Komisija za nadzor obveščevalnih služb že nekaj časa izprašuje bivše zaposlene na Sovi. Foto: RTV SLO
Komisija za nadzor obveščevalnih služb že nekaj časa izprašuje bivše zaposlene na Sovi. Foto: RTV SLO
Komisija znova o Sovi

Šefic je bil nekdanji namestnik direktorja Sove, izjave članov komisije po pogovoru pa so si bile zelo nasprotujoče. Dušan Kumer iz SD-ja je pojasnil, da je Šefic o dogajanju v Piranskem zalivu leta 2004 dejal, da "so bili incidenti skrbno načrtovani". Miro Petek iz SDS-a pa je povedal, da je Šefic profesionalec in da ni uporabil te besedne zveze. Po njegovem so izvedeli, da se Janša in Sanader nista dogovarjala o incidentih.

Predsednik komisije Pavel Gantar (Zares) ni hotel povedati, ali je nekdanji namestnik direktorja Sove dejal, da so bili incidenti načrtovani. "Uporabljene so bile besede incident, skrbno in pa še marsikatera druga, kot načrtovanje, seznanjanje, obveščanje, pogovori, pa besede Sanader in Janša," se je Gantar izmikal odgovoru. Šefic pa po koncu pogovora ni dajal izjav.

Miro Petek je še dejal, da bo poročilo komisije napisano prihodnji mesec in da bo vztrajal na tem, da naj komisija na pogovor povabi predsednika SD-ja Boruta Pahorja in poslanca SD-ja Ferija Horvata, ki sta bila predsednika državnega zbora v prejšnjem mandatu.

Komisija znova o Sovi