Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Preberite tudi Evakuacija Eifflovega stolpa nekaj ur pred zaključkom olimpijskih iger

11.8.2024 20:27

Francoska policija je le nekaj ur pred slovesnim zaključkom olimpijskih iger zaprla in evakuirala največjo znamenitost Pariza, Eifflov stolp.

OI 2024 Na sprejemu junakov Pariza že obljube, da bo v LA-ju še bolje

11.8.2024 19:14

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je velika množica navijačev pozdravila slovensko olimpijsko reprezentanco na čelu s tremi dobitniki medalj, zlatima Janjo Garnbret in Andrejo Leški ter Tonijem Vodiškom, ki je že napovedal, da gre v Los Angeles po zlato.

Preberite tudi Domačini protestno zasedli plažo na Majorki

11.8.2024 18:54

Znano plažo na Majorki je danes zasedlo okoli sto domačinov v znak protesta proti milijonom turistov, ki se vsako poletje zgrinjajo na ta španski otok, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Evropska unija Golob pozval k pregledu pridružitvenega sporazuma med Evropsko unijo in Izraelom

11.8.2024 18:21

Premier Robert Golob je opozoril na grozljive razmere, ki vladajo v Gazi. Pri tem se je pridružil pozivu irskega premierja Simona Harrisa k pregledu pridružitvenega sporazuma med EU-jem in Izraelom, ki se nanaša tudi na spoštovanje človekovih pravic.

Znani Trump naj bi v kampanji brez dovoljenja uporabil uspešnico Celine Dion

11.8.2024 18:17

Kandidat na ameriških predsedniških volitvah Donald Trump je na enem izmed predvolilnih zborovanj predvajal videospot pesmi My Heart Will Go On. Do tega je bila kritična pevka te uspešnice Celine Dion, ki je zatrdila, da česa takega nikoli ne bi dovolila.

Citat Fernando Botero

11.8.2024 17:33

Umetnik se rodi, tako kot se rodi duhovnik. Kdor se rodi umetnik, mu polagam na srce, da umetnost ni igra: je nekaj zelo resnega, ki zahteva od nas vse, kar smo sposobni dati.

OI 2024 Američani v finišu ugnali Kitajce; Slovenija glede na število prebivalcev četrta

11.8.2024 17:33

Zadnji dan olimpijskih iger so ZDA z zlatima medaljama v kolesarstvu (omnium) in po drami v ženski košarki na vrhu lestvice zlatih kolajn ujele Kitajsko in četrtič zapored OI končale na prvem mestu. Slovenija je po tem merilu na 34. mestu.

Prva liga Maribor z dvojčkom Jakupovića zadal Muri prvi poraz

11.8.2024 17:30

Prva liga Telemach se je v nedeljo nadaljevala s tremi tekmami 4. kroga. Maribor je na derbiju z 2:1 premagal Muro, ki je prvič v tej sezoni izgubila. Celje je bilo s 4:2 boljše od Kalcerja Radomelj, Domžale in Olimpija pa so se razšle brez zadetkov.

Dediščina Moški z vodo polil jamske poslikave v Španiji, da bi prišel do lepše fotografije

11.8.2024 17:17

V Španiji preiskujejo moškega, ki naj bi 6000 let stare jamske poslikave v Andaluziji polival z vodo, ker je želel za objavo na družbenih omrežjih ujeti jasnejšo fotografijo podob. Osumljenec naj bi s tem povzročil nepopravljivo škodo.

Evropa V Malem Lošinju uvozna ploščad trajekta ukleščila mornarje. Tri žrtve, eden poškodovan.

11.8.2024 17:12

V pristanišču za trajekte v Malem Lošinju se je zgodila huda nesreča, saj je v morje padla uvozna ploščad trajekta Lastovo in ukleščila več mornarjev. Po informacijah policije so umrli trije mornarji Jadrolinije, eden je huje poškodovan.

Gospodarstvo Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti pozdravlja zaščito delavcev, a opozarja na strokovnost

11.8.2024 16:26

Delo na vročini je poleti odsvetovano, toda nekateri pod žgočim soncem svoje delo opravljajo vsak dan. K izboljšanju delovnih pogojev zaradi vročine pozivajo poštarji, za gradbene delavce pa je ministrstvo za delo pripravilo predlog zakona.

Črna kronika Na Bovškem se je smrtno ponesrečil belgijski pohodnik

11.8.2024 16:11

Dopoldne se je na Plemenicah na Bovškem smrtno ponesrečil 40-letni belgijski pohodnik. Po navedbah policije naj bi mu zdrsnilo, zaradi poškodb pa je umrl na kraju nesreče.

Ture avanture Turistov je manj in tudi manj trošijo. Lastniki nastanitev začeli zniževati cene.

11.8.2024 16:03

Na Hrvaškem je trenutno na počitnicah več kot milijon turistov. Čeprav vodilni turistični delavci govorijo o dobri sezoni, poročila s terena niso povsod enaka.

