Goran Dragić je leta 2017 slovensko reprezentanco popeljal do zlate medalje na evropskem prvenstvu. Foto: Reuters
Goran Dragić je leta 2017 slovensko reprezentanco popeljal do zlate medalje na evropskem prvenstvu. Foto: Reuters

Za slovenske navijače ima september 2017 in predvsem finale evropskega prvenstva v Carigradu posebno mesto. Enostavno nepozabno je bilo spremljati (tudi v živo v Carigradu, kjer si je finale ogledalo 7000 slovenskih navijačev) pot košarkarjev Slovenije do evropskega zlata, pri tej pravljici pa je imel glavno vlogo Goran Dragić. Skromni fant iz Kosez je imel v košarki vedno najvišje cilje, uresničil jih je tudi v Ligi NBA, danes pa je prišel čas za slovo. Noč zmaja in dobrodelna tekma s številnimi košarkarskimi legendami je bila razprodana v pol ure, kdor ni imel sreče pri vstopnicah, pa si bo lahko celoten spektakel ogledal v živo na TV Slovenija 1. Prenos se bo začel ob 20. uri. Med 18.15 in 18.55 boste lahko spremljali studijski del s številnimi zanimivimi pogovori in posnetki.

V Stožicah bo tudi Nikola Jokić, zvezdnik Denverja in kar trikratni najkoristnejši igralec (MVP) Lige NBA. Foto: TV Slovenija
V Stožicah bo tudi Nikola Jokić, zvezdnik Denverja in kar trikratni najkoristnejši igralec (MVP) Lige NBA. Foto: TV Slovenija

Dragić z Nashem in bratom Zoranom, Dončić z Jokićem
Na dobrodelni tekmi se bosta pomerila Team GOGI in Team Luka. Oba kapetana sta včeraj izbrala trenerje in igralce svojih ekip. V prvi postavi bele ekipe Team GOGI bodo ob Dragiću tekmo začeli Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović, medtem ko so v začetni peterki črne ekipe Team LUKA ob Luki Dončiću Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez. "Kemija in žurka bo," je Dončić komentiral izbor Jokića, ki ob Dončiću trenutno spada med najboljše košarkarje na svetu.

V Goranovi ekipi bodo še Sani Bečirović, Nebojša Joksimović, Domen Lorbek, Zoran Dragić, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Predrag Danilović, Erazem Lorbek, Aleksandar Čapin, Jaka Lakovič, Klemen Prepelič, Saša Pavlović, Žiga Dimec, Rašo Nesterović in Chris Bosh.
V Lukovi ekipi bodo ob članih prve peterke še Aleksej Nikolić, Beno Udrih, Edo Murić, Uroš Slokar, Miha Zupan, Gašper Vidmar, Dirk Nowitzki, Matic Rebec, Jaka Blažič, Boštjan Nachbar, Saša Zagorac, Boban Marjanović, Dejan Bodiroga, Miroslav Berić in Josh Richardson.

Nowitzki bo le opazovalec dogajanja
V Stožicah bo tudi sedem igralcev, ki ne bodo stopili na parket, bodo pa s svojo veličino spektakel vsekakor dvignili na še višjo raven. V Dragičevi ekipi bodo Chris Bosh, Predrag Danilović in Erazem Lorbek (Lorbek in Dragić sta bila v reprezentanci U-20, ki je leta 2004 v Brnu osvojila zlato medaljo EP-ja do 20 let), v Dončićevi pa Dirk Nowitzki, Dejan Bodiroga, Josh Richardson in Miroslav Berić.

Izbiranje obeh začetnih peterk