General se že dolga leta uspešno skriva pred oblastmi. Foto: EPA
General se že dolga leta uspešno skriva pred oblastmi. Foto: EPA

Srbsko ministrstvo za obrambo ni želelo podati podrobnosti o sredini akciji. "Res je, da je vojaška policija pregledala dva objekta: v sredo vojašnico Stevice Jovanovića v Pančevu, dan predtem pa vojašnico v Zrenjaninu. Vendar gre za običajne dejavnosti."

Na vprašanje, ali so akcijo izvedli po prejemu opozorila, so na ministrstvu dejali, da ne, in dodali, da lahko potrdijo le, da niso odkrili nobene nove sledi, ki bi jih privedla bližje k Mladiću. Od prihoda Dragana Šutanovca na mesto obrambnega ministra je na vojaških objektih potekalo že skoraj 100 podobnih akcij.

Rupel napovedal radikalnejše korake Srbije
Slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel je po srečanju zunanjih ministrov EU-ja z glavno haaško tožilko Carlo Del Ponte v zvezi s prijetjem Mladića nakazal, da bi lahko srbske oblasti v prihodnjih treh ali štirih tednih naredile "radikalnejši korak" pri sodelovanju s haaškim sodiščem, pri čemer naj bi šlo za generala Mladića.

Na begu že pet let
Mladića iščejo od leta 2002, ko je zapustil vojašnico v Topčideru, nazadnje pa je velika akcija za njegovo prijetje potekala 15. maja, ko so oblasti pregledale vojaški objekt na Deligradski ulici v Beogradu.