Do 15. maja naj bi postavili manjkajoče dvojezične napise. Foto: RTV Slo
Do 15. maja naj bi postavili manjkajoče dvojezične napise. Foto: RTV Slo
NSKS je obžaloval odločitev. Foto: RTV Slo

Kot je povedal koroški deželni glavar Jörg Haider, so se tako dogovorili člani koroške deželne vlade, domovinskih združenj, predsedniki strank in predstavniki koroških Slovencev, ki so se v sredo zvečer sestali v Celovcu.

"Po posvetu s kanclerjem Wolfgangom Schüsslom smo se dogovorili, da se bomo pred novimi posvetovanji v okviru konference konsenza pogovorili s prebivalci posamičnih občin," je dodal Haider.

Tiskovna predstavnica kanclerja Schüssla Heidi Glück je novico potrdila. Dejala je, da je potreben čas za sprejetje še nekaterih ukrepov za graditev zaupanja. Po njenih besedah novega datuma konference na Dunaju še niso določili.

NSKS obžaluje preložitev
Narodni svet koroških Slovencev se pogovora ni udeležil niti ni bil nanj povabljen, je povedal predsednik NSKS-a Jože Wakounig. Iz NSKS-ja so sporočili, da obžalujejo preložitev konference o konsenzu.

"Avstrijska vlada bi imela zgodovinsko priložnost, da bi ob jubileju Avstrijske državne pogodbe dosegla kompromis s slovensko manjšino. Vendar pa je vladajoči koaliciji pod vodstvom Haiderja uspelo preprečiti to zgodovinsko priložnost," so zapisali.