Radarska slika padavin v zadnjih 90 minutah. vir: ARSO

Nevihte so se prek severozahoda in osrednje Slovenije pomikale proti severovzhodu, ponekod pa so povzročale težave. Zahodni in severni del Ljubljane z okolico je popoldne zajelo neurje s točo in močnimi sunki vetra, ki se je nato pomaknilo čez Domžale v smeri severovzhoda. Druga nevihta pa se je okrepila med Ivančno Gorico in Trebnjim ter se premaknila v smeri Radeč, Sevnice ter naprej proti Rogaški Slatini in Podravju.

Toča je padala med drugim v Domžalah in okolici Radeč. Na območju Trebnjega in Ljubljane so gasilci posredovali zaradi več vetrolomov. V Žubini v Trebnjem pa je neurje z močnim vetrom razkrilo streho stanovanjskega objekta, zato so gasilci streho prekrili z novimi strešniki.

Dežurni vremenoslovec Luka Ravnik je za Radio Slovenija povedal, da modelske napovedi kažejo, da bodo posamezne nevihte lahko vztrajale do večera, kakšna ploha ni izključena niti ponoči. "Gre za severni del države, medtem ko bi se v večjem delu države moralo dogajanje umiriti."

Na cestah je lahko večja količina vode, opozarja prometnoinformacijski center. Voznikom svetujejo, naj vozijo previdno in se ne ustavljajo pod nadvozi ali v predorih.

Popoldne se je nad delom Slovenije razbesnelo neurje

Ponoči bo na severu in zahodu še mogoča kakšna ploha ali nevihta.

V ponedeljek bo po večini sončno. Zapihal bo severovzhodni veter. Predvsem popoldne bo mogoča kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 29 do 33, v Zgornjesavski dolini do 26 stopinj Celzija.

V noči na torek bo v vzhodni Sloveniji še mogoča kakšna nevihta. V torek bo sprva lahko nekaj več oblačnosti, nato se bo zjasnilo. V hribovitih krajih popoldne ni izključena kakšna nevihta.