Dobitniki medalj v Las Vegasu: Ivan Trajković, Jure Pantar in Franka Anić. Foto: Drago Soršak
Dobitniki medalj v Las Vegasu: Ivan Trajković, Jure Pantar in Franka Anić. Foto: Drago Soršak

Pantar, ki nastopa v kategoriji do 63 kilogramov, je bil v finalu boljši od Američana Stevena Thompsona. "S prvim mestom na tako močnem turnirju, s takšno konkurenco, sem si dokazal, da je kategorija do 63 kg res prava zame. Uspeha sem izredno vesel, saj nagrajuje trdo delo, ki je v prvi vrsti usmerjeno k čim boljši uvrstitvi na svetovnem prvenstvu," je dejal Pantar.

Anićeva si je zlomila dlančnico
Anićeva je v finalu opravila s Kanadčanko Melisso Pagnotti, pri čemer pa si je zlomila dlančnico: "Zelo sem zadovoljna s prvim mestom. To zadovoljstvo ima grenek priokus. Zaradi poškodbe, katero sem utrpela v finalni borbi proti Kanadčanki Melissi Pagnotti. Zlomljeno imam dlančnico. O poteku rehabilitacije se še posvetujemo, verjetno pa bo potreben operativni poseg. Vsekakor to ne pomeni, da se bom ustavila na poti do uspeha na svetovnem prvenstvu, julija v Mehiki. Ob tem sem si s to zmago pridobila novih 20 točk na svetovni lestvici v kategoriji do 67 kg."

Trajkovića je v polfinalu ustavil Kanadčan Francois Coulombe-Fortier. "V polfinalu mi je malo zmanjkalo moči," je povedal borec iz Slovenske Bistrice.

Slovenski uspeh sta dopolnila Dunja Lemajić in Gregor Pirš, ki sta bila peta, Nuša Rajher pa se je poslovila po prvem krogu.