Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gospodarstvo NLB bo za delnico Addiko Bank ponudil 22 evrov minus prihodnja izplačila dividend

15.7.2024 20:06

NLB, ki je v prevzemni ponudbi za Addiko Bank za delnico ponudil 20 evrov, zmanjšano za morebitna prihodnja izplačila dividend, bo zvišal ponujeno ceno. Za delnico Addiko Bank bo ponudil 22 evrov, zmanjšano za morebitna prihodnja izplačila dividend.

Poplave Prebivalci Letuša še vedno ne vedo, kaj bo z njihovimi domovi. Potrjen šesti sklop predplačil.

15.7.2024 19:51

Prebivalci Letuša slabo leto po uničujočih poplavah še vedno nimajo odgovorov, kaj bo z njihovimi domovi. Jezni in trdno odločeni, da se ne bodo selili, nekateri prebivalci v javnem pismu pozivajo k ureditvi brežin.

Preberite tudi Kmetijski ministri EU-ja o revitalizaciji podeželja

15.7.2024 19:36

Svet EU-ja za kmetijstvo in ribištvo je danes opravil razpravo o izzivih za preživetje podeželja in o pomenu varovanja pridelave in predelave hrane.

EP v nogometu 2024 Yakin ostaja na klopi Švici, čeprav ga zelo boli, da je ni popeljal do finala

15.7.2024 19:29

Murat Yakin bo tudi v naslednjem ciklusu kvalifikacij vodil reprezentanco Švice, ki je na  evropskem prvenstvu v Nemčiji izpadla v četrtfinalu po enajstmetrovkah proti Angliji.

ZDA 2024 Vprašanja glede tajne službe, ki bi morala varovati Trumpa, ne pojenjajo

15.7.2024 19:03

Po sobotnem poskusu atentata na predsedniškega kandidata Donalda Trumpa ne potihnejo vprašanja glede varnostnih ukrepov, vloge tajne službe in komunikacije med varnostnimi organi.

Tenis Alcaraz: Še vedno verjamem, da je Novak Superman

15.7.2024 19:00

Carlos Alcaraz je v velikem slogu drugič zapored osvojil Wimbledon. Pri 21 letih le še Mats Wilander osvojil štiri turnirje za grand slam. Nova generacija je na pohodu, saj je osvojila vse turnirje velike četverice v tej sezoni.

Znani Zvezdniški svet žaluje za Shannen Doherty: "Tvoj pogum in prijaznost bomo zelo pogrešali"

15.7.2024 18:56

Shannen Doherty je izgubila bitko z rakom, novica pa je pretresla tudi tiste, s katerimi si je delila igralske studie. "Bila je izjemno močna in pogrešal jo bom," je zapisal tudi Jason Priestly, ki je ob njenem boku igral v seriji Beverly Hills 90210.

Preberite tudi Zagovornik ni ugotovil diskriminacije pri dostopu do portala za komuniciranje z zdravnikom

15.7.2024 18:37

Zagovornik načela enakosti je obravnaval domnevni primer diskriminacije pri dostopu do portala za komuniciranje z zdravnikom.

Okolje Podlubniki so se razširili tudi v urbanem okolju

15.7.2024 17:50

Na inšpekciji za gozdarstvo zaznavajo povečano razširjenost podlubnikov na smrekah v gozdovih in v urbanem okolju. Lastnike pozivajo, naj redno spremljajo razmere in v primeru suma na napad podlubnika v urbanem okolju, napadena drevesa nemudoma posekajo.

Film in TV V Brežicah prvi festival evropskega filma, ki se nagiba k temu, da bi postal tradicionalen

15.7.2024 17:36

Zadnje dni avgusta bodo Brežice v znamenju prvega festivala evropskega filma, za katerega organizatorji upajo, da bo postal tradicionalen. V štirih dneh si bo mogoče v Posavskem muzeju Brežice ogledati 10 filmov, občinstvo pa jih bo tudi ocenilo.

Lokalne novice Policija preiskuje sume kaznivih dejanj v povezavi s popoplavno obnovo

15.7.2024 17:19

Policija vodi dva predkazenska postopka glede sumov nepravilnosti v povezavi z lanskimi poplavami, Informacij o tem, katere občine in sume kaznivih dejanj preiskujejo, na PU-ju Celje niso razkrili, ker "predkazenska postopka aktivno potekata".

Znanost in tehnologija Na drugi poziv za državne računalnike poslanih 112 vlog

15.7.2024 17:18

Krog upravičencev za izposojo državnih prenosnih računalnikov je razširjen. Po novem se lahko prijavijo rejniki, ki so uvrščeni v prvi ali drugi dohodkovni razred in imajo v rejništvu vsaj enega osnovnošolskega otroka.

Vojna v Ukrajini Zelenski napovedal podpis varnostnih sporazumov s Slovenijo, Irsko in Češko

15.7.2024 17:16

Ukrajina se pripravlja na podpis varnostnih sporazumov s Slovenijo, Irsko in Češko, je naznanil predsednik Volodimir Zelenski. Sporazum naj bi s premierjem Robertom Golobom podpisala v četrtek na zasedanju Evropske politične skupnosti v Londonu.

Dirka po Franciji Pogačar pred zadnjim tednom Toura: "Ne bojim se ničesar!"

15.7.2024 17:11

"Zadnji teden bo še zelo težek, zagotovo se bo še iskrilo," je prepričan vodilni na letošnji Dirki po Franciji Tadej Pogačar, ki je na spletni novinarski konferenci spregovoril tudi o izjemni nedeljski predstavi, Marcu Pantaniju, tudi "kavčnavijačih".

Znani Srce Ralfa Schumacherja ukradel Francoz Etienne

15.7.2024 16:18

Nekdanji dirkač F1 Ralf Schumacher je navdušeno delil košček svojega ljubezenskega življenja. "Najlepše v življenju je, ko imaš ob sebi pravega partnerja, s katerim lahko deliš vse," je zapisal ob fotografiji s francoskim poslovnim menedžerjem Etiennom.

Napovedujemo Britanska zasedba The Jesus and Mary Chain konec avgusta v Zagrebu

15.7.2024 16:14

Novo koncertno sezono v zagrebški Tvornici kulture bo 28. avgusta odprla skupina The Jesus and Mary Chain. Ena od najpomembnejših britanskih zasedb se bo na Hrvaškem ustavila v sklopu turneje 40 Years, s katero slavi 40 let kariere.

Slovenija Natikači niso primerni za vožnjo

15.7.2024 16:12

Med poletjem mnogi vozniki za volan radi sedejo bolj lahkotno obuti, kar ne omogoča povsem varnega upravljanja vozila, opozarja Agencija za varnost prometa. Primerna obutev čvrsto objame nogo in podplat.

Film in TV Prva klapa filma Elvis Škorc – genialni štor, v katerem se bodo mladi z lahkoto prepoznali

15.7.2024 16:04

Padla je prva klapa še enega slovenskega mladinskega filma. Začelo se je namreč snemanje celovečerca Elvis Škorc – genialni štor. Scenarij je po svojem istoimenskem romanu napisala Janja Vidmar, režiserska taktirka pa je v rokah Borisa Jurjaševiča.

Slovenija SDS trdi, da Lah (Gibanje Svoboda) nezakonito vodi preiskovalno komisijo

15.7.2024 15:46

SDS trdi, da Tomaž Lah (Gibanje Svoboda) nezakonito zaseda položaj predsednika preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnih zlorab pri poslovanju družb Gen-I in Star Solar ter financiranju Gibanja Svoboda. Lah očitke zavrača.

Slovenija Milan Brglez imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje

15.7.2024 15:19

Vlada je na dopisni seji na predlog ministrice Andreje Katič imenovala Milana Brgleza za državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje s 17. julijem 2024.

Knjige Knjige si bodo neizogibno postajale vse bolj podobne, če bodo zgodbe nastajale tudi z UI-jem

15.7.2024 15:18

Si bodo knjige v prihodnje vse bolj podobne? Odgovor je pritrdilen, če bodo zgodbe nastajale s pomočjo umetne inteligence (UI). Tako je pokazala raziskava, objavljena v reviji Science Advances, v kateri je sodelovalo okoli 3000 prostovoljcev.

Liga prvakov v nogometu Celjani kljub visoki prednosti pred povratno tekmo ostajajo previdni

15.7.2024 15:12

Nogometaše Celja v torek čaka povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov z estonskim prvakom Floro iz Talina.

Evropa Vročinski val na Zahodnem Balkanu ne popušča. V Italiji se pripravljajo na najbolj vroč teden.

15.7.2024 15:12

Vročinski val, ki že več kot en teden pesti države Zahodnega Balkana, bo po napovedih vremenoslovcev še kar vztrajal. V Severni Makedoniji se ob izjemno visokih temperaturah borijo s številnimi požari.

OI 2024 Šest slovenskih policistov bo na OI pomagalo francoskim kolegom

15.7.2024 15:01

Policija v času OI pošilja šest svojih pripadnikov. Dva vodnika psov sta se na pot odpravila že prejšnji torek, preostali štirje na pot odhajajo prihodnji ponedeljek. Od tega dva govorita francosko. S tem se nadaljuje uspešno sodelovanje MZZ-ja in OKS-ja.

Stran 5 od 37
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov