Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Avtomobilnost Nio onvo L60 z nižjo ceno izziva teslo model Y

13.9.2024 8:27

Avtomobilski proizvajalec Nio bo začel serijsko proizvodnjo znamke Onvo na Kitajskem. Električni avtomobil L60 naj bi tudi na račun nižje cene konkuriral Teslinemu modelu Y. Na voljo bo tudi v Evropi.

Kolesarstvo Pogačar poskušal, a na koncu je odločal sprint glavnine

13.9.2024 8:11

Michael Matthews (Jayco Alula) je tretjič zmagovalec VN Quebeca, na katerem je nastopalo pet Slovencev, med njimi prvič po zmagi na Touru Tadej Pogačar, ki je bil zelo napadalen, na koncu je po sprintu glavnine iztržil sedmo mesto.

Plačna reforma Izteka se še en rok v pogajanjih za javni sektor – dogovor o stavkovnem miru ne velja več

13.9.2024 7:51

Pogajanja o reformi plačnega sistema v javnem sektorju se bližajo koncu, a kljub časovni stiski vladna in sindikalna stran še nista dosegli dogovora. S 13. septembrom se izteka tudi zaveza o stavkovnem miru iz dogovora, ki je bil sklenjen januarja letos.

Vojna v Ukrajini Starmer odšel v ZDA, kjer bodo govorili tudi o uporabi zahodnih raket v napadih na ruskem ozemlju

13.9.2024 7:46

Britanski premier Keir Starmer je odšel v ZDA, kjer se bo s predsednikom Joejem Bidnom pogovarjal o dovoljenju Ukrajini, da njihove rakete uporablja za napade daleč na ruskem ozemlju. Moskva je Zahod pred tem ostro posvarila.

Intervju Špela Tušar: scenografka, ki je ustvarjalni dom našla v belgijskem filmu

13.9.2024 7:15

Lani na Berlinalu je filmski svet navdušil film Tukaj, poetična drama o zametkih ljubezni med tujcema v Belgiji. Scenografijo zanjo je ustvarila Špela Tušar, Slovenka, ki živi in dela v Bruslju. Pravi, da si je karierno pot v tujini utrla lažje kot doma.

Liga NFL v ameriškem nogometu Cook pri visoki zmagi v Miamiju dosegel tri zadetke

13.9.2024 6:55

Nogometaši Buffala so v uvodni tekmi 2. kroga Lige NFL v gosteh gladko premagali Miami z 31:10. Gostitelje bolj od visokega poraza skrbi zdravstveno stanje podajalca Tue Tagovailoe, ki je zaradi pretresa predčasno zapustil tekmo.

Okolje Po obilnem dežju so temperature občutno padle, ponekod v višjih legah zapadel sneg

13.9.2024 6:50

Nalivi so v četrtek težave sprva povzročali ob morju, zvečer pa predvsem na vzhodu in jugovzhodu države. Na številnih cestah po državi je še vedno oviran promet. Temperature so občutno nižje, ponekod v višjih legah je zapadel tudi prvi sneg.

Številke Teje Kleč ni strah smrti, ampak zlobe

13.9.2024 6:10

"Z življenjem sem zelo zadovoljna. Vse, kar sem si zadala, sem izpolnila. Zvenim kot prevzetna sošolka s samimi peticami, vem. Ampak res sem imela tudi izjemno veliko sreče," ob hudi bolezni in bližini smrti razmišlja Teja Kleč.

Ture avanture Pot iz Ljubljane v večja italijanska mesta bo omogočal tudi avtobusni prevoznik Itabus

12.9.2024 23:44

Italijanski avtobusni prevoznik na dolge razdalje Itabus bo s 16. oktobrom Ljubljano in Zagreb povezal z nekaterimi večjimi italijanskimi mesti, kot so Benetke, Trst, Verona in Milano.

Slovenija Golob: Z Marto Kos sva zaupanje vzpostavila že pred meseci

12.9.2024 22:50

Tomaž Vesel je kot kandidat za evropskega komisarja odstopil zaradi razlik med njim in predsednico Evropske komisije, zato vladi ni preostalo drugega, kot da ga zamenja, je namigovanja o pritiskih na Slovenijo komentiral predsednik vlade Robert Golob.

Preostali športi Slovenci si po drugi gladki zmagi na olimpijadi v Budimpešti delijo vrh z Indijci in Gruzijci

12.9.2024 22:40

Slovenski šahisti in šahistke so se na 45. šahovski olimpijadi v Budimpešti v drugem krogu veselili novih zmag. Slovenci so odpravili Japonce s 4:0, Slovenke pa so z 2,5:1,5 premagale Indonezijke.

Jadranska liga Krko okrepil nekdanji up Barcelone in španske košarke

12.9.2024 22:21

Marc Garcia je novi košarkar Krke. 28-letni španski branilec je bil šest let član Barcelone, leta 2016 pa je bil izbran za najkoristnejšega posameznika evropskega prvenstva do 20 let.

Nogomet Bobanu žal, da se je odnos z Aleksandrom Čeferinom prekinil na takšen način

12.9.2024 22:12

Zvonimir Boban je v intervjuju za italijanski športni časnik La Gazzetto dello Sport spregovoril o velikih težavah Milana, ki je zelo slabo začel novo sezono. Žal mu je, da se je odnos z Aleksandrom Čeferinom prekinil na takšen način.

Preberite tudi V Varnostnem svetu ZN-a obsodili dejanja jemenskih hutijevcev

12.9.2024 21:58

Člani Varnostnega sveta ZN-a so na zasedanju o razmerah v Jemnu nizali obsodbe dejanj tamkajšnjih hutijevskih upornikov. Slovenija je na zasedanje povabila tudi svetovalko pobude Peace Talk Lindo al Obahi, ki je opisala nevzdržen položaj žensk v Jemnu.

Napovedujemo V Medani začetek 14. festivala ustvarjalne glasbe in improvizacije Brda Contemporary

12.9.2024 21:20

V Medani se drevi začenja 14. izvedba glasbenega festivala ustvarjalne glasbe in improvizacije Brda Contemporary.

Citat Claude Monet

12.9.2024 21:13

Vsi razpravljajo o moji umetnosti in se pretvarjajo, da jo razumejo. Kot da bi jo bilo treba razumeti, v resnici pa jo je treba zgolj ljubiti.

Francosko nogometno prvenstvo Mbappe od PSG-ja terja 55 milijonov evrov

12.9.2024 21:00

Pravna komisija v francoski nogometni ligi (LFP) je odločila, da mora Paris Saint-Germain plačati 55 milijonov evrov Kylianu Mbappeju, ki je po izteku pogodbe poleti zapustil klub in okrepil Real Madrid.

Drugo V načrt razvojnih programov uvrščena druga etapa zunanjega avditorija SNG Nova Gorica

12.9.2024 20:49

Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2024-2027 uvrstila drugo etapo gradnje zunanjega avditorija SNG Nova Gorica. Prva etapa bo predvidoma končana oktobra.

Preberite tudi V Iranu zaradi novih sankcij poklicali na pogovor štiri evropske veleposlanike

12.9.2024 20:39

Na iranskem zunanjem ministrstvu so poklicali na pogovor veleposlanike Velike Britanije, Francije, Nemčije in Nizozemske, potem ko so te države uvedle nove sankcije proti Teheranu zaradi domnevne iranske dobave balističnih raket Rusiji.

Odbojka Novi kapetan ACH-ja Kovačič: Imamo močnejšo ekipo kot lani

12.9.2024 20:27

ACH Volley v novo sezono vstopa s šestimi novimi odbojkarji, nov pa je tudi kapetan. V tej vlogi je Nikolo Gjorgijeva nasledil slovenski reprezentant Jani Kovačič.

Vojna v Ukrajini Putin: Uporaba zahodnega orožja v Rusiji bi pomenila vstop Nata v vojno

12.9.2024 20:20

Če bo Zahod dovolil Ukrajini, da napade rusko ozemlje z izstrelki dolgega dosega, bo to pomenilo, da je Nato vstopil v vojno z Rusijo, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Kijev meni, da Rusija izkorišča omahovanje zahodnih zaveznic.

Dediščina Sprehod okoli citadele: francosko mesto Carcassonne po obsežni obnovi odprlo obzidje

12.9.2024 20:19

V francoskem zgodovinskem mestu Carcassonne se je končala obsežna obnova, prva v takšnem obsegu, odkar je sredi 19. stoletja veličastno obzidje z mestom obnovil slavni arhitekt Eugène Viollet-le-Duc.

Tenis Po izpadu Veronike Erjavec med dvojicami konec nastopov Slovenk v Ljubljani

12.9.2024 20:10

Na teniškem turnirju WTA serije 125 v Ljubljani, ki se je zaradi obilnega dežja iz Tivolija preselil na pokrita igrišča teniškega kluba Maja Matevžič, je izpadla še zadnja domača igralka. V četrtfinalu turnirja dvojic se je poslovila Veronika Erjavec.

Angleško nogometno prvenstvo Ronaldo: Pri Manchester Unitedu se morajo odločiti za celovito prenovo

12.9.2024 19:58

Cristiano Ronaldo in Erik ten Hag nista dolgo sodelovala na Old Traffordu. Portugalec je znova ostro kritiziral nizozemskega stratega, ki je zelo slabo začel novo sezono v Premier ligi, potem ko jo je lani končal na skromnem osmem mestu.

Stran 14 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov