot najboljša Slovenka s prvega nazadovala na deveto.

Kolesarstvo Belgijec Nys znova dobil sprint, Mohorič na osmem mestu

14.8.2024 17:55

Branilec skupne zmage na Dirki po Poljski Matej Mohorič (Bahrain Victorius) je v 3. etapi zasedel osmo mesto, skupno je napredoval za eno mesto in je zdaj sedmi. Etapo od Walbrzycha do Duszniki-Zdroja (156,5 km) je dobil Belgijec Thibau Nys (Lidl Trek).

Stran 3 od 34
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov