Haider je znova napadel avstrijsko ustavno sodišče. Foto: EPA
Haider je znova napadel avstrijsko ustavno sodišče. Foto: EPA

Obenem je ravnanje njegovega predsednika Karla Korinka v zvezi s tablami v Pliberku in Pliberku - Drveši vasi označil za "poskus zarote proti Koroški". Pred kratkim upokojeni okrajni glavar v Velikovcu August Muri je namreč razkril, da se je o pripravi uredbe za dvojezične napise v Pliberku in Pliberku - Drveši vasi dogovoril z ustavnim sodiščem in njegovim predsednikom.

Haider meni, da gre za vtikanje "nepristojnega ustavnega sodišča" v izvršitev uredbe, ki je po njegovem mnenju v izključni pristojnosti direkcije urada deželne vlade in deželnega svetnika za promet Gerharda Dörflerja, člana Haiderjeve stranke BZö.

Okrajni glavar v Velikovcu August Muri je tik pred upokojitvijo izdal uredbo o postavitvi dvojezičnih krajevnih tabel v Pliberku in Pliberku - Drveši vasi.
Koroški deželni glavar zato ustavnemu sodišču predlaga, da se preimenuje v "ustavno sodišče - društvo za veleslovenske hazarderje", saj čedalje bolj deluje kot politična stranka zagovornikov krajevnih tabel.

Muri ni bil zmeraj "slovenski"
Komentiral je tudi ravnanje Augusta Murija in spomnil, da si Muri ni delal težav s podpisom uredbe za premestitev krajevne table v Pliberku, ki sta jo Haider in Dörfler premaknila 8. februarja letos. Sodeloval pa naj bi tudi pri premestitvi table v Škocjanu.