Črna kronika Voznica v Izoli z otrokom v avtomobilu zapeljala v morje. Oba sta brez posledic.

11.8.2024 16:01

Voznica osebnega avtomobila je dopoldne s parkirišča nasproti izolskega hotela Marina zapeljala v morje. Kot so sporočili s PU-ja Koper, je bil poleg 66-letne voznice v vozilu tudi štiriletni otrok. Dogajanje je opazil tuji turist, ki ju je oba rešil.

Motošporti Prado pet dirk pred koncem le še 17 točk za Gajserjem

11.8.2024 15:40

Španski motokrosist Jorge Prado je dobil obe vožnji za Veliko nagrado Švedske v Uddevalli. Tim Gajser je bil v prvi vožnji drugi, v drugi pa tretji. Njegova prednost v svetovnem prvenstvu se je zmanjšala na 17 točk.

Vizualna umetnost Slike, ki jih je premožen trgovec iz Benetk pošiljal svoji nekdanji šoli v Berlin

11.8.2024 15:25

Leta 1701 je šolanje na berlinski gimnaziji Grauen Kloster zaključil osiroteli deček Sigismund Streit, ki se je nato osem let pozneje, potem ko se je izučil za trgovca, peš odpravil v Benetke.

Utrinki V Los Angelesu si želijo organizirati "olimpijske igre brez avtomobilov"

11.8.2024 15:15

Los Angeles namerava za olimpijske igre leta 2028 postati bolj zelen. Županja Karen Bass si želi, da bi se obiskovalci do olimpijskih prizorišč čim manj vozili z avtomobili, zato bo dostop do njih, vsaj v središču, mogoč samo z javnim prevozom.

ZDA 2024 Biden: Trump predstavlja nevarnost za ameriško varnost. Trumpova kampanja tarča hekerjev?

11.8.2024 15:00

Predsednik ZDA Joe Biden je v prvem televizijskem intervjuju, odkar je odstopil od vnovične kandidature, republikanskega kandidata Donalda Trumpa označil za grožnjo ameriški varnosti. Trumpova kampanja medtem trdi, da so ji vdrli v interne komunikacije.

OI 2024 Gimnastično gladiatorstvo v vsej svoji krutosti: Jordan Chiles odvzeli medaljo

11.8.2024 14:26

Pozabite na ikonično zgodovinsko fotografijo treh temnopoltih telovadk na zmagovalnem odru. Potem ko so sodniki po pritožbi Američanov najprej odvzeli bron romunski telovadki Ani Bărbosu, so ga po pritožbi Romunov zdaj odvzeli Američanki Jordan Chiles.

Preberite tudi Iransko diplomacijo bo vodil nekdanji pogajalec za jedrski program

11.8.2024 14:14

Iranski predsednik Masud Pezeškian je danes parlamentu v Teheranu predstavil svoj kabinet, v katerem je za novega zunanjega ministra imenoval nekdanjega pogajalca glede jedrskega programa Abasa Aragčija. V 19-članski vladi je tudi ena ženska.

Vizualna umetnost Razstava ukrajinskih umetnikov v Kopru – ker obstaja umetnost tudi v času vojne

11.8.2024 14:03

V koprskem Libertas so na ogled postavili razstavo del ukrajinskih umetnikov. Naslovili so jo Paviljon Ukrajina, saj želijo spomniti, da obstajajo ukrajinski umetniki, ki živijo v Sloveniji, predvsem zaradi vojne, ki divja na evropskih tleh.

Košarka Američanke po infarktni končnici vendarle do zlata

11.8.2024 13:51

Košarkarice Francije so do zadnjega grozile, da bi lahko senzacionalno prekinile 28-letni niz Američank na olimpijskem prestolu, toda na koncu jim je malo zmanjkalo. ZDA so po dramatičnem razpletu zmagale s 67:66 in se veselijo osmega zaporednega zlata.

Evropa Osumljeni načrtovanja napada na koncert Taylor Swift po priznanju krivde zdaj zanika očitke

11.8.2024 13:47

Glavni osumljeni načrtovanja napada na koncert ameriške popzvezdnice Taylor Swift na Dunaju zdaj zanika vse očitke proti njemu, čeprav je sprva priznal krivdo. "Želel je samo biti 'kul'," je dejala odvetnica 19-letnika.

Glasba Sloviti didžej Gigi D'Agostino se "na polno" vrača v svet plesne industrije

11.8.2024 13:40

Gigi D'Agostino je na turneji; med postanki je bila tudi Furlanija - Julijska krajina, edina etapa na severovzhodu Italije. Tam se je na odprtem prizorišču zbralo 8000 ljudi, ne samo iz tega dela Italije, ampak tudi iz sosednjih držav.

Stran 12 od 34
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov