Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Slovenija Koalicija zahteva sklic seje odbora, Breznik pa pismo Ursule von der Leyen slovenski vladi

11.9.2024 15:53

Koalicijske poslanske skupine so v torek vložile zahtevo za sklic nujne seje odbora za zadeve EU-ja, da lahko odbor najpozneje do petka obravnava kandidaturo Marte Kos za evropsko komisarko. A pri tem se zapleta.

Preberite tudi Planinšič na Nizozemsko k nekdanjemu selektorju Lebedewu

11.9.2024 15:51

V tujino se je podal še en slovenski odbojkarski reprezentant, sprejemalec Uroš Planinšič, ki se bo dokazoval v nizozemskem prvenstvu.

Evropa V Dresdnu se je v reko Labo zrušil del mostu

11.9.2024 15:49

V mestu Dresden na vzhodu Nemčije se je zgodaj zjutraj zrušil del mostu čez reko Laba. V incidentu, katerega vzrok ni znan, ni bil nihče poškodovan, je pa zaradi nesreče onemogočen promet po reki.

Lokalne novice Šaleška dolina naj bi sistem daljinskega ogrevanja v celoti prenovila do leta 2033

11.9.2024 15:41

Občini Velenje in Šoštanj sta pri ogrevanju odvisni od Termoelektrarne Šoštanj, ki tone v milijonskih izgubah. Premog kot vir ogrevanja naj bi nadomestili z mešanico obnovljivih virov. Kakšna bo, še ni znano.

Angleško nogometno prvenstvo Manchester United peto sezono zapored posluje z izgubo

11.9.2024 15:23

Manchester United je utrpel čisto izgubo v znesku 113,2 milijona funtov (132 milijonov evrov) za sezono 2023/24, in to kljub rekordnim prihodkom.

Gledamo Težko je biti bog: Zevs na čelu toksične dinastije z Olimpa

11.9.2024 15:21

Mitologija je skupek tako univerzalnih in nadčasovnih zgodb, da so preživele cela tisočletja – tako rekoč samoumevna izbira za neštete predelave. Zakaj torej Zevs ne bi bil patriarh zločinskega klana v trenirki iz velurja, nekakšen Tony Soprano z Olimpa?

Knjige Tri ženske na poti: Blodnik po Istri zdaj tudi kot zvočnica

11.9.2024 15:09

Agata Tomažič, Tamara Langus in Teja Kleč so pred petimi leti izdale malo drugačen vodnik po istrskih krajih Ne sprašujte za pot: Blodnik po Istri. Danes je pri ZKP-ju RTV Slovenija izšel tudi kot zvočnica; nocoj jo bodo začeli predvajati na Programu Ars.

Glasba O pomenu zvoka na mednarodnem simpoziju tudi letošnji dobitnik oskarja za zvok Tarn Willers

11.9.2024 14:55

Na AGRFT-ju poteka mednarodni simpozij Audio Forum 2024, s poudarkom na zvoku v avdiovizualnih medijih. Z devetimi predavanji in sedmimi delavnicami dogodek do petka povezuje akademski svet in prakso oblikovanja zvoka.

Nogomet Norvežani brez kapetana Odegaarda za tekmo s Slovenci?

11.9.2024 14:55

Kapetan Norveške in Arsenala Martin Odegaard bo zaradi poškodbe gležnja vsaj tri tedne na prisilnem počitku, pri čemer sta reprezentančni selektor in zdravnik skeptična, ali bo lahko napadalni vezist pomagal vikingom na tekmi 10. oktobra s Slovenijo.

Zdravje Klinični psihologi in psihiatri: Predlog zakona o psihoterapevtski dejavnosti je nevaren

11.9.2024 14:46

Klinični psihologi in psihiatri iz UKC-ja Ljubljana, Onkološkega inštituta in URI-ja Soča nasprotujejo predlogu zakona o psihoterapiji, saj menijo, da je za paciente škodljiv, saj med drugim uvaja neznanstvene metode zdravljenja.

Citat za prebrat Kaja Juvan pogreša tenis in zmage

11.9.2024 14:18

Moja želja je, da se vrnem, ko bom stoodstotno pripravljena. Delam za to in treniram. Če ne bi imela želje se vrniti, ne bi tako trdo garala. Moj cilj je gotovo vrnitev in moram ostati potrpežljiva.

Napovedujemo Na čezmejnem območju Nove Gorice in Gorice prvi festival Cross-Culture

11.9.2024 14:06

V Gorici se začenja festival Cross-Culture, ki združuje kulturo in ekologijo. Odprtje s poudarkom na literaturi in glasbi zaznamuje Pavlino Pajk. Sodelovanje Slovenije in Italije krepi čezmejni kulturni ekosistem.

Ture avanture Vstop v Združeno kraljestvo bo za Evropejce postal plačljiv

11.9.2024 14:02

Britanska vlada je objavila, da bodo morali državljani evropskih držav, ki za vstop v Združeno kraljestvo ne potrebujejo vizuma, z aprilom za vstop na Otok plačati deset funtov oz. nekaj manj kot 12 evrov. Iz uredbe so izvzeti državljani Irske.

Kultura Režiser Ang Lee med prejemniki nagrade praemium imperiale, ki velja za Nobelovo nagrado za umetnost

11.9.2024 13:47

Letošnji dobitniki japonske nagrade praemium imperiale so hollywoodski režiser Ang Lee, francoska konceptualna umetnica Sophie Calle, kolumbijska kiparka Doris Salcedo, japonski arhitekt Šigeru Ban in portugalska pianistka Maria Joao Pires.

Evropa Scholz zagovarjal migracijsko politiko. Nemčija potrebuje usposobljene priseljence, pravi.

11.9.2024 13:40

Nemški kancler Olaf Scholz je v parlamentu zagovarjal migracijsko politiko vlade in poudaril, da Nemčija potrebuje usposobljene priseljence. Napovedal je tudi obnovo infrastrukture po državi.

Gospodarstvo Vozniki avtobusov opozarjajo na nevzdržne razmere. Takoj bi potrebovali dodatnih 860 voznikov.

11.9.2024 13:35

Predstavniki sindikata voznikov avtobusov so opozorili na nevzdržno stanje v dejavnosti cestnega potniškega prometa. Menijo, da je tik pred tem, da se ustavi. Voznikov avtobusov je namreč zaradi preobremenjenosti in slabih delovnih razmer vse manj.

Svetovno prvenstvo v nogometu Lažja pot v Severno Ameriko Slovence vodi prek Norveške

11.9.2024 13:16

Grki in Čehi so s torkovima zmagama v Ligi narodov potisnili Slovenijo nazaj v tretji boben žreba kvalifikacij za SP 2026. Ob zapleteni kombinatoriki Uefinega tekmovanja je lažja pot do mundiala za izbrance Matjaža Keka odvisna od dvobojev z Norvežani.

Zdravje Kordiš: Če želi zdravnik delati dodatno, lahko to brez problema dela v javni matični bolnišnici

11.9.2024 13:15

Poslanec Levice Miha Kordiš je napovedal, da bo zakon, ki so ga za ustavitev nadaljnje privatizacije zdravstva pripravili v civilni iniciativi Glas ljudstva, s podporo drugih poslanskih kolegov ali brez v parlamentarni postopek vložil prihodnji teden.

Okolje Do petka zjutraj za celotno državo velja oranžno opozorilo. Civilna zaščita v pripravljenosti.

11.9.2024 13:12

Agencija za okolje je za četrtek zaradi obilnih padavin za celotno državo izdala oranžno opozorilo, možno je tudi poplavljanje hudourniških vodotokov. Zaradi morebitnih poplav in plazov so v večjem delu države v pripravljenosti pripadniki civilne zaščite.

Znani Davu Grohlu se je zunaj zakona rodila hčerka

11.9.2024 13:11

Ameriški glasbenik Dave Grohl je razkril, da je pred kratkim postal oče hčerki, ki pa se je rodila zunaj njegovega 21-letnega zakona z Jordyn Blum. Obljubil je, da bo ljubeč in podpirajoč oče, obenem pa si želi ponovno pridobiti zaupanje žene in otrok.

Azija z Oceanijo Število ljudi, umrlih zaradi tajfuna Jagi, v Vietnamu naraslo na 155

11.9.2024 12:59

Število smrtnih žrtev tajfuna Jagi v Vietnamu je po poročanju tamkajšnjih medijev naraslo na 155, 141 ljudi pa je pogrešanih. Gladine rek so medtem dosegle najvišje vrednosti v zadnjih 20 letih.

Lokalne novice Učenec, ki je poškodoval devetošolca, ne obiskuje več OŠ Velika Dolina

11.9.2024 12:53

Učenec, ki je junija poškodoval devetošolca na OŠ Velika Dolina v občini Brežice, ne obiskuje več te šole, je potrdila ravnateljica Anja Zevnik. Po informacijah predsednika sveta Krajevne skupnosti Velika Dolina Fredija Žiberta so učenca prešolali.

Film in TV Primer Peter Cushing: Ali sme Disney upodobiti pokojne igralce brez njihovega dovoljenja?

11.9.2024 12:52

Sodni primer v Veliki Britaniji obuja dilemo, ali smejo filmski studii upodobiti pokojne filmske igralce. "Na področju razvijajočega se prava je zelo težko odločiti, kje so meje, če ni popolne preiskave," je zapisal sodnik Tom Mitcheson.

Hokej na travi Suspendiran za eno leto, ker je v Parizu iskal kokain

11.9.2024 12:51

Avstralskega hokejista na travi Toma Craiga, ki je med olimpijskimi igrami v Parizu poskušal kupiti kokain, je avstralska hokejska zveza suspendirala za 12 mesecev.

Stran 19 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov