Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi hude prometne nesreče je zaprta letališka obvoznica.

Novice RTVSLO.SI

Svet Sanchez na vrhu Nata opozoril na dvojna merila glede Ukrajine in Palestine

11.7.2024 9:52

Španski premier Pedro Sanchez je na vrhu Nata v Washingtonu opozoril na dvojna merila Zahoda glede vojn v Ukrajini in Palestini in voditeljem dejal, da morajo imeti "konsistentna politična stališča".

Vizualna umetnost Umrl je modernistični in realistični kipar Anton Herman, tudi avtor portretov znanih Slovencev

11.7.2024 9:42

Poslovil se je akademski kipar Anton Herman, avtor več javnih plastik v Velenju, Topolšici, Šoštanju. Neizbrisen pečat je pustil leta 2021 z donacijo Velenju in z zbirko kipov slovenskih vrhunskih športnikov v Ljubljani. Star je bil 81 let.

Slovenija Na splošni maturi uspešnih 92 odstotkov kandidatov, na poklicni 90,2 odstotka

11.7.2024 9:40

Od skupno 6294 kandidatk in kandidatov, ki so na 80 šolah v spomladanskem roku opravljali splošno maturo, je bilo uspešnih 92 odstotkov. Poklicno maturo je medtem na 142 šolah od 8204 kandidatk in kandidatov uspešno opravilo 90,2 odstotka.

Zanimivosti Občutek mladosti pri Slovencih mine pri 44. letu, stare se počutijo pri 57 letih

11.7.2024 9:00

Raziskava je ugotovila, da se meja, ko se ljudje nehajo počutiti mladi, pomika navzdol, enako velja za leta, ko rečejo, da se počutijo stare. V Sloveniji naj bi občutek konca mladosti nastopil pri 44. letu, za stare se Slovenci imajo, ko dopolnijo 57 let.

Preberite tudi Prvi demokratski senator pozval Bidna k umiku kandidature

11.7.2024 8:54

Ameriški senator iz Vermonta Peter Welch je postal prvi demokratski senator, ki je javno pozval predsednika ZDA Joeja Bidna, naj se umakne iz predsedniške tekme.

Slovenija Večji korak naprej na pogajanjih med vlado in sindikati javnega sektorja

11.7.2024 8:32

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so na zadnjih krovnih pogajanjih pred dopusti dosegli korak naprej. Do zdaj dogovorjeno bodo prihodnji teden parafirali v vmesnem dogovoru. Odprta vprašanja ostajajo v plačnih stebrih.

Svet Nato Ukrajini obljubil "nepovratno pot" do članstva, Zelenski pozval k odpravi omejitev glede orožja

11.7.2024 8:25

Članice Nata so se na vrhu zavezništva v Washingtonu strinjale, da bo zavezništvo še naprej podpiralo Ukrajino "na njeni nepovratni poti do popolne evroatlantske integracije, vključno s članstvom v Natu".

Avtomobilnost Blagohibridni bencinski pogon kot zamenjava za dizla

11.7.2024 8:12

Tokratni test avtomobila smo začeli kar iz naslanjača. Ne tistega domačega, ampak s sedeža citroena C5 aircross, ki slovi po svojem udobju. Citroënov SUV pa še zdaleč ne stavi le na eno karto. Posvetili smo se blagohibridnem pogonu.

Jezik Govorni pomočnik: Je prireditev v Tartu? Ne, v Tartuju.

11.7.2024 8:10

Ste obiskali katero od letošnjih evropskih prestolnic kulture? Pa izgovorili ali zapisali? Če vemo, kako se besede izgovarjajo, jih tudi lažje postavljamo v različne sklone.

Nogomet Kolumbija z igralcem manj prek Urugvaja do finala z Argentino

11.7.2024 8:07

Kolumbija je celotni drugi polčas polfinala Cope Americe proti Urugvaju odigrala z igralcem manj, a vseeno ubranila gol prednosti in se bo v nedeljskem finalu v Miamiju pomerila z Argentino za naslov južnoameriškega nogometnega prvaka.

Beremo Samo Kreutz: Nekaj kot strah

11.7.2024 7:59

Pesnik in pisatelj Samo Kreutz je v zbirki Nekaj kot strah pretanjeno in s pravo mero distance upesnil svet samote in strahu. Pesmi ne silijo v malodušje, ampak pokažejo možnost samosti, v kateri je dopuščena najprej svoboda.

Dirka po Franciji Domen Novak: "Tadej se je uštel pri hrani ali pa je ni dobil."

11.7.2024 7:59

Domen Novak je po enajsti etapi kolesarske dirke po Franciji prepričan o zmagi Tadeja Pogačarja, čeprav meni, da se je za zmago na 11. etapi v gorah Centralnega masiva uštel pri prehrani.

EP v nogometu 2024 Španija četrtič ali Anglija prvič?

11.7.2024 7:35

Finalista evropskega nogometnega prvenstva sta Španija in Anglija, ki se bosta po zmagah nad Francijo in Nizozemsko v nedeljo pomerili v finalu v Berlinu.

Slovenija Premier Golob napovedal nakup osemkolesnikov patria; Janša potezo označil za "ironijo zgodovine"

11.7.2024 7:29

Po napovedih premierja Roberta Goloba bo do konca leta sklenjena pogodba za nakup osemkolesnikov finske Patrie. Kot je poudaril, bo transparentnost posla "na najvišji mogoči ravni". Predsednik SDS-a Janez Janša je napoved označil za "ironijo zgodovine".

Dediščina Od igrišča za žogo do keramične tace. Nova odkritja raziskovalcev pod vodstvom Ivana Šprajca

11.7.2024 7:22

Po lanski izjemni najdbi mesta Ocomtún je arheološka odprava pod vodstvom Ivana Šprajca tudi letos v osrednjem delu polotoka Jukatan v jugovzhodni Mehiki naletela na ostanke, ki pomembno dopolnjujejo naše vedenje o življenju Majev.

Evropa "Le soočenje s preteklostjo lahko omogoči začetek sprave"

11.7.2024 6:33

"Politični predstavniki Srbije in Republike Srbske bi morali brez okolišenja in brezpogojno priznati to, da se je v Srebrenici zgodil genocid, in se družinam žrtev iskreno opravičiti," pravi Hasan Hasanović, kustos Spominskega centra Srebrenica.

Rokomet Mladi Slovenci po preobratu v zadnjih minutah do uvodne zmage na domačem EP-ju

10.7.2024 23:53

Slovenski rokometaši so evropsko prvenstvo do 20 let v Celju začeli z zmago nad Izraelom s 33:31 (17:13). Slovenci so si zmago priborili v zadnjih minutah dvoboja.

Kolesarstvo Predsednik KZS-ja Marđonović: Žigart je trenutno naša najboljša kolesarka

10.7.2024 23:10

Odločitev selektorja Gorazda Penka, da v reprezentanco za olimpijske igre ne uvrsti Urške Žigart, je dvignila ogromno prahu. V Odmevih je o pereči temi spregovoril predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović.

Preberite tudi Poklukar v Črni gori o sodelovanju pri upravljanju nezakonitih migracij

10.7.2024 22:08

Notranji minister Boštjan Poklukar je bil danes na dvodnevnem delovnem obisku v Podgorici pri črnogorskem kolegu Danilu Šaranoviću, s katerim sta potrdila dobro sodelovanje med ministrstvoma in policijama.

Evropska unija AfD ustanovil novo politično skupino v Evropskem parlamentu

10.7.2024 21:16

Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je s partnerskimi strankami iz osmih držav članic EU-ja ustanovila novo politično skupino v Evropskem parlamentu z imenom Evropa suverenih narodov, ki skupno tvori 25 poslancev.

Preberite tudi Pirc Musar na konferenci pred obletnico genocida v Srebrenici opozorila na razmere v Gazi

10.7.2024 20:40

Kar se dogaja v Gazi, je poraz človečnosti, je danes na konferenci v Sarajevu pred 29. obletnico genocida v Srebrenici povedala predsednica države Nataša Pirc Musar.

Preberite tudi Han s komisarjem Šefčovičem o zelenem prehodu po meri industrije

10.7.2024 20:15

Gospodarski minister Matjaž Han ter izvršni podpredsednik Evropske komisije in komisar za evropski zeleni dogovor Maroš Šefčovič sta danes v Ljubljani razpravljala o načrtu za zeleni prehod.

Vojna v Ukrajini Golob: Slovenija bo prispevala svoj delež za obrambo Ukrajine

10.7.2024 19:58

Slovenski premier Robert Golob je ob prihodu na vrh zveze Nato v Washingtonu zagotovil, da bo Slovenija prispevala svoj delež za obrambo Ukrajine, vendar pa o številkah oziroma zneskih ni mogel govoriti, ker še niso razdeljeni.

Košarka White v ameriški olimpijski reprezentanci zamenjal Leonarda

10.7.2024 19:57

Zvezdniška zasedba ameriške košarkarske reprezentance je ostala brez Kawhija Leonarda, ki je odpovedal sodelovanje na olimpijskih igrah. Njegovo mesto je zasedel Derrick White.

Stran 18 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov