SportForum se bo tokrat ukvarjal s problematiko navijačev. Foto: Vid Ponikvar/Sportida.com
SportForum se bo tokrat ukvarjal s problematiko navijačev. Foto: Vid Ponikvar/Sportida.com

Pred časom so bile v državnem zboru sprejete spremembe zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki posega tudi na področje navijaških incidentov in postavlja ostrejše sankcije zoper izgrednike v okviru športnih prireditev. Kaj pomenijo te zakonske spremembe, kako bodo vplivale na navijaško strukturo v Sloveniji, kako zagotavljati varnost na športnih prireditvah ter kako ustrezno organizirati športni dogodek, bodo ključna vprašanja strokovnega srečanja, ki bo v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani.

Na strokovnem srečanju bodo kot osrednji gostje sodelovali Peter Vilfan (poslanec DZ, ambasador EuroBasketa 2013), Miroslav Žaberl (Direktorat za policijo in druge varnostne naloge MNZ), Mile Nunič (Direktorat za policijo in druge varnostne naloge MNZ), Janez Ogulin (Uprava uniformirane policije, Generalna policijska uprava), Aleš Kaučič (navijaški klub Slovenija Supporters) in Peter Umek (Fakulteta za varnostne vede Ljubljana).

Dogodek je brezplačen in namenjen ljubiteljem športa, ki so se doslej spoprijeli tudi z organizacijo športne prireditve v Sloveniji.