Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Rokomet Adžić s pomlajeno reprezentanco v naslednji olimpijski ciklus

16.9.2024 12:54

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je predstavil seznam igralk, na katere bo računal v bližnji prihodnosti. Na njem manjkajo številne nosilke iz prejšnjega olimpijskega obdobja.

Črna kronika Novozapadli sneg v gorah: iščejo pohodnika na Triglav, dve planinki so rešili

16.9.2024 12:07

Letalska policijska enota je z gorskimi reševalci v nedeljo z območja Triglava evakuirala tuji pohodnici, ki se zaradi poslabšanja vremena nista mogli vrniti v dolino. Za sestop v zimskih razmerah nista imeli primerne opreme. Enega pohodnika iščejo.

Citat za prebrat Janez Marič

16.9.2024 12:02

Za Faka vsi vemo, da ni več najmlajši. Ima program in v tem obdobju trenira sam, ekipi se pridruži le občasno. Zaradi regeneracije potrebuje drugačen koncept in nima smisla, da ves čas trenira z mlajšimi.

Moda Rdeča preproga emmyjev: Od elegance do ekstravagance

16.9.2024 12:01

V Los Angelesu so se zvezdnice in zvezdniki zbrali na podelitvi televizijskih nagrad emmy in na rdeči preprogi postavili na ogled nekaj glamuroznih oblek.

Film in TV Kaj bi lahko Slovenija spremenila pri svoji praksi ohranjanja filmske dediščine

16.9.2024 11:55

Simone Appleby, vodja laboratorija za filmsko in digitalno restavriranje pri francoskem nacionalnem centru za kinematografijo in animirane podobe CNC-ja, je izrazila pobudo za vzpostavitev samostojne ustanove na področju restavriranja slovenskega filma.

Zdravje Ministrica: Razkritje zdravniških napak je potrebno zaradi učenja, ne kaznovanja

16.9.2024 11:51

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je na strokovni konferenci v Novem mestu poudarila, da morajo zdravstveni delavci delovati v okolju, kjer je varnost bolnikov prioriteta, razkritje napak pa mora biti namenjeno učenju, ne kaznovanju.

Vojna v Gazi Sinvar sporoča Izraelu, da je Hamas pripravljen na dolgotrajno vojno

16.9.2024 11:50

Vodja Hamasa Jahja Sinvar je sporočil, da je palestinsko islamistično gibanje pripravljeno na dolgotrajno vojno izčrpvanja proti Izraelu, ob tem pa čestital jemenskim hutijevcem za izstrelitev balistične rakete proti osrednjemu delu Izraela.

Tenis Tamara Zidanšek sezono rešuje na azijski turneji

16.9.2024 11:48

Tamara Zidanšek, še nedolgo nazaj najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na svetovni lestvici, je uspešno začela nastope na azijski turneji. V Hua Hinu na Tajskem (WTA 250) je v prvem krogu z 2:6, 6:3, 6:1 premagala Rusinjo Tatjano Prozorovo.

Znanost in tehnologija Slovenski dijak zmagovalec prve mednarodne olimpijade v umetni inteligenci

16.9.2024 11:03

Na prvi mednarodni olimpijadi v umetni inteligenci za srednješolce, ki sta jo v Rijadu organizirala raziskovalna centra iz Savdske Arabije in Slovenije, je med 90 tekmovalci iz 25 držav slavil Slovenec Brest Lenarčič, bronast je bil Žan Pustoslemšek.

Vojna v Ukrajini S Putinovim ukazom bo ruska vojska štela 1,5 milijona vojakov in postala druga največja na svetu

16.9.2024 10:52

Ruska vojska se bo z novim ukazom predsednika Vladimirja Putina povečala za 180.000 vojakov, in sicer na 1,5 milijona vojakov, s čimer bo za Kitajsko postala druga najštevilčnejša vojska na svetu.

Drugo Radijske igre v tem tednu: Inšpektor Gaber z radijskih valov v dom upokojencev

16.9.2024 10:27

Inšpektor Gaber se po kar 12 tednih poslavlja – pa ne le od radijskih valov, temveč tudi svoje inšpektorske kariere. A tudi poizvedovanje o bivanju v domu upokojencev bo priložnost za razreševanje novega zločina.

Glasba Umrl je pevec Tito Jackson, član zasedbe Jackson 5 in brat Michaela Jacksona

16.9.2024 10:26

V 71. letu starosti je umrl Tito Jackson, izvirni član popovske zasedbe Jackson 5 in brat pokojnega Michaela Jacksona. Vzrok smrti še ni znan.

Evrovizija RTV Slovenija potrdila sodelovanje na Evroviziji 2025, podrobnosti o izboru oktobra

16.9.2024 10:13

RTV Slovenija je podala prijavo za sodelovanje na 69. tekmovanju za Pesem Evrovizije, ki bo maja prihodnje leto v Baslu. Podrobnosti glede načina izbora bodo objavljene oktobra.

Okolje Države srednje Evrope po katastrofalnih poplavah preštevajo žrtve in ugotavljajo škodo

16.9.2024 10:12

Katastrofalne poplave po neurju Boris so v več državah srednje Evrope zahtevale že najmanj 15 smrtnih žrtev. Na Poljskem, Češkem in v Avstriji so zaprta številna podjetja in šole, obilno deževje pa vzbuja skrb pred zvišanjem gladine nekaterih rek.

Črna kronika Na Bovškem umrl 65-letni poljski kajakaš

16.9.2024 10:09

V nedeljo je med spustom po Soči umrl 65-letni kajakaš iz Poljske. Bil je v skupini tujih kajakašev, ki se je v lastni režiji odpravila po reki. Nenadoma se je obrnil v vodo in kljub takojšnji pomoči umrl. Sumijo, da je vzrok nenadno poslabšanje zdravja.

Avtomobilnost Volkswagen je v Slovenijo pripeljal električni karavan

16.9.2024 9:59

Volkswagen je na slovenske ceste pripeljal prvi električni karavan – ID.7 tourer. Temelji na limuzinskem ID.7, vendar prinaša nekaj ključnih sprememb, predvsem v zadnjem delu, v katerem je večji prtljažnik in s tem več praktičnosti za družinsko uporabo.

Dostopno "Ljudje še vedno nimajo predstave o tem, kaj počnemo"

16.9.2024 9:26

"Verjamem, da posamezniki z izgubo vida lahko hodijo v običajne šole, se lahko zaposlijo, so aktivni v družbi. Seveda pa to terja tudi veliko napora in volje. Tiflopedagog sam ne more narediti veliko," je prepričana Eva Škrlec Velkavrh.

Slovenija Vlada s sindikati znova za mizo. "Bolj ko gredo pogajanja h koncu, bolj naporna so."

16.9.2024 8:50

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so šest ur iskali kompromisne rešitve za še odprte člene novega plačnega zakona. O vsem se jim ni uspelo uskladiti, zato bodo nadaljevali v torek zjutraj v okviru delovne skupine za zakon.

Evropska unija Po odstopu Bretona francoski predsednik predlagal novega kandidata za komisarja

16.9.2024 8:48

Evropski komisar in prvi francoski kandidat Thierry Breton je odstopil in predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen očital, da politično trguje. Francija je že predlagala novega kandidata – ministra za zunanje zadeve Stephana Sejourneja.

Azija z Oceanijo Šanghaj dosegel tajfun Bebinca, najmočnejši v zadnjih 75 letih

16.9.2024 8:47

Šanghaj, mesto s 25 milijoni prebivalcev, je dosegel tajfun Bebinca, ki velja za najhujšega v zadnjih 75 letih. Oblasti so v nedeljo razglasile najvišjo stopnjo nevarnosti in prebivalcem priporočile, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

Motošporti Gajser pred zadnjo dirko v Španiji v nezavidljivem položaju

16.9.2024 8:39

Tim Gajser je v drugi polovici sezone elitnega razreda motokrosistov prevzel skupno vodstvo in rdečo številko nesel tudi na predzadnjo dirko na Kitajsko. V okolici Šanghaja je odpeljal najslabšo vožnjo leta in jo izgubil. Toda vojna še ni izgubljena.

Kolesarstvo "Dobro sem pripravljen na svetovno prvenstvo"

16.9.2024 8:29

Tadej Pogačar je v Montrealu zmagal že 22. v sezoni in dobil predvsem dobro potrditev, da je na odlični poti do glavnega cilja v drugi polovici sezone − svetovnega prvenstva v Zürichu, cestna dirka bo čez 13 dni.

Slovenija Teden mobilnosti: javni prostor naj bo udoben za vse, ne le za avtomobile

16.9.2024 8:17

V najmanj tretjini slovenskih občin bodo letos ves teden, ko poteka Evropski teden mobilnosti, zaprte mnoge ulice, trgi in parkirišča. Prostor bodo namenili dogodkom ter drugačni javni rabi. Uporaba javnega prometa v Sloveniji pa sicer upada.

S. in J. Amerika Osumljenca za domneven poskus atentata na Trumpa obtožili posedovanja orožja

16.9.2024 8:09

58-letnega Ryana Routha, ki je osumljen poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa na njegovem igrišču za golf na Floridi, je zvezno tožilstvo obtožilo posedovanja orožja z izbrisano serijsko številko.

Stran 6 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov