Uroš Ban je bil član zmagovalne ekipe. Foto: ALC/ Uroš Ban
Uroš Ban je bil član zmagovalne ekipe. Foto: ALC/ Uroš Ban

Ekipa je osvojila prvo mesto v skupnem seštevku, skupno zmago med posamezniki je osvojil Gorazd Lah, tretji je bil Uroš Ban.

Od letos predvidenih štirih tekmovanj v paraskiju (kombinacija veleslaloma in skokov na cilj) sta bili izvedeni dve tekmovanji, sklepno dejanje pa je pripadlo organizatorjem v Nemčiji, ki so zaradi slabega vremena trepetali vse do sobote, toda na koncu se jih je narava le usmilila, tako da je bilo tekmovanje izvedeno v celoti.

Po dveh veleslalomskih vožnjah, izvedenih v četrtek, sicer ni kazalo na to, kajti nizka oblačnost in sneženje sta preprečevala izvedbo skokov, toda sobota je prinesla le toliko vedrine, da je bilo sklepno dejanje sezone izvedeno v celoti. Neugodne vremenske razmere, ki narekujejo tudi razpoloženje, so najmanj vplivale na slovenske padalce, kar jim je prineslo ekipno zmago in drugo mesto na tekmi ter skupni zmagi med ekipami in posamezniki.

Po dveh tekih veleslaloma je slovenska ekipa Elan v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Uroš Ban in Uroš Ule sicer zaostajala za smučarsko odličnimi Nemci, toda prednost so izničili v svoji paradni disciplini skokih na cilj in potrdili primat v zimski disciplini padalstva. Osemindvajset centimetrov zaostanka so Slovenci že v prvi seriji skokov na cilj spremenili v vodstvo, ki ga vse do konca tekmovanja niso izpustili z rok. Poleg ekipnega uspeha je svoje med posamezniki dodal še Lah, ki je drugemu mestu s prve tekme v Avstriji dodal še drugo mesto v Nemčiji, vse skupaj pa je zadoščalo za skupno zmago v evropskem pokalu.
"Glede na to, da sta bili letos izvedeni le dve tekmi in da ni bilo možnosti za popravni izpit, je bila tokrat pomembna predvsem zbranost, kar je tako meni kot tudi ekipi uspelo. Zaostanek po dveh vožnjah veleslaloma je bil sicer velik, toda mi smo znali unovčiti našo boljšo pripravljenost v skokih na cilj, ki običajno odločajo na teh tekmovanjih. To nam je tudi prineslo nov uspeh, s katerim smo potrdili, da še vedno ostajamo povsem pri vrhu v tej zimski disciplini padalstva," je letošnjo sezono ocenil Lah, letošnji slovenski junak paraskija.

Izidi:

Ekipe:
1. Elan (Lah, Pristavec, Ban, Ule) - 135 cm,
2. Aqualife Graz (Avt) - 146
3. Offino (Nem) - 222

Moški:
1 Fischer (Nem) 18 cm
2. Lah (Slo) 22
3. Gruber (Avt) 26
4. Ban 27

6. Ule 34 …
13. Pristavec (vsi Slo) 52;

Evropski pokal skupno

Ekipe:
1. Elan (Slo) 460
2. Aqualife Graz (Avt) 410
3. Dukla (Češ) 355

Moški:
1. Lah (Slo) 160
2. Gruber (Avt) 110
3. Ban (Slo) 100
C. R.