Reševanje potnikov s potapljajočega se letala. Foto: Reuters
Reševanje potnikov s potapljajočega se letala. Foto: Reuters
Letalo v reki Hudson
K letalu so kamlu pripeljali trajekti in začeli reševati potnike. Hudson Foto: Reuters

Lokalni mediji poročajo, da se je letalo, ki je bilo namenjeno v Charlotte v Severni Karolini, približno tri minute po vzletu poskušalo vrniti nazaj na letališče, ker naj bi vanj priletela jata ptic.

Eden izmed potnikov na letalu je za CNN povedal, da je kmalu po vzletu slišal eksplozijo. "Motor je razneslo. Povsod je bil ogenj, smrdelo je po bencinu. Ljudje so krvaveli. V vodo smo prileteli precej trdo. Bilo je grozljivo," je povedal potnik. Drugi potnik je dodal, da so nesrečo preživeli vsi potniki, kar je bilo tudi uradno potrjeno. "Nekako je letalo ostalo na vodi in vsi smo se lahko rešili na raft. Neverjetno je, da smo vsi živi," je bil vesel.

Trd, a nadzorovan pristanek na vodi
Pilot, ki je nadzornikom poleta na letališču sporočil, da se je v letalo zaletela jata ptičev, je obrnil proti letališču, a se je letalo počasi in nadzorovano spustilo proti reki, ob udarcu v vodo pa naredilo velik pljusk.

Na krilih deloma potopljenega letala so v ledeni reki opazili več kot ducat ljudi z rumenimi rešilnimi jopiči, ki jih iz reke rešujejo trajekti.

Ameriške varnostne sile so že izključile možnost terorizma. "Razmere skrbno nadzorujemo, trenutno smo osredotočeni na iskanje in reševanje," je sporočila predstavnica ministrstva za domovinsko varnost.

T. V.