V finalu končnice je v vratih Tilie Olimpije v izjemni formi mladi Matija Pintarič. Foto: Iztok Novak
V finalu končnice je v vratih Tilie Olimpije v izjemni formi mladi Matija Pintarič. Foto: Iztok Novak
Bodo Ljubljančani izsilili peto tekmo? Foto: Iztok Novak
Tomaž Vnuk
Pri Ljubljančanih še vedno blesti zimzeleni Tomaž Vnuk. Foto: Iztok Novak
Pintarič o odličnih predstavah

19-letni Mariborčan je blestel na drugi in tretji finalni tekmi proti Acroni Jesenicam, a to ni zadostovalo za zmago. Z odličnimi obrambami je na drugi tekmi v Podmežakli obdržal zeleno-bele v igri vse do izvajanja kazenskih strelov.

Tudi na petkovi tekmi v Tivoliju je bil najboljši igralec gostiteljev, z močnim strelom z modre črte ga je ukanil le Conrad Martin. Obranil je kar 39 strelov, a napadalci Olimpije niso dosegli niti enega zadetka, v finalni seriji pa skupaj le tri. V ponedeljek si Pintarič želi zmage, eno bi Ljubljančani po prikazanem tudi zaslužili.

Kljub vaši novi odlični predstavi Jeseničani v zmagah vodijo že s 3:0. Po odhodu tujcev iz Tivoliju je to seveda pričakovano, a imeli ste veliko priložnosti. Morda bi eno tekmo lahko tudi dobili.
Imeli smo veliko priložnosti, a nismo dosegli gola. Andrej Hočevar je odlično branil, oni pa so dosegli en zadetek, ki jim je dal prednost. Zelo nam je žal, ker nam nikakor ne uspe zmagati.

Vaše predstave v finalu so izjemne. V Ligi Ebel nihče ni računal na vas, zelo malo ste igrali. Prikazali ste boljšo igro od marsikaterega drugega vratarja, ki je letos imel veliko minutažo.
Jaz sem prej igral pri Mariboru, lani sem branil za mladince. Tvegali so že s tem, da so me sploh podpisali. Za trenerja bi bilo preveliko tveganje, če bi igral več. Pričakoval sem, da bom malce več igral, predvem na začetku sezone, ko nam ni steklo. Dobil sem priložnost v finalu in upam, da sem jo dobro izkoristil. Upam, da so trenerji to opazili. Morda bom več igral v naslednji sezoni.

Zaigrali ste oktobra na Jesenicah ob porazu z 2:8. Takrat je bilo že vse izgubljeno in težko se je bilo dokazati. Na drugih tekmah niste dobili priložnosti.
O tem ne odločam jaz in o tem ne bi rad govoril.

V letošnji sezoni niste izpolnili ciljev. V Ligi Ebel ste zasedli zadnje mesto, v državnem prvenstvu pa je brez vseh nosilcev igre težko igrati.
Tako pač je. Pred sezono smo bili vsi zelo samozavestni. Nekateri igralci so prišli na priprave nepripravljeni, drugi so bili nepripravljeni v glavah. Vsi smo še bili na oblakih lanskega leta. Začelo se je zelo slabo in potem je morala z vrha padla na zelo nizko točko. Težko se je bilo pobrati.

Obe ekipi imata ogromne težave z zamujanjem izplačil. Pri Jeseničanih se to zelo pozna, kaj pa pri vaši ekipi?
Se pozna. Nekaj časa smo bili res nervozni zaradi tega, vendar smo nekaj plač dobili zdaj, tako da je vzdušje malo bolj sproščeno. Tudi, ko še nismo imeli denarja, smo se borili. Vseeno so to Jesenice. Marsikdo nas je pred tem finalom dajal v nič, da bomo visoko izgubljali in da se bodo Jeseničani šalili na nas račun. Dokazali smo, da smo enakovredna ekipa in dostojen nasprotnik, čeprav nam še ni uspelo zmagati. Jesenice imajo trenutno boljši kader, a borbenost je na naši strani.

Po prikazanem bi si eno zmago v tem finalu vendarle zaslužili. Mislite, da lahko v ponedeljek podaljšate serijo?
Vsaj eno zmago bi si zaslužili po prikazanem. Upam na zmago v ponedeljek. Želim si, da ne bi končali finala že po štirih tekmah.

Kakšna je vaša prihodnost pri Tilii Olimpiji? Morda bodo mlajši igralci dobili priložnost že v naslednji sezoni.
O tem ne odločam jaz, si pa seveda želim. Tudi nekateri drugi igralci so dokazali, da lahko igrajo v tej ligi in si zaslužijo več priložnosti.

Po takih predstavah v finalu bi lahko bili že kandidat za slovensko reprezentanco. Za začetek bi si izkušnje pridobivali kot rezervni vratar.
Jaz si želim, da bi me poklicali na reprezentančno akcijo, vendar se, tudi če me ne bodo, zavedam, da imam še dovolj časa, da se izkažem. Andrej Hočevar je v odlični formi, tu je še Robert Kristan. Gaber Glavič je še vedno poškodovan, morda bom pa poklican na širši izbor.

Aleš Golob

Pintarič o odličnih predstavah