Brata Rodman sta že drugo leto zapored pri samem vrhu strelcev v Ligi Ebel. Foto: Iztok Novak
Brata Rodman sta že drugo leto zapored pri samem vrhu strelcev v Ligi Ebel. Foto: Iztok Novak
Conny Strömberg
Connyja Strömberga odlikujejo raznovrstni in inovativni streli. Foto: Iztok Novak
Družini Matthiasson in Strömberg
Matthiasson je že pred časom dejal, da bo o prihodnosti odločala predvsem družina. Foto: Iztok Novak

Po številnih namigovanjih in zapisih na svetovnem spletu naj bi se Marcel in David Rodman že vse dogovorila z odgovornimi na Ledarski. "Smo zelo blizu dogovora, kaj več bi pa vedel povedati predsednik," za MMC še ni želel potrditi odmevnega prestopa športni direktor Matjaž Mahkovec.

Rodmana že v končnici DP-ja?
Posredno pa je Mahkovec priznal, da je podpis pogodbe z reprezentančnima napadalcem le še formalnost, saj je uprava Acroni Jesenic na sedež mednarodne zveze poslala dopis, v katerem prosijo za transfer karto za Marcela in Davida Rodman, tako da bi lahko za rdeče zaigrala že v končnici slovenskega državnega prvenstva: "Letos je bil rok za prestope 31. januar, po tem datumu načelno od IIHF-a ni mogoče dobiti transfer kart. Vendar smo poslali dopis na mednarodno zvezo in čakamo, kakšen bo odgovor."

Raza se še ni odločil
Brata Rodman sta letos izredno uspešno igrala za Dunaj, ki je v torek malce nepričakovano sklenil sezono z gladkim porazom v polfinalu Lige Ebel proti Salzburgu (0:4 v zmagah). David s 54 točkami zaseda tretje mesto na lestvici strelcev lige, medtem ko je Marcel s 53 točkami peti. Se bo poleg Jean-Phillipa Paréja iz Innsbrucka na Gorenjsko vrnil tudi Tomaž Razingar? "Ugodili smo vsem njegovim zahtevam, zdaj pa je na vrsti njegov menedžer," je bil jasen odgovorni za sestavo železarskega moštva.

Strömberg prepričal s prikazanim
"Vesel sem, da ostajam na Jesenicah, kajti gre za odličen klub, ki pa je imel v letošnji končnici tudi nekaj smole. Toda prepričan sem, da bomo prihodnjo sezono še boljši, zato mi ni bilo težko podpisati nove pogodbe. Tukaj se počutim zares odlično, okolje je enkratno, ljudje so prijazni, predvsem pa me navdušujejo vsi ljudje, ki imajo hokej radi," je po podpisu pogodbe za klubsko uradno stran dejal 32-letni Šved, ki je v letošnji sezoni zbral 44 točk (24 golov, 20 podaj) na 40 tekmah. Čeprav je Strömberg postal železar šele sredi oktobra, je bil z naskokom najboljši jeseniški strelec.

Po napovedih športnega direktorja bo Strömberg edini od zdajšnjih tujcev, ki bo rdeči dres nosil tudi v prihodnji sezoni: "Za zdaj smo se dogovorili le z njim, saj smo si ga želeli zadržati. Upam, da me bodo vsi preostali tujci presentili v DP-ju." Za konec je nekdanji trener Slavije še dodal: "S tistimi igralci, ki so v našem načrtu za prihodnje leto, smo se že pogovarjali, s tistimi, ki pa se nismo, pa si seveda lahko poiščejo angažma drugje."

Matthiasson zaradi družine v Linz
Priljubljeni Makrus Matthiasson, ki je zaradi poškodbe izpustil zadnji del rednega dela in končnico, se seli na Zgornjo Avstrijsko k Linzu. Eden izmed vzrokov za menjavo sredine je tudi ustrezna mednarodna osnovna šola, ki jo bodo obiskovali njegovi otroci.

T. G.