Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

ZDA 2024 Ameriški mediji ocenjujejo, da je bila na soočenju Kamala Harris boljša od Trumpa

11.9.2024 12:06

Kot ocenjujejo ameriški mediji, se je demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris na torkovem televizijskem soočenju bolje odrezala od republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

Vojna v Ukrajini Kijev poziva k odpravi omejitev uporabe zahodnega orožja proti Rusiji

11.9.2024 11:20

Ukrajinski zunanji minister Andrij Sibiga je v Kijevu znova pozval britanske in ameriške zaveznike k odpravi omejitev glede uporabe zahodnega orožja proti vojaškim ciljem v Rusiji. Ameriški državni sekretar Antony Blinken je napovedal hitro obravnavo.

Film in TV Odrešitev za začetnike Sonje Prosenc po nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni film

11.9.2024 11:19

Film Odrešitev za začetnike Sonje Prosenc, ki obravnava temo hedonistične elite sodobnega sveta, je po izboru strokovne žirije slovenski kandidat za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec, sporočajo iz Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev.

Jadranska liga Blažič: Igralci radi vidimo, da ima trener avtoriteto in verjame v svoje delo in znanje

11.9.2024 11:15

Novi trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović je tik pred začetkom sezone zadovoljen z delom in odnosom svojih varovancev med pripravami, kapetan Jaka Blažič pa poudarja, da so vsi soigralci zelo motivirani in lačni košarke.

Gospodarstvo Gospodinjstva prejela brošure s pojasnili, kako bo nova omrežnina vplivala na račun za elektriko

11.9.2024 11:15

Vsa gospodinjstva so v poštne nabiralnike prejela brošuro s ključnimi informacijami o uvedbi novega sistema obračunavanja omrežnine, ki bo začel veljati 1. oktobra. Na Agenciji za energijo pravijo, da so si prizadevali za pregledno in razumljivo vsebino.

Glasba V britanski narodni galeriji bo visel portret Noela Gallagherja

11.9.2024 11:09

Portret pevca in tekstopisca zasedbe Oasis Noela Gallagherja bo novembra prvič razstavljen v britanski Narodni galeriji portretov. "Kot nergač srednjih let, ki si ne želi, da bi ga fotografirali, sem izjemno počaščen," je dejal glasbenik.

Film in TV Serija Harry Potter na malih zaslonih predvidoma leta 2026

11.9.2024 10:54

Mogotec pretočnih storitev HBO je začel avdicijo za predvidoma sedem sezon trajajočo televizijsko priredbo knjig o Harry Potterju, ene največjih zgodb o uspehu na področju kulture 21. stoletja. Pri snemanju bo sodelovala tudi avtorica J. K. Rowling.

Ob osmih Nataša Briški po soočenju v Filadelfiji: Ognjemeta ni bilo

11.9.2024 10:47

To je bil zagotovo boljši večer za Kamalo Harris, Donald Trump se je moral precej braniti, je davišnje soočenje kandidatov za predsednika Združenih držav Amerike ocenila novinarka in urednica Nataša Briški.

Črna kronika 21-letnik brez vozniškega dovoljenja z ukradenim vozilom pred policisti bežal od Viča do Loma

11.9.2024 10:42

V torek nekaj pred polnočjo so ljubljanski policisti na Viču želeli ustaviti voznika passata, ki pa se na njihove znake ni odzval. Zapeljal je na obvoznico, nato pa na avtocesto. Beg se je končal na počivališču Lom, kjer je trčil v prikolico tovornjaka.

Vojna v Gazi V napadu na poslopje šole ubitih najmanj 14 ljudi. Izrael nadaljuje racije na Zahodnem bregu.

11.9.2024 10:18

V zračnem napadu izraelskih sil na poslopje šole v taborišču Nusejrat v osrednjem delu Gaze, kjer bivajo razseljeni Palestinci, je bilo popoldne ubitih najmanj 14 Palestincev, še 18 je ranjenih. V nočnih napadih je bilo ubitih še 27 ljudi.

SP v kolesarstvu Roglič za Marco: "Da, na svetovnem prvenstvu bom nastopil, a najprej moram domov"

11.9.2024 9:47

V velikem intervjuju zmagovalca Dirke po Španiji je Primož Roglič za športni dnevnik Marco potrdil, da bo zadnjo septembrsko nedeljo v Zürichu v dresu Slovenije skupaj s Tadejem Pogačarjem lovil mavrično majico.

Znani Melania Trump sumničava glede poskusa atentata na njenega moža: "Odkriti moramo resnico"

11.9.2024 9:43

Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump je v oglasu za svojo knjigo spominov namignila na zaroto pri poskusu atentata na njenega moža. Sprašuje se, zakaj strelec že pred govorom ni bil aretiran, poudarja pa, da je "zgodba zagotovo širša".

