Matija Pleško (levo) je bil med boljšimi v slovenski izbrani vrsti. Foto: Reuters
Matija Pleško (levo) je bil med boljšimi v slovenski izbrani vrsti. Foto: Reuters
Gregor Hribar
Gregor Hribar bo proti Azerbajdžanu spočil nosilce igre. Foto: MMC RTV SLO

Slovenci so v prvem nizu povedli z 11:8 in 18:13, potem pa so se Latvijci z neugodnimi servisi Marisa Vensbergsa približali na 19:17 in nato še na 21:20. Varovancem Gregorja Hribarja je vodstvo z 1:0 vendarle zagotovil Davor Čebron. V drugem nizu je po vodstvu Slovenije s 14:9 Latvija celo ujela tekmece (15:15), a sta nato Mitja Gasparini in Tine Urnaut zagotovila ključno prednost z 21:18.


Podobno se je odvijal tudi zadnji niz. Vodstvu Slovencev s 13:11 je sledilo izenačenje na 19. točki in spet bolj zbran zaključek naših.

Izjavi po tekmi
Gregor Hribar:
“Igrali smo toliko, kot je bilo potrebno za zmago, vendar pa bi nize lahko zaključevali že prej. Čebron nam je z odličnimi servisi priigral prednost, ki pa smo jo prehitro zapravili. Na koncu se je izšlo tako, kot smo načrtovali, jutri proti Azerbajdžanu lahko današnjim nosilcem igre namenim malo počitka, saj bo ključna nedeljska tekma z Nizozemsko.”

Davor Čebron: “Latvijce smo danes razorožili z dobrimi servisi in protinapadi, vendar pa moramo odpraviti nihanja v igri.”

Turnir v Rotterdamu:
SLOVENIJA
- LATVIJA
3:0 (22, 20, 20)

Slovenija: Vidič, Satler, Čebron 8, Pleško 8, Kamnik, Šmuc 1, Škorc, Urnaut 13, Gasparini 14, Pajenk 6, Komel, Flajs.

Latvija: Saušs, Petruševics 3, Hotulevs 5, A. Celitans 3, Sorokins 3, Kraumins, G. Celitans 17, Peda 7, Petrovs 2, Vensbergs 2, Zovorotnijs, Iecelnieks 1.

NIZOZEMSKA - AZERBAJDŽAN
3:0 (9, 14, 17)

Sobota ob 16.00:
SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN
NIZOZEMSKA - LATVIJA

Nedelja ob 15.00:
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA
LATVIJA - AZERBAJDŽAN

Drugi turnir bo konec meseca v Mariboru. Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrsti zmagovalec skupine, drugouvrščeno moštvo pa gre v dodatne kvalifikacije.

M. R.