Janez Aljančič proti svojemu nekdanjemu klubu še ne bo mogel igrati. Foto: RTV SLO
Janez Aljančič proti svojemu nekdanjemu klubu še ne bo mogel igrati. Foto: RTV SLO
Rajko Rep
Rajko Rep čaka na prvi letošnji prvenstveni nastop. Foto: MMC RTV SLO

Domžale - Maribor (petek ob 20.00)
Pred Domžalčani je po dveh visokih porazih z 1:4 proti Hitu Gorici in Rudarju nov zahteven preizkus. Prihajajo Mariborčani, ki so z mislimi vsaj malo že pri Sparti. Kapetan vijoličastih Zoran Pavlovič se je odločil, da ne odide v Aarau, a ob Kamniški Bistrici ga kljub temu ne bo, saj še ni odslužil kazni, zaradi katere je izpustil tudi derbi proti Olimpiji. V četrtek se je po poškodbi ekipi pridružil tudi nekdanji član Domžal Janez Aljančič, a bo moral na debi v dresu Maribora še počakati. Domžalčanom bi še kako prav prišel Luka Žinko, vendar po vrnitvi iz Turčije še niso urejeni vsi papirji.

Luka Koper - Rudar (sobota ob 17.00)
Derbi vodilnih moštev s popolnim izkupičkom bo sodil Dragoslav Perič, ki je v lanski sezoni v predzadnjem krogu na tekmi proti Nafti Koprčanom piskal tri 11-metrovke. Pri gostiteljih se po poškodbi vrača napadalec Patrik Ipavec, ki bo srečanje verjetno začel na klopi. Čas je, da se bolje napolnijo tudi tribune Bonifike, številni koprski navijači prejšnjo soboto v Novi Gorici so dober obet. "V sami igri mislim, da smo trenutno enakovredni. Pričakujemo zelo napeto tekmo in ugoden izid. Upam, da bo tekma upravičila naziv derbi kroga," napoveduje trener Rudarja Marijan Pušnik.

CM Celje - Hit Gorica (sobota ob 20.00)
Dve zmagi v gosteh in dva poraza doma. To je bilanca Novogoričanov iz prvih štirih krogov, ki nakazuje, da bi se iz Celja lahko znova vrnili dobre volje. Odprto igro tekmecev znata kaznovati Etien Velikonja in Milan Osterc, rekonvalescent Enes Demirovič bo verjetno začel na klopi. Poškodovan je Matija Škarabot. Celjani so optimisti po zmagi proti Interblocku, čeprav je zdravstveni karton precej poln. Prvič letos bo bržkone zaigral junak reprezentance do 19 let Rajko Rep.

Olimpija - Nafta (nedelja ob 17.00)
Za Olimpijo je teden, poln pretresov. Najprej slovo trenerja Braneta Oblaka, nato še direktorja Aleša Remiha. Dobra igra v 2. polčasu v Mariboru in morebitna vrnitev Sebastjana Cimerotiča sta dve stvari, ki zmajem vlivata vsaj nekaj optimizma, da bi le dosegli prvo zmago pred domačim občinstvom. Nafta je opogumljena z zmago proti Dravi. Ob odsotnosti Siniše Jankovića bo večje breme ležalo na Konstantinu Vassiljevu, ki je v sredo v dresu estonske reprezentance v Talinu odigral vso tekmo proti Brazilji (0:1).

Labod Drava - Interblock (nedelja ob 17.00)
Interblock bo po dveh zaporednih porazih na Ptuj odpotoval brez Ermina Rakoviča, ki je v nedeljo prejel rdeči karton, in Lucasa Horvata, ki še ni okreval po poškodbi. Drava je poleg Domžal še edina brez zmage.

Lestvica:   
RUDAR 4 4 0 0 8:1 12
LUKA KOPER 4 4 0 0 8:3 12
MIK CM CELJE 4 2 1 1 5:4 7
HIT GORICA 4 2 0 2 7:5 6
MARIBOR 4 2 0 2 4:3 6
INTERBLOCK LJ 4 1 1 2 5:5 4
NAFTA 4 1 1 2 6:8 4
DOMŽALE 4 0 2 2 4:10 2
OLIMPIJA (-2) 4 1 0 3 3:6 1
LABOD DRAVA 4 0 1 3 4:9 1