Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Novice RTVSLO.SI

Gospodarstvo "Svoboda" v Luki Koper

11.10.2024 10:02

Luka Koper ni samo največje parkirišče v državi, ampak tudi prikladno parkirišče političnih kadrov vsakokratne oblasti. A niti pod Časarjevo upravo se uprava podjetja, ki ga vodi Nevenka Kržan, ni napihnila tako kot v času aktualne politične oblasti.

Oder Robert Waltl je prejemnik hrvaškega odlikovanja za izjemne zasluge

11.10.2024 10:01

Igralcu, režiserju in direktorju Mini teatra Robertu Waltlu je hrvaški predsednik Zoran Milanović izročil odlikovanje red hrvaškega pleterja za izjemne zasluge za hrvaško kulturo in krepitev slovensko-hrvaških odnosov.

Ob osmih Uroš Mencinger: Pri hrani moramo biti radovedni in kritični

11.10.2024 9:53

Slovenska kulinarika je v zadnjih 15 letih doživela velik vzpon, kar je najbolj zasluga kuharskih šefov, ki so bili radovedni, šli v svet in se želeli primerjati z najboljšimi šefi v svetu, pravi selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.

ZDA 2024 Obama: Mislite, da je Donald Trump že kdaj v življenju zamenjal avtomobilsko gumo?

11.10.2024 9:48

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je v nastopu na predvolilnem zborovanju Kamale Harris kritiziral republikanskega kandidata Donalda Trumpa in ga označil za sebičneža, ki ga zanimajo le lasten ego, denar in status.

Nogomet Argentina le remizirala v Maturinu, velik spodrsljaj Kolumbije

11.10.2024 9:33

Nogometaši Argentine so v 9. krogu južnoameriških kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo v Maturinu le remizirali z Venezuelo. Bilo je 1:1.

Oder Radost, nova predstava Nejca Gazvode o negotovosti časa, nepremičninski krizi in pomanjkanju bližine

11.10.2024 9:26

Nejc Gazvoda v novi predstavi premišljuje o družbi, ki jo hromi pomanjkanje bližine, pa tudi izguba doma. Predstava Radost se, kot sam pravi, bere tudi kot besedilo o nepremičninski krizi, krizi prekarnega dela in krizi višanja življenjskih stroškov.

Vojna v Ukrajini Nemčija ob obisku Zelenskega napovedala dodatno vojaško pomoč Kijevu

11.10.2024 9:20

Nemčija je ob obisku ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega v Berlinu obljubila Kijevu nov sveženj vojaške pomoči v vrednosti 1,4 milijarde evrov. Zelenski se je v Berlinu zahvalil za podporo in poudaril, da se pomoč Ukrajini ne sme zmanjšati.

Avtomobilnost Musk predstavil nove Tesline adute: "Avtonomna prihodnost je tu"

11.10.2024 9:16

Izvršni direktor družbe Tesla Elon Musk je v Los Angelesu predstavil nove Tesline adute – robotaksi in robokombi –, s katerim podjetje daje poudarek avtomatizaciji vozil. Predstavili so tudi humanoidnega robota.

Preberite tudi Nesreča v turističnem rudniku v Koloradu zahtevala eno življenje

11.10.2024 8:59

Med turističnim ogledom rudarskega jaška v ameriški zvezni državi Kolorado se je v četrtek zgodila nesreča, v kateri je umrl en človek, 23 ljudi pa je bilo zaradi pokvarjenega dvigala nekaj časa ujetih pod zemljo. Čez nekaj ur so vse preživele rešili.

Beremo Tone Frelih: Kalne vode

11.10.2024 8:45

Potem ko smo v prejšnjem delu serije Umori, Skesanec (2019) brali o preprodaji orožja in pranju denarja v vrhu države, nas Tone Frelih tokrat vodi v kalne vode gospodarskega kriminala v javno-zasebnih partnerstvih med občinami in podjetji.

Zdravje Za učinkovito obvladovanje bolečine je treba upoštevati tudi razlike med spoloma

11.10.2024 8:43

V središču letošnjega svetovnega dne boja proti bolečini, ki je namenjen ozaveščanju pacientov in opozarjanju na pomembnost obravnavanja bolečine, je razlika med spoloma. Zbornica zdravstvene nege poudarja, da bolečino vsak doživlja na svojevrsten način.

Napovedujemo "Teden restavracij mora biti šola okusov. Takrat je treba iti jest radoveden, ne lačen"

11.10.2024 8:39

Začenja se jesenski teden restavracij, na katerem bo sodelovalo 107 slovenskih restavracij. Z letošnjo temo Original, ne kopija! organizatorji izpostavljajo kuharsko izvirnost in ustvarjalnost.

Nogomet Kek: Če ne kopljemo, kot bi bili v rudniku, nimamo česa iskati proti nikomur

11.10.2024 8:29

"Veliko smo prestali v zadnjem času in vedel sem, da bo prišel ta dan. Iz tega bo treba nekaj potegniti. Temelj, kako mora igrati slovenska reprezentanca, je znan. Drugače ne bo šlo," je po visokem porazu v Ligi narodov v Oslu dejal Matjaž Kek.

Zanimivosti "D best mi je, da se lahko pogovarjava o seksu"

11.10.2024 8:24

Igrano-izobraževalni podkast Evolucija užitka v sedmi epizodi pete sezone raziskuje pomembnost pogovora o seksu za osrečujoče spolno življenje, zgodovino odnosa do masturbacije, skrajne spletne vplivneže in moškosfero.

Avtomobilnost Nova naprava za spremljanje ključnih parametrov pnevmatike

11.10.2024 8:22

V Avtomobilnosti smo na mednarodnem sejmu gospodarskih vozil spoznali novost na področju logistike. Goodyear je predstavil storitev checkpoint, ki omogoča natančno spremljanje vseh ključnih parametrov pnevmatike v realnem času.

Svet Nobelova nagrada za mir organizaciji Nihon Hidankyo in njenemu boju za svet brez jedrskega orožja

11.10.2024 8:14

Letošnjo Nobelovo nagrado za mir je za svoja prizadevanja za svet brez jedrskega orožja prejela japonska organizacija Nihon Hidankyo, ki združuje preživele iz napadov z jedrsko bombo na Hirošimo in Nagaski.

Azija z Oceanijo Na jugovzhodu Pakistana v napadu ubitih 20 rudarjev

11.10.2024 8:03

V napadu oborožene skupine na rudnik v nemirni pakistanski pokrajini Beludžistan je bilo ubitih najmanj 20 rudarjev, še sedem pa jih je bilo ranjenih.

Gospodarstvo Zaposleni v Mahleju zaradi napovedanih odpuščanj presenečeni. Han v ponedeljek na sestanek z upravo.

11.10.2024 7:54

Zaposlene v družbi Mahle v Šempetru pri Gorici je v četrtek presenetila novica, da bo vodstvo ukinilo več kot 600 delovnih mest. Po pozivu premierja k ukrepanju so z gospodarskega ministrstva sporočili, da se bo Matjaž Han sešel z vodstvom in sindikati.

Liga NHL Izjemni Kopitar s hat-trickom začel 19. sezono v Ligi NHL!

11.10.2024 7:26

Kakšen uvod v novo sezono Lige NHL! Najboljši slovenski hokejist vseh časov Anže Kopitar se je trikrat vpisal med strelce in pomagal Los Angelesu do zmage v Buffalu (1:3).

Bližnji vzhod Izrael znova napadel mirovne sile ZN-a na jugu Libanona in ranil dva šrilanška pripadnika

11.10.2024 7:09

V novem izraelskem napadu na oporišče mirovnih sil ZN-a na jugu Libanona (UNIFIL) sta bila po navedbah libanonskih oblasti ranjena dva pripadnika mirovnih sil iz Šrilanke.

Številke Uroš Ocepek: Skoraj vsak je že bil deležen nadlegovanja, norčevanja ali (spletnega) nasilja

11.10.2024 6:51

"Videl sem, da so v tujini svetlobna leta pred Slovenijo in njenim poučevanjem matematike, ki je pri večini učiteljev ostalo na načinu poučevanja iz 60. let prejšnjega stoletja," o matematiki v šolah razmišlja učitelj Uroš Ocepek.

Nove note Sentido project: "Ni potrebe po stiskanju v okvirčke"

11.10.2024 6:32

"Glasba je eno izmed tistih področij, ki se mu je najlepše prepustiti na ravni nezavednega, treba je pustiti, da te popelje," meni Urška Centa, del zasedbe Sentido project, ki je izdala avtorski prvenec ECOS. Tega bodo krstili v ljubljanskem SiTi Teatru.

ZDA 2024 Joseph Mussomeli: “Iskreno, ne Donaldu Trumpu ne Kamali Harris ne gre zaupati”

11.10.2024 6:29

Joseph Mussomeli že kot veleposlanik ZDA v Sloveniji s svojimi neposrednimi, nemalokrat provokativnimi izjavami ni bil ravno tipičen ameriški diplomat. Joseph Mussomeli v pokoju pa se resnično ne boji kritizirati svoje države.

Evroliga Partizan poražen tudi na drugem gostovanju v Španiji

10.10.2024 23:20

Košarkarji Partizana po dveh krogih Evrolige ostajajo brez zmage. Po Baskonii so v gosteh klonili tudi pred madridskim Realom, ki je bil boljši s 93:86 in je vpisal svojo prvo zmago.

Stran 24 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov