Trener Damir Rob je po novem tudi športni direktor Nafte. Foto: MMC RTV SLO
Trener Damir Rob je po novem tudi športni direktor Nafte. Foto: MMC RTV SLO
Amer Jukan
Amer Jukan bo pomemben člen igre Primorja. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Olimpija - Hit Gorica
Zadnja tekma med Olimpijo in Hitom Gorico se je konec septembra v Stožicah končala brez zadetkov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Burgar
Dejan Burgar je jeseni za Triglav dosegel sedem zadetkov. Foto: MMC RTV SLO

Lendavčani so po polovici Prve lige si na 5. mestu. Priprave na drugi del sezone so začeli z zamudo, 24. januarja. Nekaj dni prej je v zraku viselo vprašanje, ali bo Nafta sploh nadaljevala tekmovanje, saj ji je grozil celo stečaj. Upravni odbor kluba je nato sporočil, da je našel nekaj rešitev, vendar je predsednik kluba Igor Magdič 27. januarja vseeno odstopil, saj tedaj še ni bilo omogočeno nemoteno delovanje kluba. Prejšnji ponedeljek je že četrti predsednik v zadnjega pol leta postal Štefan Šömen. Za primarno nalogo si je zadal deblokado poslovnega računa zaradi dolga davčni upravi.

Prašnikar najbolj "vroč" napadalec
Seveda so Prekmurci celotne priprave opravili doma, nekaj časa so trenirali tudi na umetni travi. Pred nadaljevanjem prvenstva so optimisti, ekipa je mešanica izkušenih in mladih nogometašev. Lendavo je zapustilo veliko uveljavljenih imen, med drugim najboljši strelec lige Jože Benko (11 golov), estonski reprezentant Konstantin Vasiljev (Luka Koper), kapetan Aleš Čeh (Drava), Rok Buzeti (Hit Gorica) in Tomaž Murko (Aluminij). Novi kapetan je zdaj Bojan Matjašec, najbolj odmevne okrepitve pa so Agim Ibraimi (Skhendija 79), Luka Prašnikar (Olimpija), David Tomažič Šeruga (Panachaiki) in Igor Lazić (Šenčur).

Zadnjo prijateljsko tekmo so "naftaši" odigrali prejšnji petek v Murski Soboti. Z Muro 05 so se pred lepim številom gledalcev v Fazaneriji razšli z remijem brez zadetkov. Izstopa sicer zmaga nad hrvaškim prvoligašem Slavenom Belupom (2:0), najbolje strelsko razpoložen med pripravami pa je bil Prašnikar, ki je tretjeligašu iz Odrancev (6:0) zabil kar štiri gole.

Ajdovci želijo vsaj osmo mesto
Zadnjeuvrščeno Primorje si je nekaj samozavesti povrnilo z zmago na turnirju All Star na odboj v Celju. Cilj Ajdovcev je osmo mesto, za njegovo dosego pa bodo morali izboljšati predvsem igro v obrambi, saj so jeseni v povprečju na vsaki tekmi dobili po dva zadetka (skupaj 38). Pomočnik trenerja Milana Petrovića je postal nekdanji uspešni napadalec Sandi Valentinčič.
Iz Luke Kopra se je vrnil Amer Jukan, stari ajdovski znanec je tudi vratar Admir Suhonjić, ki je prav tako prišel z Bonifike, za Primorje pa je branil že, ko je bil še mladinec. Rdeče-črni dres bosta nosila še dva nekdanja člana "kanarčkov" Saša Božičič in Milidrag Marić. V nasprotno smer sta šla Dejan Marijanovič in Bojan Đukić. Najboljši strelec Darko Kremenović (7) je odšel v Kazahstan, poslovil se je tudi branilec Ivan Graf.

Ne pozabite oddati svoje napovedi v naši aplikaciji Nostradamus!

Hit Gorica znova proti vrhu?
Ajdovski sosedi Novogoričani bodo drugi del sezone odprli z domačo tekmo proti Olimpiji. Z zmago bi jih Ljubljančani prehiteli na lestvici. Štirikratne državne prvake so pozimi zapustili Jasmin Kurtić (Palermo), Gregor Balažic (Karpati Lvov), Etien Velikonja (Maribor) in Sebastjan Komel (Brussels). V zameno za Velikonjo so iz Ljudskega vrta dobili Vita Pluta, iz brazilske druge lige je prišel Franklin Vicente. Novih je še nekaj imen, med drugim srbski branilec Nemanja Vidić (Zemun).

Varovanci trenerja Davida Peršiča so bili 10 dni na pripravah v Turčiji. Najboljšo igro so prikazali v prvem polčasu tekme proti kitajskemu prvoligašu Džiangsu Sainty, ki so jo sicer izgubili z 1:3. Na zadnjem srečanju so bili z 2:0 boljši od Napredka iz Kruševca.

''V Turčiji smo izpeljali drugi del priprav, v katerih je bilo najbolj pomembno delo v zvezi z oblikovanjem igre in piljenjem taktičnih variant. Odigrali smo štiri tekme, na vseh smo imeli za nasprotnike kvalitetne ekipe, nekatere celo močnejše od nas. V igri smo se z vsemi enakovredno spopadli. Kar se tiče igre, so fantje zadovoljili. Napredek je bil najbolj viden na zadnji tekmi. Bili smo strpni, kompaktni, v napadu učinkoviti. Priigrali smo si veliko priložnosti, le realizacija je zatajila. Naj dodam, da smo imeli izjemne pogoje za delo, le podlaga igrišč je bila nekoliko trša. Ne glede na to, smo dobro trenirali, je vladalo pozitivno vzdušje med vsemi. Program priprav smo izpolnili v celoti in verjamem, da se bo to izkazalo za dobro,'' je pred sobotno tekmo proti Olimpiji povedal Peršič.

Triglav v trd boj za obstanek
Kot zadnji od desetih prvoligašev se bo v nedeljo proti CM Celju, ki je prejšnji konec tedna odigral zaostalo tekmo proti Domžalam (0:0), predstavil Triglav. Skromni Kranjčani so jeseni dosegli več, kot so pričakovali, in so z 20 točkami na 8. mestu. Del priprav so opravili v Medulinu, kjer so s 3:0 ugnali Zadar, po prihodu v domovino pa so doživeli tri poraze - proti Rudarju (1:4), Jadranu iz Dekanov (2:4) in nazadnje Mariboru (1:2). V boju za obstanek jim ne bo več mogel pomagati branilec Nejc Potokar, ki je odšel k vijoličastim. Josip Špelič se je preselil k Interblocku. Nova igralca sta Petar Stojnić (Rudar) in Ajdin Redžić (Jesenice).

Pričakovanja Maribora in Luke Kopra pred nadaljevanjem prvenstva

20. KROG

Danes ob 14.00:

RUDAR - MARIBOR

Ob 15.00:
DOMŽALE - LUKA KOPER

NAFTA - PRIMORJE

Ob 16.00:
HIT GORICA - OLIMPIJA

Nedelja ob 15.00:
TRIGLAV - CM CELJE
Lestvica: 
MARIBOR 19 13 6 0 36:8 45
DOMŽALE 19 11 4 4 28:14 37
LUKA KOPER 19 9 3 7 30:25 30
RUDAR 19 6 7 6 31:29 25
NAFTA 19 7 4 8 29:30 25
HIT GORICA 19 6 5 8 20:28 23
OLIMPIJA 19 5 6 8 23:25 21
TRIGLAV 19 5 5 9 20:36 20
CM CELJE 19 4 6 9 26:35 18
PRIMORJE 19 4 4 11 25:38 16