Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Črna kronika Pod vplivom alkohola po avtocesti vozil v napačno smer in trčil v motorista

10.7.2024 9:50

Mariborski policisti so bili ponoči, nekaj pred eno uro, obveščeni, da po avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Mariboru voznik avtomobila vozi v napačno smer. Ta je nato trčil v motorista. Voznik avtomobila je vozil pod vplivom alkohola.

Dirka po Franciji Vingegaard dobil sprint s Pogačarjem za etapno zmago, Roglič padel na zadnjem spustu

10.7.2024 9:46

Najboljša četverica na letošnji Dirki po Franciji je uprizorila šov na 11. etapi s številnimi klanci v Centralnem masivu. Jonas Vingegaard je odgovoril na napad Tadeja Pogačarja in nato dobil tudi medsebojni obračun za zmago v sprintu.

Črna kronika Rop z nožem v središču Ljubljane in drzna tatvina v nakupovalnem centru

10.7.2024 8:56

Ljubljani policisti so v torek popoldne in zvečer prijeli dva moška. Eden je ženski v nakupovalnem centru iz avtomobila ukradel plačilno kartico in z njo nakupoval, drugi pa je z grožnjo z nožem oropal človeka v središču Ljubljane.

EP v nogometu 2024 Yamalu se je uresničila želja: rojstni dan bo praznoval v Nemčiji

10.7.2024 8:42

"Kakor koli obrneš, moja največja želja ostaja enaka: zmagovati, zmagovati in še enkrat zmagovati," je po polfinalni tekmi med Španijo in Francijo (2:1) na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji dejal najboljši posameznik na zelenici, Lamine Yamal.

Evrovizija Martin Österdahl po številnih polemikah ostaja na čelu Evrovizije, del nalog se bo porazdelil

10.7.2024 8:30

Po številnih polemikah, ki so se dogajale okoli letošnjega izbora za Pesem Evrovizije, bo Martin Österdahl ostal izvršni nadzornik tega slovitega glasbenega tekmovanja, določene njegove naloge pa bodo prevzeli novoustanovljeni organi.

Evropska unija Orban naj bi lahko šele septembra predstavil agendo predsedovanja Uniji v Evropskem parlamentu

10.7.2024 8:28

Madžarski premier Viktor Orban, kot kaže, do septembra ne bo mogel predstaviti madžarske agende za polletno vodenje Sveta EU-ja pod geslom "Naredimo Evropo spet veliko" v Evropskem parlamentu. Predsedovanje se je začelo z julijem.

Nogomet Zadetka Alvareza in Messija spravila Argentino v finale

10.7.2024 8:26

Nogometaši Argentine so se uvrstili v finale južnoameriškega prvenstva, potem ko so v East Rutherfordu v ameriški zvezni državi New Jersey pred 80 tisoč gledalci na stadionu MetLife z 2:0 premagali izbrano vrsto Kanade.

Avtomobilnost Kitajski BYD bi imel tovarno tudi v Turčiji

10.7.2024 7:34

Turški minister za industrijo in tehnologijo je dejal, da naj bi največji kitajski proizvajalec električnih vozil BYD v Turčiji zgradil tovarno, v kateri bi lahko na leto izdelali 150.000 vozil.

S. in J. Amerika Biden na vrhu Nata: Ukrajina lahko ustavi in bo ustavila Putina

10.7.2024 7:28

Predsednik ZDA Joe Biden je na torkovem vrhu zveze Nato v Washingtonu odločno obljubil obrambo Ukrajine pred Rusijo. Z nastopom je želel 81-letni Biden pokazati tudi, da je lahko še naslednja štiri leta vodja.

Slovenija DZ potrdil prenovljeno strategijo upravljanja državnih naložb

10.7.2024 7:21

DZ je sprejel dolgo pričakovani odlok o strategiji upravljanja naložb države, ki predvideva spremembo statusa nekaterih državnih družb in njihovih nalog. Odlok so podprli v koaliciji, zaradi očitkov o pomanjkljivosti mu je nasprotovala opozicija.

Liga NBA Thompson se veseli igranja z Dončićem in poudarja: "Še vedno ne smem ostati sam"

10.7.2024 7:18

Drugo leto zapored je Dallasu uspel veliki met na tržnici in je ob bok Luki Dončiću pripeljal zvezdniško okrepitev. Lani februarja se je Mavericksom pridružil Kyrie Irving, pred dnevi pa eden najboljših ostrostrelcev vseh časov Klay Thompson.

Dediščina Spomin na taborišče v Mariboru: na eni strani zidu groza in smrt, na drugi življenje

10.7.2024 6:35

Čeprav se zdi, da so o dogajanju med 2. svetovno vojno napisane že številne knjige, se nam še vedno odkrivajo manj poznana poglavja. Takšno je tudi o taborišču za vojne ujetnike v Mariboru, kjer sta sočasno potekali dve zelo različni zgodbi.

Zanimivosti Okronali prvo mis UI – to je postala bionična lepotica Kenza Layli

9.7.2024 23:09

Misice so se preselile tudi v svet umetne inteligence. Kenza Layli je osvojila laskavi naslov prve mis UI na svetu. "Čeprav ne čustvujem kot ljudje, sem nad tem resnično navdušena," je povedala bionična lepotica iz Maroka.

Evropa Britanska veleposlanica: Velika večina nove britanske vlade pomeni stabilnost v času nestabilnosti

9.7.2024 22:48

V Združenem kraljestvu ima nova vlada zelo veliko večino, kar ji prinaša moč in stabilnost, to pa je zelo dobro v današnjem svetu številnih konfliktov in nestabilnosti, je povedala britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler.

Slovenija Šarec: Rusijo je treba ustaviti

9.7.2024 22:16

Na ukrajinskih tleh se odloča o prihodnosti Evrope, Rusijo je treba ustaviti, sporoča odhajajoči minister za obrambo Marjan Šarec. Ukrajini je treba pomagati in Slovenija bo pomoč nadaljevala, je napovedal.

EP v nogometu 2024 Nizozemcem odpovedali pot z vlakom, v Dortmund z letalom

9.7.2024 21:36

Nizozemska nogometna reprezentanca, ki jo v sredo čaka polfinale evropskega prvenstva v Nemčiji, je zaradi prometnega kaosa zamujala na poti na prizorišče tekme v Dortmundu.

Ture avanture Turistična agencija Kompas tik pred zdajci odpovedala več dopustovanj

9.7.2024 20:36

Turistična agencija Kompas je tik pred zdajci odpovedala več turističnih aranžmajev za dopustovanje v Grčiji v prihodnjih dneh, ker naj bi jim letalski prevoznik odpovedal polet. Nekateri potniki so se odločili za alternativno pot, drugi želijo vračilo.

Atletika Pred Čehom na Madžarskem le svetovni rekorder Alekna

9.7.2024 20:07

Kristjan Čeh je na mitingu zlate serije svetovne atletike v Szekesfehervarju na Madžarskem v metu diska zasedel drugo mesto, vrgel je 67,99 m.

Preberite tudi Rusija izdala nalog za aretacijo Julije Navalne

9.7.2024 20:03

Rusko sodišče je danes izdalo nalog za aretacijo Julije Navalne, vdove ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je februarja v sumljivih okoliščinah umrl v oddaljenem zaporu na severu Rusije.

Vojna v Ukrajini Orban prepričan, da je z obiskom Moskve povečal možnosti za mir v Ukrajini

9.7.2024 19:31

Madžarski premier Viktor Orban je v pismu voditeljem držav članic EU-ja izrazil prepričanje, da po pogovorih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom obstaja večja možnost za premirje v Ukrajini.

Preostali športi Vrhunske športnike obravnavajo kot zapornike, je završalo med potniki za OI

9.7.2024 19:05

Da bi se športniki lahko udeležili olimpijskih iger v Parizu, so morali podpisati obrazec, ki za nekatere predstavlja kratenje človekovih pravic. Najbolj razburja člen, s katerim naj bi bili prisiljeni v genetske analize.

Črna kronika Simpatizer nacizma Purgar obsojen zaradi groženj in spodbujanja sovraštva

9.7.2024 19:02

Urban Purgar je bil na ljubljanskem okrajnem sodišču obsojen zaradi groženj ministrici za zunanje zadeve Tanji Fajon in aktivistu Jaši Jenullu. Obsodili so ga tudi zaradi javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Dobil je pogojno kazen.

Zdravje Nekaj predmetov ljubljanske medicinske fakultete se seli v celjsko bolnišnico

9.7.2024 18:40

V celjski bolnišnici bodo po dogovoru z ljubljansko medicinsko fakulteto kot kampus predvidoma prevzeli izvajanje določenih predmetov fakultete, predvsem kliničnih predmetov kirurgije in interne medicine. Dogovora pa uradno še ni.

Kolesarstvo Penko: Urška Žigart nikoli na enodnevni dirki ni bila uvrščena v top 30

9.7.2024 18:38

Ob javnem nezadovoljstvu po izbiri slovenske ženske kolesarske reprezentance za olimpijske igre, ko je brez vozovnice za Pariz ostala najboljša Slovenka na svetovni lestvici Urška Žigart, so se oglasili tudi pri Kolesarski zvezi Slovenije - in selektor.

Stran 21 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov