Nastop je spodbuden znak, da zdravljenje deluje. Foto: Reuters
Nastop je spodbuden znak, da zdravljenje deluje. Foto: Reuters
Sorodna novica 33. olimpijske igre odprte, ogenj prižgala trikratna olimpijska prvaka

Že pred odprtjem olimpijskih iger so svet preplavile govorice, da bo na njem nastopila Celine Dion, morda celo v duetu z Lady Gago, ki je pred kratkim prispela v Pariz. Tudi kanadsko glasbenico so namreč opazili, da se potika po francoski prestolnici, pred njenim hotelom se je zbrala gruča oboževalcev. Tako so vsi nestrpno pričakovali, ali se bodo napovedi uresničile.

Otvoritvena slovesnost poletnih olimpijskih iger v Parizu se je tako končala udarno. Štiriurni dogodek se je namreč dejansko končal z nastopom Dion, katere glas se je po Parizu razlegal kar z Eifflovega stolpa. "Kraljica močnih balad" se je tako na veselje vseh po daljšem premoru končno le vrnila na oder. To je bil njen prvi nastop v živo po štirih letih, poroča BBC.

Nastop Celine Dion na odprtju OI v Parizu

Odkar so ji decembra 2022 diagnosticirali redko nevrološko bolezen, imenovano sindrom otrdelega telesa, zaradi česar jo pestijo mišični krči, občasno pa ima tudi težave s hojo in petjem, je namreč morala odpovedati več nastopov.

Tudi tokrat je legendarna pevka, ki je na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger nastopila že leta 1996 v Atlanti, postregla z močnim nastopom. V svetli bleščeči obleki je ob spremstvu klavirja pod velikanskimi osvetljenimi olimpijskimi krogi zapela klasiko Edith Piaf L'Hymne à l'Amour.

Sorodna novica Macron: "Fantastično bi bilo, če bi Celine Dion nastopila na odprtju olimpijskih iger"

S svojim nastopom je dala spodbudne znake, da zdravljenje deluje. Njeno zdravstveno stanje je sicer lahko izčrpavajoče, kar naj bi vplivalo tudi na njen značilni, siloviti glas. Zato je tudi bila na terapiji, da bi "obnovila" svoj glas.

"Celine, lepo te je videti spet peti," je dejal kanadski premier Justin Trudeau in dodal, da je "kanadska ikona, neverjeten talent in je premagala veliko ovir, da je bila tam". Nastop je ganil tudi italijansko pevko Lauro Pausini. "Ko sem poslušala in videla svojo ljubljeno Celine Dion, so se mi tresle roke in orosile oči," je zapisala na družbenih omrežjih.

Dion ima sicer v Franciji veliko privržencev. Njen album D'eux iz leta 1995 je najbolje prodajan album v francoskem jeziku vseh časov. Pred časom je sicer že napovedala, da že načrtuje tudi nov koncert v Las Vegasu. "Tako trdo smo delali, da bi ustvarili ta nastop, saj sem nazaj," je dejala za BBC izvajalka, ki ima rekord za najuspešnejši nastop vseh časov v Las Vegasu.