Nogomet Pochettino prevzel ZDA, ki bodo gostile naslednji SP

11.9.2024 8:34

Argentinski trener Mauricio Pochettino je postal novi selektor nogometne reprezentance ZDA. Američani imajo za seboj porazno leto in malo časa, da se pripravijo na SP 2026, ki bo v večini potekal ravno v Združenih državah Amerike.

Znani Taylor Swift prekinila politični molk in javno podprla Kamalo Harris

11.9.2024 8:27

Ameriška pevka Taylor Swift je javno naznanila, da bo na letošnjih predsedniških volitvah volila Kamalo Harris. Ta naj bi se po njenem mnenju borila za zadeve, ki potrebujejo zagovornika, obenem pa se ji zdi mirna in nadarjena voditeljica.

Oder Premiera Šivi in mednarodna konferenca o vojni: kako misliti gledališče v času vojne?

11.9.2024 8:26

V Ljubljani te dni zavod Maska organizira mednarodno konferenco o vojni in pregnanstvu v 90. letih na Balkanu. Tematiko naslavlja tudi premiera današnje predstave Šivi v režiji Damirja Avdića, ki bo na odru Stare elektrarne vse do nedelje.

Slovenija Vrtovec: Institucija državnega zbora je ugrabljena. Sajovic: Ovadba je napad na institucijo.

11.9.2024 8:17

NSi in SDS sta kazensko ovadila predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ker naj bi ovirala ustanovitev preiskovalne komisije. Prepričani so, da "krši poslovnik, zakonodajo in ustavo," je dejal poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec.

Slovenci za mejo Razstava Spomenek razkriva bogato prekmursko izseljensko kulturno dediščino v Betlehemu v ZDA

11.9.2024 8:17

Na prelomu 19. in 20. stoletja se je veliko Prekmurcev s trebuhom za kruhom odpravilo tudi v ZDA. Veliko jih je delo našlo v železarskem mestu Bethlehem v zvezni državi Pensilvanija. Njihovo bogato kulturno dediščino odstira razstava Spomenek.

Slovenija Golob o izboru komisarja: Ugled Slovenije je kljub manevrom opozicije še naprej visok

11.9.2024 8:07

"Fascinira me, kako se opozicija trudi s proceduralnimi zapleti, tudi na tiste odločitve, na katere nima nobenega vpliva, zavlačevati samo zaradi zavlačevanja," je zaplete glede sklica odbora DZ-ja za zadeve EU-ja komentiral premier Robert Golob.

Vojna v Ukrajini V razpravi Varnostnega sveta ZN-a večina govornikov obsodila dejanja Rusije v Ukrajini

11.9.2024 8:06

Varnostni svet Združenih narodov se je v torek spet sestal na temo ruskih napadov na Ukrajino, pri čemer je velika večina govornikov obsojala dejanja Moskve. Predstavnik Kitajske je dejal, da je prioriteta premirje.

Avtomobilnost Captur dobil Google, novo obliko in novo opremo

11.9.2024 7:44

Renault captur je bil leta 2013 med začetniki danes najbolj priljubljenega razreda vozil, B SUV. Druga generacija je na trgu štiri leta, zato so pri Renaultu capturja bistveno prenovili. Dobil je videz novih modelov, Google in novo različico opreme.

Zdravje Zaposleni v javnih zdravstvenih zavodih ne bodo več smeli delovati na samoplačniškem trgu

11.9.2024 7:44

Zaposleni v javnih zdravstvenih zavodih ne bodo več smeli opravljati samoplačniških storitev pri zasebnih zdravstvenih zavodih ali koncesionarjih, piše v osnutku novele zakona o zdravstveni dejavnosti, je dejala ministrica Valentina Prevolnik Rupel.

Beremo Iva L. Novak: Povej, napisala bom

11.9.2024 7:37

Iva L. Novak se je kot pisateljica prvič predstavila lani z romanom Ajaccio, ponovno, v katerem spremljamo pripovedovalkino spoprijemanje s travmo, ki jo je povzročila smrt njenih staršev v letalski nesreči 1. decembra 1981 na Korziki.

Svetovno prvenstvo v nogometu Hladna prha za velikana: poraza Argentine in Brazilije

11.9.2024 7:19

Kolumbija ostaja neporažena v južnoameriških kvalifikacijah za prihodnje svetovno prvenstvo. V derbiju so Kolumbijci doma z 2:1 porazili svetovne in celinske prvake Argentince. Sledila je še domača zmaga Paragvaja nad Brazilijo z 1:0.

Športni SOS 12 let in 2400 odgovorov: Športniki z vsaj ducat zlatimi medaljami

11.9.2024 7:11

Statistični portal Športni SOS prav danes slavi 12 let obstoja. V tem času smo za vas odgovorili na točno 2400 vprašanj, v jubilejnem članku so pod lupo športniki, ki so v isti disciplini zbrali vsaj 12 zlatih medalj.

Stran 20 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov