Živa Dvoršak bo na sredini tekmi z zračno puško branila tretje mesto z lanskega sklepnega turnirja v danskem Odenseju.
Živa Dvoršak bo na sredini tekmi z zračno puško branila tretje mesto z lanskega sklepnega turnirja v danskem Odenseju. "Nastop v Moskvi bo zame velik preizkus. Enostavno želim videti, kako se bom odzvala po dolgi poti in časovnem zamiku; s temi težavami se bom namreč soočila tudi na septembrskem svetovnem prvenstvu v Granadi. Trenutno se počutim dobro, ne vem pa, kako se bom dan kasneje. Mislim, da zavoljo tega ne bi smela imeti večjih težav. To je del posla, tudi drugi športniki se selijo in potujejo po svetu," je dejala Dvoršakova, 22-letna študentka tretjega letnika finančne matematike na univerzi West Virginia. Foto: STA

ovenska strelka Petra Dobravec je na evropskem prvenstvu v Moskvi z zračno puško osvojila 12. mesto. Dobravčeva je zadela 381 krogov.

"Z dvanajstim mestom sem zadovoljna. Moskovski rezultat sem dosegala na preglednih treningih in tekmah v tej sezoni, hkrati pa sem za dva kroga izboljšala izid iz Odenseja. V Moskvi sem izpolnila svoja pričakovanja. V veliki finale se nisem uvrstila, čeprav sem ga samozavestno napovedovala, a to so bile bolj moje sanje. Vedela sem, da bo to izjemno težko doseči, a načrtno sem si postavila nekoliko višji cilj," je po današnji preizkušnji dejala Dobravčeva.

Zmagala je Nemka Stefanie Thurmann (385) pred rojakinjo Moniko Karsch in Rusinjo Viktorijo Čajko.

Moičeviću se je nastop ponesrečil
Manj uspešen je bil v moški konkurenci Željko Moičević, ki je s 613,5 kroga končal na 49. mestu. Zmagal je Ukrajinec Aleh Carkov. "Nastop se mi je povsem ponesrečil. Že med pripravami za Moskvo nisem imel pravega občutka, nekaj treningov je bilo odličnih, nekaj slabih, pa tudi na puški sem opazil nekaj napak, ki jih do odhoda na evropsko prvenstvo nisem mogel odpraviti. A to ni opravičilo za moj slabši nastop, imel sem tudi nekaj treme, pa tudi moj uvod v tekmo je bil slab. V nadaljevanju sem se nekoliko zbral, v nadaljevanju pa ni bilo 'močnih centrov', ki bi mi navrgli boljšo uvrstitev," je po tekmi povedal razočarani Moičević.

V sredo bosta nastopila še Živa Dvoršak z zračno puško in Kevin Venta z zračno pištolo.